SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ ticarette söz sahibi olmak için zenginler kulübü kurmuş

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, örgütün şirket birlikleri ve konfederasyonlar kurup zenginler kulübü oluşturduğuna

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ ticarette söz sahibi olmak için zenginler kulübü kurmuş
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, örgütün şirket birlikleri ve konfederasyonlar kurup zenginler kulübü oluşturduğuna yer verildi.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Polat hakkında hazırlanan ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 27 sayfalık iddianamede, "örgütün amaca göre örgütlenme stratejisi" bölümünde, örgütün 1970'li yıllardan itibaren uyguladığı "örgütlenme yöntemleri, taktik ve stratejileri" hakkında önemli detaylara yer verildi.


Örgütün 46 yıldır temel hedefinin Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğunu işaret edilen iddianamede, FETÖ'nün, tabandaki insanları istismar ederek kaynak ve meşruiyet devşirdiği, devlet modeline uygun paralel örgütlenme ile gizlice devletin tüm kılcal damarların sızma, devlet dışında kendisine bağlı bir ekonomik sistem ile şirket birlikleri ve konfederasyonlar kurup zenginler kulübü oluşturarak ulusal ve uluslararası ticarette söz sahibi olmayı amaçladığına yer verildi.



Sorgulamayan insanlar yetiştirilmiş

İddianamede, örgütün, "beyin yıkama yöntemi ile sorgulamayan, düşünmeyen, mutlak itaati esas alan insan tipi yetiştirmeye yöneldiği" belirtilerek, örgütün, dinler arası diyalog çerçevesinde semavi dinlerin temsilcileri ile görüşerek İslam adına muhatap göstermeye çalışıldığı ve sınav sorularını hukuka aykırı yollarla ele geçirip kendi mensuplarının sınavlarda başarılı olarak kamu kurumlarına girmesini sağladığı" anlatıldı.


Örgütün ürettiği sahte belge ve delillerle kendilerine mensup olmayan kişiler hakkında soruşturmalar açılmasını sağlayarak devlet kadrolarında kendi örgüt elemanlarını yetiştirmeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, örgütün böylece devlet içine sızmaya çalıştığına vurgu yapıldı.



"Esnek olun, sivrilmeden can damarlarında dolanın"

İddianamede, örgütün devlet içerisine sızarak özel hiyerarşisi ile illegal kadrolaşmaya gittiğinin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in vaazları, röportajları ile kitapları, taktik ve stratejilerinden anlaşıldığına işaret edilerek, Gülen'in örgüt mensuplarına yönelik şu ifadelerine yer verildi:


"Esnek olun, sivrilmeden can damarlarında dolanın. Bütün güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse varlığınızı fark etmeden sistemin ana damarlarında ilerleyin. Türkiye'deki güç ve kuvveti, cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır. Adliye, mülkiye veya başka hayati bir müessesede bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti öyle ferdi mevcudiyetler şeklinde ele alınıp değerlendirilmemelidir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir. Bir ölçüde onlar bizim varlığımızın teminatıdır."


İddianamede, Gülen'in geçmişteki bir açıklamasında da "her yerde, hususen geri kalmış yerlerde mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir" dediği de aktarıldı.


İddianamede, FETÖ mütevelli heyetinden olduğu, örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı belirtilen kapatılan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan tutuklu sanık Mustafa Polat'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.


Polat'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.