SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu terbiyesizliğe  vatandaş susmadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde Lütfü Türkkan’ın şehit İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’e küfür etmesine tepkiler sürüyor. Bingöl başta olmak üzere çeşitli illerde düzenlenen mitinglerde binlerce vatandaş Türkkan’ı protesto etti. Tepkiler üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Türkkan’a milletvekilliğini de bırakması çağrısı yapılıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2021 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2021 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu terbiyesizliğe  vatandaş susmadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 1997’de şehit düşen İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’e küfür etmişti. Yaşanan olayın ardından Türkkan, birçok kesimden tepki gördü. Dün, başta söz konusu olayın yaşandığı Bingöl olmak üzere çeşitli illerde şahit ve gazi yakınlarınca düzenlenen mitinglerde binlerce vatandaş tarafından protesto edildi. 


BİNGÖL’DE ŞEHİDE SAYGI MİTİNGİ
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), kentte şehidin ağabeyine küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki amacıyla Şehide Saygı" mitingi düzenledi. Genç Caddesi Saat Kulesi önünde düzenlenen mitinge, şehit aileleri, gaziler, Türkkan'ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren ve vatandaşlar katıldı. Mitinge katılanlar Türk bayrakları açtı, tekbir getirdi ve Türkkan'a tepki gösterdi. 
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, yaptığı konuşmada, Bingöl halkının misafirperver ve cesur olduğunu söyledi. Sözen, "Bingöl halkı olarak 1990'lı yıllardan bu yana hiçbir zaman teröre, teröristlere, onların siyasi uzantılarına, yardakçılarına boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz." dedi.


“ŞEHİDİN ANNESİNDEN ÖZÜR DİLESİN”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada yaşanan olaya ilişkin Sözen, şunları kaydetti: "İYİ Parti ve Türkkan'dan beklentimiz, derhal Bingöl'e dönüp şehidin annesinin elini öpüp ondan özür dilemesiyken, yalandan tiyatro çeviriyorlar. Önce 'Ben küfretmedim.' dedi. Yalanı kameraya yansıyınca özür diledi. Özrü kimden diledi biliyor musunuz? Ne şehit ailemizden ne de cesur Bingöl halkından özür diledi, kendi Genel Başkanından özür diledi."


“TÜRKKAN’I KINIYOR, LANETLİYORUZ”
BİŞHAK Başkanı Naim Tan da şehit ailelerinin şehitlerin emaneti olduğunu vurguladı. "Görevi, makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse şehit ailelerine ve gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. Şehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan'ı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz." diyen Tan, Türkkan'ın milletvekilliğinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini beklediklerini aktardı. Tan, "Bu kişinin derhal partisi tarafından ihraç edilmesi, toplum olarak en büyük beklentimizdir." ifadesini kullandı. Miting, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.


TÜRKKAN’A KARŞI TÜM ÜLKE TEK YÜREK TEK SES OLDU
Türkkan’ın şehit ağabeyine küfretmesi sadece Bingöl’de değil, Kars, Erzurum, Hakkari, Osmaniye, Muş, Şırnak, Bitlis, Ağrı, Bilecik, Ardahan, Kilis, Iğdır ve Van gibi yurdun çeşitli illerinde şehit ve gazi aileleriyle binlerce vatandaşın katıldığı mitinglerde protesto edildi. 


TÜRKKAN DAHA EVVEL DE ŞEHİT BABASINA HAKARET ETTİ
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de şehit yakınına küfretmesine tepki göstererek, "Türkkan derhal istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmelidir." dedi. Lütfü Türkkan'ın, şehit yakınına yönelik galiz küfrünün ve hakaretinin ilk olmadığını belirten Akçay, şunları kaydetti: "Türkkan bundan evvel TBMM Genel Kurulu'nun misafir locasında oturan şehit babasına hakaret içerikli ifadeler kullanmıştı. Demek ki bunlar Türkkan'ın karakteri haline gelmiş. Şehit yakınına yapılan bu küfrü ve hakareti şiddetle lanetliyorum. Türkkan, derhal istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmelidir. Kadın hakları veya şehitlerimiz söz konusu olunca bunların hiçbirisinin ses çıkarmadığını ve tepki vermediğini üzülerek görüyoruz. Şehitlerimize, hiç kimseye laf söyleyemez. Şehitlerimiz ve yakınları, milletimize emanet değerlerdir. Tekrar tekrar lanetliyoruz. Tüm o sözler ayaklarımızın altındadır ve kendisine iade edilmiştir." (AA-İHA)


“BİZ BUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ" 

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın küfrüne maruz kalan şehit yakını Tahir Gümren'in Adana'da yaşayan kardeşi Ahmet Gümren, şehit İsa Gümren'in ağabeyi olduğunu söyledi. Gümren, Türkkan hakkında kanuni haklarını kullanacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Şunu iyi bilsin ki biz onu bu şekilde bırakmayacağız. Kanuni yollarla elimizden geleni yapacağız. Allah kısmet ederse bunun takipçisi olacağız. Pazartesi günü tüm kardeşler ayrı ayrı dava açacak. Diyecek bir şey bulamıyorum. Böyle bir karakter yok, böyle bir şey yok. Siyaset yapmasın. O istifa edene kadar biz bunun peşini bırakmayacağız. Emin olsun. Bunu hep canlı tutacağız, kimse kusura bakmasın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.