SON DAKİKA
Hava Durumu

Faciadan kurtarılan 4 FETÖ şüphelisi ile ilgili flaş gelişme

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında cumartesi gecesi Yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ/PDY şüphelileri ve ailel

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faciadan kurtarılan 4 FETÖ şüphelisi ile ilgili flaş gelişme
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında cumartesi gecesi Yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ/PDY şüphelileri ve ailelerini taşıyan teknenin batmasının ardından sağ kurtarılan 9 kişiden, haklarında arama kaydı bulunan 4'ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3'ü çocuk, 2'si kadın, 6 kişi yaşamını yitirdiği olayda, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.
Ayvalık'taki tekne faciası 28 Temmuz Cumartesi gecesi saat 23.30 sıralarında Cunda ve Maden adaları arasındaki bölgede meydana geldi. Bir fiber teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye giden Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipler, 9 kişiyi sağ olarak kurtardı. Olayın ardından bölgede yapılan arama çalışmalarından 3'ü çocuk, 2'si kadın, 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olarak aranan kişinin ise organizatör olduğu ifade edildi.
FETÖ/PDY SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Tekne faciasının ardından hastanedeki tedavileri tamamlanan 9 kişi, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından haklarında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce arama kaydı bulunan İ.A., B.Ç., E.A. ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aranan H.A., Ayvalık ilçesinde SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden alınan ifadesinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İ.A.'nın örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeninin kocası olduğu, aile hekimiyken KHK ile ihraç edildiği, örgütün Edremit ilçe imamı olduğu ifade edildi.

Olayda kızı R. Ç.'yi kaybeden kendisi ise sağ kurtarılan B.Ç.'nin de Edremit'te kuyumculuk yaptığı hakkında arama kararı olduğu kaydedildi. H.A.'nın ise Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen iken KHK ile ihraç edildiği, ByLock kullanıcısı olduğu ve Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca arandığı tespit edildi. H.A'nın. olayda boğulan S.A.'nın eşi olduğu bildirildi. Eşi S.A. boğulan E.A.'nın da yine ByLock kullanıcısı olduğu Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arandığı kaydedildi.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na giderken bindikleri şişme botun alabora olması sonucu hayatlarını kaybedenlerden 4'ünün cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, nakil için cenaze aracı tahsis edilmediğine ilişkin iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

FETÖ/PDY mensubu oldukları değerlendirilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme botun alabora olması sonucu 3'ü çocuk, 2'si kadın 6 kişi öldü, 1 kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı. Ölenlerden 4'ünün cenazeleri, dün Bursa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Cenazeler, yapılan otopsinin ardından aynı gece yakınlarına teslim edildi. Cenaze sahipleri, ölenlerin cenazelerini teslim aldıktan sonra kendi imkanlarıyla memleketlerine götürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, cenazelerin nakli için araç tahsis edilmediği iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Cenaze sahiplerinin, nakil için belediyeden araç talep etmediği, kendi imkanlarıyla cenazeleri götürmek istediklerinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yakın bölgelere karayoluyla, uzak bölgelere ise uçakla ücretsiz olarak gerçekleştirdiği cenaze hizmetleri, tüm vatandaşlarımız için geçerlidir. Balıkesir’deki olayın ardından cenazelerden 4’ü Bursa’ya getirilmiş ve Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise dün gece saatleri itibariyle cenazelerin nakli için gerekli tüm bilgileri cenaze sahiplerine iletmiş, cenazelerin uçakla naklinin gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Aynı saatlerde cenazelerin uçakla Amasya ve Sinop’a nakledilmesi için de Adli Tıp Kurumu’na araç göndermiştir. Ancak cenaze sahipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm vatandaşlara olduğu gibi kendilerine de sağladığı bu imkandan yararlanmamış, cenazelerin naklini kişisel olarak gerçekleştirmişlerdir." (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.