SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'li Hatice Kübra tarih yazdı

Bursa ve Türkiye'nin gururu, Büyükşehir Belediyespor'lu milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda rakibini 8-6 mağlup edip üçüncü olarak Bursa'ya ilk Olimpiyat madalyasını kazandırarak tarih yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'li Hatice Kübra tarih yazdı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor’un milli taekwondocusu Hatice Kübra İlgün, dev organizasyonda üçüncü olarak Bursa'ya ilk Olimpiyat madalyasını kazandırdı. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bursa’nın yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları, şehrin yüz akı olurken, son olarak Japonya’da gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda kulübün 57 kiloda mücadele eden milli taekwondocusu Hatice Kübra İlgün, bronz madalya kazanarak bir ilke imza attı.
Dev organizasyonda elde ettiği üçüncülükle Bursa’ya ilk Olimpiyat madalyasını kazandıran Hatice Kübra İlgün, şehrin yine gururu oldu. Japonya’daki organizasyonda ilk turda Kosta Rikalı Lindo Alvarez’i 16-5 yenen Hatice Kübra İlgün, çeyrek finalde ABD’li Anastasija Zolotic’e mağlup olsa da madalya şansını sürdürdü. Ardından repesaj mücadelesinde Faslı Nada Laaraj’ı 6-0 mağlup eden Büyükşehir Belediyesporlu Hatice Kübra İlgün, bronz madalya mücadelesinde Olimpik Mülteci sporcu Alizadeh Zenoorin’i de 8-6 yenerek üçüncü oldu ve Bursa’ya ilk Olimpiyat madalyasını kazandırdı.


RAKİPLERİNİ TEK TEK GERİDE BIRAKTI
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, bronz madalya aldı. Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hatice Kübra, son 16 turunda Kosta Rikalı Nishi Lee Lindo Alvarez'i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Milli tekvandocu, bu aşamada ise ABD'li Anastasija Zolotic'e mağlup olarak final şansını yitirdi. Hatice Kübra, Zolotic'in finale yükselmesiyle repesaja çıkma hakkı elde etti.
Repesajda Faslı Nada Laaraj ile karşı karşıya gelen 29 yaşındaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasında Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh ile karşılaştı. Mücadelenin ilk raundunu 3-2 geride kapatan Hatice Kübra, iyi bir performans gösterdiği ikinci raundu 2-0 üstün kapattı ve toplam skorda 4-3 öne geçti. Son bölümde hata yapmayan Hatice Kübra İlgün, raundu 4-3, maçı da 8-6 kazanarak bronz madalyaya uzandı. Hatice Kübra İlgün, Hakan Reçber'in ardından oyunlarda Türkiye'ye 2. madalyayı kazandıran isim oldu. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.


“HERŞEY YENİ BAŞLIYOR, ÇALIŞMALARA DEVAM”
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda bronz madalya kazanan milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, kürsüye çıktığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olan milli tekvandocu, Makuhari Messe A Salonu'nda yapılan karşılaşmaların ardından açıklamada bulundu. Olimpiyat öncesinde kendisine güvendiğini aktaran Hatice Kübra, "Çok mutluyum ama gönül istedi ki altın madalya kazanayım. Bunu çok istiyordum, başarabileceğimi de biliyordum. Ancak nasibimizde bronz madalya almak varmış." diye konuştu.
Çeyrek finalde mağlup olduktan sonra tereddüde kapıldığını dile getiren milli tekvandocu, "Ancak sonrasında toparlamayı bildim. Arka arkaya 2 maç kazanarak bronz madalyayı aldım. Bizi telefonla arayıp başarı dileklerini ve tebriklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımıza, bizi burada destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız, Federasyon Başkanımız, antrenörlerime, Bursa Büyükşehir Belediyesine, aileme, sevdiklerime ve destekleyip dua eden herkese teşekkür ederim. İnşallah 2024’te altın madalya gelecek." ifadelerini kullandı.
"Buraya gelmeden önce 'İnşallah o ringde Türk bayrağı ile tur atabilirim.' diye dua ediyordum." diyen olimpiyat üçüncüsü milli sporcu, "Altın madalya olmasını istiyordum. Demek ki Türk bayrağı ile tur atmak bronz madalya için nasipmiş. Duygularımı tarif edemiyorum. Olimpiyatlar sporun zirvesi ve her sporcunun hayali burada olmak. Ben buradaydım ve madalyayla bitirebildim. Her şey aslında yeni başlıyor. Çalışmalara devam edeceğim." diyerek sözlerini tamamladı. 


İLK MADALYA HAKAN REÇBER'DEN GELMİŞTİ  
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda bronz madalya kazanan milli sporcu Hakan Reçber, Türkiye'ye organizasyondaki ilk derecesini getirdi. Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hakan, son 16 turunda Brezilyalı Edival Pontes'i geçerek çeyrek finale yükseldi. 21 yaşındaki milli tekvandocu, bu aşamada ise Büyük Britanyalı Bradly Sinden'e mağlup oldu ve finale çıkma şansını yitirdi. 
Sinden'in finale çıkmasıyla repesajda Yeni Zelandalı Tom Burns ile karşı karşılaşan ve rakibini eleyen Hakan, bronz madalya maçına çıkma hakkı elde etti. Madalya karşılaşmasında Bosna Hersekli Nedzad Husic ile mücadele eden milli tekvandocu, müsabakaya iyi başladı. İlk raundu 14-5 önde geçen Hakan Reçber'in kontrollü bir oyun ortaya koyduğu ikinci raunt 3-3 beraberlikle bitti. Bu sonuçla Hakan, toplam skorda 17-8'lik üstünlük kurdu. Son bölümde rakibinin baskısına rağmen hata yapmayan Hakan Reçber, 5-5 biten raundun ardından maçı 22-13 kazanarak bronz madalyaya uzandı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.