SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar yargılanacak!

► Fetih BAĞCI Osmangazi Belediyesinin düzenlediği ihaleyi, kendi istediği firma kazanmadığı i

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar yargılanacak!
► Fetih BAĞCI

Osmangazi Belediyesinin düzenlediği ihaleyi, kendi istediği firma kazanmadığı için iptal eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında Danıştay Birinci Dairesi tarafından inceleme başlatıldı. Dündar’ın ihaleyi keyfi olarak iptal ettiği iddia ediliyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediyenin İnsan Kaynakları Personel Destek Hizmet Alım ihalesini, istediği firma kazanmayınca gerekçesiz olarak iptal etti. 18 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firma, Dündar’ın keyfi tutumunu yargıya taşıdı. Bursa 3. İdare Mahkemesi, ihale sonucunun uygulanması gerektiğine karar verdi ancak Dündar bu yöndeki kararı da Onüçüncü Danıştay Daire’sinin mahkeme kararına onayını da reddetti. Dündar’ın, İçişleri Bakanlığınca soruşturma izni verilmediği için kapanacağını umduğu dosya, Danıştay Birinci Dairesince yediden açıldı ve inceleme başlatıldı.

Kazanılmış ihaleyi haklı gerekçesi olmadan iptal eden ve 2 kez verilen mahkeme kararına rağmen sözleşmeyi imzalamayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Beytullah Seferler, İşletme Müdürü Kemal Bayraktar, şef Ali Osman Kaya, uzman memur Hasan Güngen, memur Kezban Şişman ve muhasebeci Kenan Aykut hakkında inceleme başlatıldı.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ “DOKÜMAN HATASI” DEDİ

Osmangazi Belediyesi, 17.06.2013 tarihinde belediyenin çeşitli müdürlüklerinde çalıştırılacak destek personeli için alım ihalesi düzenlemişti. İhalenin iptal edilmesi üzerine, ihaleyi kazanan firma konuyu yargıya taşıdı. Belediye, 3.2.2015 tarihinde Bursa 3. İdare mahkemesi tarafından haksız bulundu. Mahkeme kararına itiraz eden Osmangazi Belediyesi, Danıştay Üçüncü Dairesi tarafından da haksız bulunarak, ihale sonucuna uygun hareket etmesine karar verildi.

Osmangazi Belediyesi, ihale iptaline ilişkin savunmasında 18 katılımcı firmadan sadece 2 tanesinin engelli işçi hazine yardımını dikkate aldığını, bu nedenle de firmalar arasında haksız rekabet doğduğunu iddia etti. Ancak, bu iddialar kamu zararı oluşturmadığından ihale iptaline haklı gerekçe olarak kabul edilmedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN GÖRÜŞÜ DOSYAYI KAPATAMADI

Bursa 3. İdare Mahkemesi kararının uygulanmasına dair Danıştay Onüçüncü dairenin kararına da uymayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında, ihaleyi kazanan firma tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İhale iptalinden sonraki süreçte, personel ihtiyacının 100’den 170’e çıktığını ve bu nedenle kazanılan ihaleyi uygulayamadığını ileri sürdü. Bu açıklamaları kabul eden İçişleri Bakanlığı da incelemeye gerek olmadığı kararına varmıştı ancak Danıştay Birinci Dairesi, Dündar ve diğer sorumlular hakkında inceleme başlattı.

DÜNDAR İÇİN YARGI SÜRECİ BAŞLADI

İçişleri Bakanlığının kararına yapılan itirazı değerlendiren Danıştay Birinci Dairesi, başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Beytullah Seferler, İşletme Müdürü Kemal Bayraktar, şef Ali Osman Kaya, uzman memur Hasan Güngen, memur Kezban Şişman ve muhasebeci Kenan Aykut hakkında yargı yolunun açık olduğuna karar verdi.

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.