SON DAKİKA
Hava Durumu

Emeklilikte yaşa takılanlar müjde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 1999 yılında çıkarılan bir yasayla kazanılmış emeklilik haklarından mahrum ed

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2018 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emeklilikte yaşa takılanlar müjde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 1999 yılında çıkarılan bir yasayla kazanılmış emeklilik haklarından mahrum edilen on binlerce kişinin sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla TBMM'ye kanun değişikliği teklifi sundu.
Kamuoyunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen on binlerce mağdurun sorunlarına çözüm üretilmesini isteyen Barut, "Prim gününü doldurup yaş sınırına takılan vatandaşlarımızın emekli olması hem kişilerin mağduriyetini giderecek hem de genç işsizliği önlemek adına çok önemli bir adım olacaktır" dedi.
TEKLİF NEYİ ÖNGÜRÜYOR?
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenmesini istediği maddede, şu ifadeler yer alıyor:  "Bu maddeyi ihdas eden Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bu Kanuna ile mülga sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik için gereken prim gün sayısı koşulunu sağlayıp yaş koşulunu sağlamayanlardan, bu maddeyi ihdas eden Kanunun yayımı tarihinden itibaren, bir defaya mahsus olmak üzere, 3 ay içinde Kuruma yazılı olarak başvuranlara yaşlılık aylığı bağlanır. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir". (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.