SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor dünyaya örnek oldu!

Altyapısı ile Türkiye örnek olan Bursaspor bir ilke imza attı. Süper Ligde en genç kaleci ortalamasına sahip olan yeşil-beyazlılar bu alan

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2018 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor dünyaya örnek oldu!
Altyapısı ile Türkiye örnek olan Bursaspor bir ilke imza attı. Süper Ligde en genç kaleci ortalamasına sahip olan yeşil-beyazlılar bu alanda zirvedeki yerini korurken mevcut kadroda yer alan kalecilerin tamamını alt yapıdan yetiştirerek bir ilki başararak Türkiye’ye  ve dünyaya örnek oldu.
Süper Lig’in en genç kalecilerine sahip olma ünvanını elinde bulunan Bursaspor, 3 kalecisini de alt yapıdan  yetiştirerek A takıma kazandırdı. 23 yaşındaki Okan Koçuk, 21 yaşındaki Muhammed Şengezer ve 19 yaşındaki Ataberk Dadakdeniz  bu anlamda yeşil-beyazlıların tarihine de geçti. Bursaspor’un alt yapısından futbol eğitimi alarak tüm yaş guruplarında forma giydikten sonra A takıma yükselme başarısı gösteren bu üç isim Bursaspor’un tüm yaş gruplarında forma giydi.  Bursaspor bu başarısıyla Süper Lig’de tüm kalecilerini altyapısından yetişterek A takıma kazandıran tek takım oldu. Aynı zamanda Bursasporlu 3 kaleci de kendi yaş kategorilerinde milli formayı giyiyor.
HARUN GİTTİ ÖNLERİ AÇILDI  
Öte yandan Harun Tekin’in Fenerbahçe transferinin altında yatan en büyük nedenlerden biriside Harun’un mali anlamda transferinden doğacak alacaklar nedeniyle kulübe gelir sağlaması ve bu  3 kalecinin önünü açması bakımından büyük önem taşıdı. Harun Tekin’den kaleyi 21 yaşındaki Okan Koçuk devraldı ve performansının giderek artması bekleniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu sezonda Türkiye Kupası maçlarında kalenin Muhammed Şengezer’e emanet edilip oyuncunun performansının arttırılması hedefleniyor.

Muhammed Şengezer

Ataberk Dadakdeniz
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.