SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalınan Facebook hesapları 3 dolara satılıyor!

Facebook cephesinden kara haberlere bir yenisi eklendi. 25 Eylül'de yaşadığı saldırıdan sonra 50 milyona ya

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çalınan Facebook hesapları 3 dolara satılıyor!
Facebook cephesinden kara haberlere bir yenisi eklendi. 25 Eylül'de yaşadığı saldırıdan sonra 50 milyona yakın kullanıcı hesabını çaldıran Facebook, bugünlerde bu hesapların cüzi rakamlarla piyasada dolaşması ile uğraşıyor.

Buna göre ürün ve servis sağlayıcıların güvenirliğini ölçen DreamMarket, Facebook hesaplarının Dark Web'e düştüğünü ve devasa bir veri havuzunun tehlike altında olduğunu belirtti. Dark Web'de satışa çıkarılan hesapların fiyatı 3 ile 12 dolar arasında değişiyor. Satın alımlarda bitcoin ve bitcoin cash kullanan hackerların, toplamda 150 ila 600 milyon dolar değerinde bir veri havuzuna sahip olabilir. Hesaplardaki fotoğrafların, yazışmaların ve kişisel verilerin ne kadar önemli olabileceği düşünülürse bu değerin çok daha fazla olabileceği belirtiliyor.

"Daha fazla bilgi sahibi olunca duyuracağız"


Facebook, yaşanan bu yeni skandalla ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Saldırının kimler tarafından yapıldığının halen araştırıldığını belirten Facebook Başkan Yardımcısı Guy Rosen, “Detayları anlamak için çok çalışıyoruz, daha fazla bilgi sahibi olduğumuzda bunu duyuracağız” diye konuştu. Avrupa Birliği tarafından konuyla ilgili soruşturma da bir yandan sürüyor. Eğer ki parlamento Facebook'u ihmalkarlıkla ve kullanıcı verilerinin çalınmaması için yeterli özeni göstermemekle suçlarsa, senelik gelirinin %4'üne kadar cezalandırabilir. Facebook için bu rakam yaklaşık 2 milyar dolar. (webtekno)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.