SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar’da oyun bitmez!

Bursa’yı yıllardır kontrol altında tutan ve adeta sıkıp yağını çıkaran Cavit Çağlar, siyasi ve ticari manevralarına son sürat devam ediyor. Çağlar son dönemde İP ve CHP üzerinden AK Parti Bursa ve Büyükşehir yönetimini hedef alıyor. Peki, Çağlar bu kez neyin peşinde?

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2022 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2022 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar’da oyun bitmez!

İstanbul’da yaşayıp Bursa’yı kontrolünde tutmak isteyen Cavit Çağlar, sahibi olduğu Olay Medya ve Olay Gazetesi’ni her dönem operasyonel olarak kullanan bir isim. Bu kurulduğu günden beri değişmeyen bir durum! 


Öyle ki Olay’ın 1990’lı yıllardaki etkisi ona ulusal alanda medyaya yatırım yapma hevesi vermiş ve Türkiye’nin ilk haber kanalı NTV’yi kurmuştu. 
Çağlar, medyası üzerinden mesajlarını verir, zaman zaman da pazarlığını medyası üzerinden yapar. Ayar verir, mesaj verir, bazen de yol verir. 
Bir konu da işi yürümüyor mu? Olay’ın yayınından anlarsınız. Bursa’da bir proje Çağlar’ın işine gelmiyor mu?  Olay, tüm gücüyle oraya yönelir. Bazen manşetleri ile bazen de Ahmet Emin Yılmaz ile iktidara ya da siyasilere isteğini iletir Cavit Bey. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üniversite kuracağım diyip AVM ve rezidance yapmak için Organize Sanayi Bölgesi’nde hazırladığı plan,  işin ortaya çıkmasıyla kadük olmuştu. Üstüne bir de Külliye’den yediği azar yanına kar kaldı. 


Hatırlayın o dönem Cavit bey'in Putin’le olan fotoğrafları gün aşırı Olay’ın ön sayfasını süslüyor. Çağlar olmasa Türkiye - Rusya savaşacak sanırsın. Tüm devlet başkanlarının zaman zaman kullandığı bir yöntemden kahramanlık ve rant çıkarılacak ya, posası çıkana kadar istismar. Yetmiyor, hemen terörist başının özel jetiyle getirilmesi tefrikaları başlıyor. Bu ülke 23 yıldır o kirası ödenmiş uçak seferinin diyetini ödeyemedi. 


Devlet istese el koyar gider gelir gıkın bile çıkmaz, çıkamaz. Bunca yıldır bir iyiliği milletin kafasına vurup, bir de üzerinden rant devşirmeye çalışmak ise gerçekten yakışmayan bir davranış tarzı. 


Proje suya düşünce kapattığı Olay TV’yi Ekrem İmamoğlu’na satmaya kalkan ancak çok geçmeden oyunu deşifre olan Çağlar, önce ben yapacağım satmadım dedikten sonra bir ay bile yayın yapamadan Olay TV’yi  baskı var diyip fişini çekmişti. 


Bir süredir İP ve CHP’ye tatlı tatlı gülücükler atıyor Çağlar bu aralar. İP’e ayrı CHP’ye ayrı mesajlar veriyor. Daha düne kadar iç sayfalarda bile yer bulamayan CHP ile İP, birden kapaklara çıkmaya başladı Olay Gazetesi’nde. Burada da mesaj var.


Dahası Külliye’den sıkıntı çıkmasın diye Külliye’ye ayrı Bursa’ya ayrı mesajlar veriyor aynı kapakta Cavit Çağlar’ın Olay Gazetesi. 
Olay Gazetesi’nin son dönemde çizgisinin değiştiğini herkes görüyor. Siyaset kulislerinde konuşuluyor. Bazıları Olay Medya’da bu çizgi değişikliğini belediyeden alınan reklam pastasını büyütmek için yaptığını söylese de yaptığımız küçük çaplı araştırmada zaten aslan payını hak etmediği halde Çağlar’ın gazetesinin aldığını öğrenmek güç olmadı. Bu ufak hesap!  Çağlar, daha büyük bir şey peşinde hiç şüphesiz. 


Çok değil 3 dönem önce rahmetli Hikmet Şahin’e de aynı numaraları çekiyordu ve aynı operasyonlarla dize getirmeye çalışıyordu. O gün rahmetli Şahin, milim geri vites yapmadan üstüne üstüne gitmişti. Çağlar, istediğini yaptıramamıştı. 


Ve bugün!


 “Bursa yaşanmaz bir şehir oldu” başlığı ile çıktı Olay Gazetesi. Eski Doğru Yol’cu İp Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun açıklamalarının yer aldığı manşet haber, tam da Çağlar tipi bir operasyon manşetiydi. 


Meral Akşener’in MHP kökenlileri partiden tasfiye etmesiyle İP geçmişteki Doğru Yol Partisi misyonuna oturdu. Cavit bey de bir yandan CHP’yi bir yandan İP’i kontrolü altında tutmak istiyor. Tatlıoğlu eski silah arkadaşı siyasette ne de olsa. Kazan kazan diyerek iki tarafta siyaseten bu durumdan yararlanma çabasında.  
Çağlar,  her zamanki gibi yine kurnazlık peşinde. Olay Gazetesi AK Parti Bursa’yı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetimini hedef alıyor. Ayar veriyor adeta. Aba altından sopa gösteriyor bir süredir. 


Sözüme gelin, isteklerimi yapın” mealinde bir yayın politikası ile zorluyor AK Parti Bursa’yı. Umuyoruz ki! AK Parti yönetimi ve Büyükşehir yönetimi bu blöfleri yemez. Hikmet Şahin gibi davranır ve patronun kim olduğunu Çağlar’a gösterir. 


Çağlar’a verilecek bir taviz kapılarında kuyruk oluşmasına yol açar aksi halde. İsteklerin de blöflerinde sonu gelmez. Herkesin Olay’ı ve Ahmet Emin Yılmaz’ı yok derseniz, ummadık taşların baş yardığı tecrübeyle sabittir. 


AK Parti, Çağlar’a “İstediğin yere git, istediğin oyunu kur, hatta siyasi aktör olarak geç bakalım karşımıza” diyip rest çekerse, Bursa’da gerçek anlamda bir dönem daha kapanır. Ha bir de Çağlar’ın güvendiği ve Çağlar’a güvenen ağabeyler var ya, Onlar için de yolun sonu olur!

Ve son olarak önemli bir bilgi daha paylaşalım. 


Cavit Çağlar’ın TMSF ile helalleşmesinin ayrıntılarını çok yakında bu sütunlardan  öğreneceksiniz. Buhar olup uçan borcun nasıl buharlaştığını, hangi manevralarla helalleşme söyleminin ortaya çıktığını tüm kamuoyu bu sütunlarda ayrıntısı ile okuyacak. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.