SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski bakan Faruk Çelik  muhalefet sözcüsü gibi! 

Eski bakan Faruk Çelik bir süredir Bursa’da toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelip nabız yoklarken, BESOB’da son 10 yılda Bursa’yı yönetenleri topa tuttu. Tıpkı bir muhalefet sözcüsü gibi konuşan Çelik, hızlı trenin 10 yıldır gelemediğini, Şehir Hastanesi’nin yanlış yere yapılması nedeniyle milletin 2 milyar lirasının çarçur edildiğini ve yapılan tüm projelerin yanlış olduğunu ve kendisinden sonra Bursa’nın sahipsiz kaldığını ileri sürdü. 

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eski bakan Faruk Çelik  muhalefet sözcüsü gibi! 

Son aylarda AK Parti Bursa il programından bağımsız olarak Bursa’da  siyasi organizasyonlara katılan Eski Bakan Faruk Çelik, geçen hafta Çarşamba günü BESOB’da Çataltepe mağduru esnaflarla bir araya geldi. Çelik’in burada esnaflara yönelik konuşmasının ses kaydı gazetemize esnaf tarafından ulaştırılırken, eski bakanın sert sözleri ve muhalefet sözcülerini aratmayan eleştirileri dikkati çekti.  


Çelik, konuşmasına uzun süredir esnafla ve Bursa’nın sosyal kesimleriyle bir araya gelme imkânı olmadığını, tatsız bir olayla olsa bile esnafla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek başladı. Geçmişteki sorumluluğu ve Bursa’ya bakış vizyonu nedeniyle bu toplantıda olduğunu anlatan Çelik, ”Benimle görüşen insanlar oldu. Bunların sayısı çok olunca bizatihi konuyu konuşalım diye geldim. Öncelikle özelle ilgili şunu belirtmek istiyorum. Siyasetçi hizmet aşığı adamsa başka bir şey siyasetçi menfaat tayfasının uşağıyla başka bir şeydir.  Biz Bursa’ya hizmet etmekle uğraştık, Türkiye’ye hizmet etmekle uğraştık kardeşim. Ömrümüzü bu işlere adadık desem yeridir. Yoksa BESOB’un esnaf sitesi yapacakmış da ben ne uğraşıcım. Korsan taksi hizmetlerimizen su kaçağı tespiti ile faydalanabilirsiniz. Hemen Arayın.  5 yıl geçiyor işte sallabaşını al maaşını. İşte biz öle bakmadık işe” ifadelerini kullandı.  


ŞEHİR HASTANESİ YANLIŞ YERE YAPILDI
Faruk Çelik, kendisi Bursa’dayken Şehir Hastanesi’ni Samanlı’da yapacaksınız dediğini zaten batıda Tıp Fakültesi olduğunu o nedenle her şeyin batıya yığılmaması gerektiğini söylediğini belirterek, “Bana dediler ki arsa alıyor.  Namussuzlarla hesaplaşacağız arkadaş hiç lamı cimi kalmadı bu işin.  Faruk Çelik’e ve ailesine devlet belediye kamu ve kamu niteliğindeki odalar da dahil bir kuruş isnat edecek adamın alnını karışlarım.  Babayiğit adam çıkıp söyleyecek. Çıkıp diyecek ki Faruk Çelik’in şu işte şöyle bir menfaati var. Recep Altepe burada 20 sene belediye başkanlığı yaptı, çıksın desin ki her şeyi de söylemişim yüzüne bir liralık menfaati vardı. Diyemez kardeşim. Bizim derdimiz menfaat için siyasette olmak değil onu söylemeye çalışıyorum. Hastaneyi Samanlı’ya yapın dedik yapmadılar.  Hastaneyi götürdüler ucube yere koydular. Niye buraya istedik?  Bursa’yı bildiğimiz için istedik.  Çünkü çevre yolundan ister İnegöl’den gel ister İznik’ten Büyükorhan’dan,  ister nerden gelirsen gel çevre yolundan geliyorsun.  Yeni bir yola ihtiyaç yoktu yani. Otomatik oradan geleceksin. Aldılar götürdüler. Gittiler şimdi tam 2 katrilyonluk ihale yapıyorlar demiryolu yapıp hastaneye ulaşmak için.  Hastanenin maliyeti ne kadar?  1 milyar. Yapılacak yolun maliyeti ne kadar 2 milyar, yav yazık değil mi bu milletin iki milyar lirasını çarçur ediyorsun şimdi.” dedi. 


“PROJELERİN HEPSİ YANLIŞ”
Kendisinden sonra yapılan projelerin hepsinin yanlış olduğunu da ileri süren Çelik, şöyle devam etti; “Ne söylemek istiyorsun diyorsunuz? Eh şimdi biz gittik gelen arkadaş kim Bülent Arınç gelmiş. Ne halt ettiniz? Bunları yaptılar işte. Mehmet Abi (Müezzinoğlu) gelmiş ya, Bursa’yı bilmezseniz siz ne yapacaksınız? Bugüne kadar 10 yıldır benim ağzımdan bir kelime çıkmış değil. Ama projelerin bir tanesi değil ki hepsi yanlış yapıldı yani. İşte şimdi geldik esnaf meselesine.  Esnaf meselesi çok doğru meseledir. Örnek olsun diye söyledik bize yeri tespit  edip o yerde  harekete geçirinceye kadar gerçekten büyük mücadele verdik.  Nasıl oluyor ki 2010’dan sonra mahkeme süreçleri noktasında Arif başkan yüzde 100 haklı.  Çünkü buradaki sivil yapı böyle! Ama hükümetin de devletin de elinde yetkileri var. Acemler Kavşağı da mahkemedeydi. Evet, gittik Danıştay’dan tak diye çıkardık. Ve gittik Acemler Kavşağı’nı yaptık. O gün Acemler Kavşağı Bursa için hayat memat meselesiydi. Çıktık. Yargıdaki insanlar sağır insanlar değil ki toplum yararına olan işlerde oturursunuz karşı karşıya uzatmayın bu işi dersiniz uzatmayalım. Toplumun menfaatine bir şey! Bursa’nın içini başka şekilde nasıl temizleyeceğiz biz diyeceksiniz, konuşacaksınız. Onları da ikna ederek hızlı kararlar alarak 8 sene sürmeden 3 sene, 4 sene içinde o işlerin tamamı bitirilirdi. Bugün de o siteye kavuşulabilirdi. Ama sahip yok. Şehir hastanesinin sahibi olmadığı gibi demiryolunun olmadığı gibi esnaf sitesinin zaten sahibi çıkmadı maalesef. Bütünüyle bir vurdumduymazlık söz konusu olduğu için söylüyorum.” 

 “HIZLI TREN NEREDE?”
Kendisinden sonra Bursa’nın sahipsiz kaldığını ileri süren Çelik, eleştirilerini kendisinden sonra gelen Bülent Arınç, Mehmet Müezzinoğlu ve kent yönetimlerine yöneltti.  Çelik, “Nerede hızlı tren? Ben yaptırdım ihalesini. Kimse kusura bakmasın bugüne kadar hiç söylemedim. Ben yaptırdım oturtup DDY Genel Müdürünü Süleyman Karaman’ı dedim bunu bitireceksiniz. Erzincan’a tren götürmek yok kardeşim Bursa burada dururken yani. Önce Bursa sonra Erzincan. Açıkça söyledim. Yapamadılar, kıvıramadılar geldiler protokolü yaptılar.  İmzayı attılar. Hatta bir sene önce ben Urfa’ya giderken temelini atacaktık seçimde beni Urfa’ya verince Süleyman Bey dedi ki; ‘Allah razı olsun  kurtuldum sıkıntıdan.’ Kurtuldu ve bir sene sonra temelini attılar. Gitmemizle bir sene temelini salladılar hala 10 yıl oldu demiryolu Bursa’ya gelecek. Gelse bile hiç faydası yok ben size söyleyeyim. Niye böyle sahipsizlik devam ederse sizin olayda olduğu gibi şehre sahip çıkmazsanız bu işler böyle devam eder. Ben o demiryolunu nasıl getiriyordum, biliyor musunuz? O demiryolu Osmangazi Köprüsü’nün ortasından İstanbul’a geçecekti. Osmangazi Köprüsü’nden geçmeyen demiryolunu ne yapayın ben. Buradan demiryoluna bineceğim ben Bilecik’ten Adapazarı’na gideceğim Adapazarı’ndan İstanbul’a gideceğim öyle mi bir saatlik yol buradan niye gideceğim ki öyle. Demiryolu dediğiniz Ankara’yı Bursa’ya Bursa’yı İstanbul’a İstanbul’u Bursa’ya Bursa’yı İzmir’e bağlayan 40 milyon nüfusa hitap eden demiryolu demiryoludur yani. Dersiniz ki hızlı trenden geldi. Ama maalesef o demiryolunun köprüsün ortasından geçen bölümünü iptal ettiler buraya gelişi de 10 sene oldu geciktiler. Bunu niye söylüyorum sizinle ne ilgisi var diyeceksiniz ilgisi var tabi canım demiryolunun hepimizle için önemli bir hadise. Ama o da ertelendi” diye konuştu.


 “HERKESLE YÜZLEŞECEĞİM”
Hep sustuğunu ancak artık susmayacağını ve kendisinin de bir istikap haddinin olduğunu anlatan ve oldukça sert sözlerle devam eden Çelik, “Biz Bursa gerçekten vizyoner şehir olsun, Bursa gerçekten albenisi olan bir şehir olsun,  Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri Bursa.  Buraya kazandırılması gereken ne varsa bunları kazandıralım diye uğraştık. Efendim ben gitmişim Urfa’ya.  Doğru gönderdiler Urfa’ya kim neden rahatsız olduysa bilemiyorum.  Artık bu saatten sonra benden de kimse nezaketle aman birileri zarar görecek konuşmasın Faruk Çelik diye beklemesin çünkü benim de bir istihap haddim var yani. Ben bundan sonra hiç mümkün değil her konuyu konuşacağım. Herkesle de yüzleşme var.  Siyaset öyle güzel bir şeydir ki yüzleşme sanatıdır aynı zamanda herkesle yüzleşebilirseniz siyasetçisiniz,  yüzleşmeden kaçıyorsanız sahtekârsınız. Bunun lamı cimi yok yani. Bu artık böyle Bursa’da konuşulmalı” dedi. 


“ÇATALTEPE İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM”
Çataltepe meselesi için 2008 yılında çok uğraştığını, çünkü Santral Garaj Otosansit ve esnaf meslek örgütlerinin büyük sıkıntıları olduğunu dile getiren Çelik, “Gidelim Avrupai tarza bir şey yapalım karşısına da toplu konut yaparız.  Toplu konutla birlikte sanayi olsun onu da çevre yoluna bağlarız şahane bir şey olacaktı.  Anadolu’nun neresinden gelirse gelsin bir insan derli toplu tüm esnafları bulabileceği bir merkez olsun.  Şehir içinde de bu abur-cuburluktan kurtulalım.  Başkan envanterleri çıkardı.  Paralar toplantı TOKİ ile görüşüldü, TOKİ ile masaya oturttuk sonra Allah’a ısmarladık dedik gittik. Küresel kriz vardı zaten 2009’un başlarında sonra seçim, seçimin arkasından biz kendimizi Urfa’da bulduk.  7 yıllık Urfa macerasından sonra döndük Bursa’ya geldik . Bende uzaktan izliyorum Bursa’daki hadiseleri” ifadelerini kullandı. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.