SON DAKİKA
Hava Durumu

Evet Tanju Özcan sen faşistsin!

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve geldiği günden itibaren özellikle Suriyeli sığınmacılara karşı başlattığı faşist eylem ve söylemleri, tüm yabancı uyruklulara genişleterek, yabancı düşmanlığına yönelik çıkışlarını sürdürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün de kentte yaşayan yabancı uyrukluların belediyenin bazı hizmetlerinden 10 kat fazla ücret ödeyerek faydalanması yönünde karar alınacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Evet Tanju Özcan sen faşistsin!

Mahalli idareler seçiminin yapıldığı 31 Mart 2019 tarihinde Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP’li  Tanju Özcan, ilk iş olarak kentte yaşayan yabancı uyruklulara her türlü yardımı yasaklarken, büyük tepki çeken açıklamalarda bulundu o dönemde. Özcan mfdaşlarımız var iken, Bolu’da Türk Halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, Suriyelilere bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

VE YİNE SAHNEYE ÇIKTI O KAFA
Dün basın toplantısı düzenleyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyrukluların belediyenin bazı hizmetlerinden 10 kat fazla ücret ödeyerek faydalanması yönünde karar alınacağını söyledi. Özcan, düzenlediği basın toplantısında, kentte yaşayan yabancı uyruklularla ilgili yeni bir karar aldıklarını ifade etti. Yabancı düşmanlığını gündeme gelmek için adeta bir pr malzemesi olarak kullanan Özcan, bugüne kadar hizmetleri ile değil faşist söylemleri ile Türkiye gündemine geldi. 


“YARDIMI KESİYORUZ GİTMİYORLAR…”
Daha önce aldıkları karar doğrultusunda yabancı uyruklulara belediyeden yapılan yardımları kestiklerini anımsatan Özcan, "Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bundan sonra yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Belediye Meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına ve katı atık ücretlerine başta olmak üzere farklı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu, aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat da katı atık vergisine zam yapacağız." dedi.


“KENTTEN AYRILMALARI VE KENDİ ÜLKELERİNE GİTMELERİ İÇİN”
Özcan, bunu yabancı uyrukluların kentten ayrılması ve kendi ülkelerine gitmesi için yaptıklarını savunarak, "Bu misafirlik uzadı artık diyoruz. Elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara Tayyip Bey sinirlendi. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Sınırları açıyorum.' dedi. Biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor işte, 'Gönderin benim vatandaşlarımı.' diyor. Gönderelim gitsin. Daha ne kadar taşıyacağız bu yükü?" ifadelerini kullandı.


“ASKERLİK YAPMIYOR, VERGİ ÖDEMİYORLAR”
Türkiye'de yaşayan yabancı uyrukluların askerlik yapmadığını, vergi ödemediğini hatta yardım aldığını iddia eden Özcan, şunları kaydetti: "Bu ülkenin yoksulları yatağa aç girecek ama sen markalı spor ayakkabından taviz vermeyeceksin. Benim alamadığım spor ayakkabılarıyla dolaşan göçmenler var. Bunlar nasıl göçmen? Bütün yabancı uyruklulara bu zammı yapacağız. Zaten bunların yüzde 99'u da malum kesimden oluyor. Bu kararların ardından bazılarının dava açacağını biliyorum. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Yine biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Birileri hakkımda suç duyurusundan bulunacak, insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım. Biz bu şikayetleri her gün alıyoruz. Karar iptal edilirse tekrar karar alırız."

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.