SON DAKİKA
Hava Durumu

Cari açığa 'ilaç' gibi çözüm

Sanayi Bakanı Ergün, dış ticaret açığını azaltmak için eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2013 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sanayi Bakanı Ergün, dış ticaret açığını azaltmak için eylem planı hazırladıklarını açıkladı.



 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayiye ve sektörlere stratejik bir perspektif kazandırmaya büyük önem verdiklerini, hazırladıkları strateji belgeleriyle hem kamu hem de reel kesim için yol haritaları oluşturduklarını bildirdi.

Sanayi stratejisini, KOBİ stratejisini, otomotiv, makine ve kimya stratejilerini başarıyla uyguladıklarını anlatan Ergün, şöyle devam etti:

''Son olarak 26 Aralık'ta Demir-Çelik stratejimizi devreye aldık. Ocak ayı içinde ise seramik ve elektrik-elektronik sektörleri için hazırladığımız strateji belgelerini ve eylem planlarını da uygulamaya başlıyoruz. Yine 2013'ün başında en büyük dış açık kalemlerimizden biri olan ilaç sektörü için hazırladığımız strateji belgesini ve eylem planını Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunmayı planlıyoruz."

2013'te büyüme daha iyi olacak

2013 ve 2014 yıllarında Türkiye'nin, büyümesinin bu yıldan daha iyi olacağını belirten Ergün, ''Önümüzdeki dönemde büyümenin kompozisyonu da değişecektir. Bu yıl büyüme net dış ticaret odaklı iken, 2013 ve takip eden yıllarda iç talebin de büyümeye pozitif yönde katkı yaptığını göreceğiz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.