SON DAKİKA
Hava Durumu

Cenazeler tören alanına götürülüyor

Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri hastaneden alınarak  törenin yapılacağı Batıkent Meydan

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri hastaneden alınarak  törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na doğru hareket edildi.


 
Dün akşam THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'dan Diyarbakır'a getirilen ve merkez Bağlar ilçesindeki Özel Bağlar Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler, çiçeklerle süslenmiş Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin ve Ergani ilçe belediyelerine ait cenaze araçlarına konuldu.

Cenazelerin bulunduğu hastane bahçesine gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP'li milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Emine Ayna ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu kalabalık, cenaze araçlarıyla kortej halinde hastane bahçesinden çıkarak törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na doğru hareket etti.

Kalabalığın cenaze araçlarını yürüyerek takip etmesi nedeniyle konvoy ağır ilerliyor.

Hastane önünde toplanan gruptakilerin çoğunluğunun siyah kıyafet giyinip beyaz kaşkol taktığı, ellerinde ölen kişilerin fotoğrafları dışında, ''Hepimiz Sakine'yiz'', Hepimiz Fidan'ız'', Hepimiz Leyla'yız'' yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Öte yandan cenaze töreni yapılacak Batıkent Meydanı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren konuşmaların yapılacağı ve cenazelerin konulması için platform kurma hazırlığı yapıldı.

Hazırlıkların tamamlandığı meydanda çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci bulunuyor.

Sağduyu çağrısı

Öte yandan, konvoyda bulunan BDP'ye ait otobüsten kalabalığa sürekli sağduyu olmaları yönünde çağrı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.