SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ-Ülker aşkı yeni değil!

Ülker’in darbe çağıran subliminal mesaj yüklü reklam kampanyası Türkiye’yi ayağa kaldırırken, FETÖ-Ülker işbirliğinin yeni olmadığ

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2017 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2017 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ-Ülker aşkı yeni değil!
Ülker’in darbe çağıran subliminal mesaj yüklü reklam kampanyası Türkiye’yi ayağa kaldırırken, FETÖ-Ülker işbirliğinin yeni olmadığı da ortaya çıktı. Türkiye’yi ayağa kaldıran Ülker’in patronu, bilinen FETÖ’cülerle çalışmaya devam ediyor. 

 

FETÖ ile ilişkisi daha önce de gündeme gelen Ülker, skandal bir reklam kampanyasıyla Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Tehdit içeren ve subliminal mesajlarla dolu olan reklam kampanyası bir kez daha Ülker ile FETÖ işbirliğini gözler önüne serdi. Mesajların ortaya çıkmasının ardından Türkiye darbe ihtimaline karşı geceyi ayakta geçirdi. Tepkilerin hedefindeki Ülker’in patronu Murat Ülker, sosyal medyadan yaptığı açıklamada reklamdan haberi olmadığını bildirse de FETÖ ile işbirliği arşivlerde duruyor.

ÜLKER’DEN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Ülker'in Twitter hesabından "#1Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" diye paylaşılan reklamda, "Zordur kardeş hayatı, şimdi hesaplaşma zamanı" deniliyor. Videoda, bir yandan müzik çalarken, diğer yandan "Ama acılar seni bulacak", "Eve dönerken bir parlama gözünü alacak" gibi yazılar görülüyor. Ülker, bununla da yetinmeyip reklama tepki verenleri adeta tehdit etti.  Ülker firması da resmi hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz (küçük kardeş olmak)  isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Sosyal medyada kast edilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.”

ŞEKER FABRİKASI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Ülker ile FETÖ arasında daha önce yapılan işbirlikleri de bu olayın ardından yeniden gündeme geldi.  FETÖ’nün finansal silah olarak kullandığı el konulan Bank Asya, çöktüğü Adapazarı Şeker Fabrikası’nı 182 milyon liraya Ülker’e vermişti. 2005 yılında kamuya ait yüzde 94.09 hisse Özelleştirme İdaresi’nden 45 milyon 750 bin dolar bedel ile SS Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından satın alındı. APEK deprem nedeniyle büyük ölçüde hasar gören ve 7 yıl atıl kalan Adapazarı Şeker Fabrikasını tamir ederek yeniden üretime geçmesini sağladı.

FETÖ KUMPASLA HİSSELERİ ALDI

Adapazarı Pancar Ekicileri Birliği’nin (APEK) üretimi sürdürmek için Bank Asya’dan aldığı krediyle başlayan FETÖ kumpası, kredinin ödenmesi için arsa satışının FETÖ’nün emniyet yargı yapılanması tarafından engellenmesiyle devam etti. FETÖ’nün emniyet ve sivil ayağının devreye girmesiyle arsa sattırılmadı ve yöneticiler hapse atıldı. Dolayısıyla kredi borcunu ödeyemeyen üreticinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası’na 2012 yılında Bank Asya çöktü. Sonrasında da fabrika arazisiyle birlikte Murat Ülker’in patronu olduğu Ülker’e geçti.  Ülker Grubu, Bank Asya'dan 2013 yılında aldığı fabrikayı Afyon’a taşıyıp arazisine Rezidans ve AVM yapmaya karar verdi. Gerekli başvuruları yapan Ülker’in taşımayla ilgili onayı geçen yıl aldığı da basına yansıdı.

“FETÖ BİZİ DOLANDIRDI”

Adapazarı Şeker Fabrikası'nın eski sahibi olan 55 bin kadar pancar üreticisi de, bu yaşananlar nedeniyle Ağustos 2016’da FETÖ'nün kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle savcılığa başvurmuştu. Savcılık başvurusunda, dev fabrikanın, hazırlanan bir kumpasla binlerce çiftçinin elinden alındığı belirtilerek dönemin Bank Asya ve Şeker Kurumu'nun yetkilileri hakkında dava açılması istenmişti.

FETÖCÜLER ÜLKER YÖNETİMİNDE

Ülker-FETÖ işbirliğinde tek örnek şeker fabrikası da değil. FETÖ ile yakınlığı bilinen Murat Ülker’in yeğeni olan eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun eski damadı Ahmet Özokur, bu firmanın üst yönetiminde görev yapıyor. Davutoğlu’nun kızı ile Ahmet Özokur’un ayrılmasının altında da FETÖ-AK Parti savaşının yattığı ileri sürülüyor. Oda TV’de yayınlanan konuyla ilgili haberde,  Davutoğlu'nun eski damadı Ahmet Özokur, Cemaat-Hükümet kavgasının yaşandığı günlerde sosyal medyada açıkça cemaat'i öven, Hükümet'e çakan mesajlar verdiği belgeleriyle ortaya konuldu.  FETÖ’nün üst yöneticilerinden biri olan Ahmet Karabulut da, sosyal medya hesaplarından FETÖ’ye selam verip, hükümet bu grupla mücadelesine çakıyor. FETÖ’den yana açık açık tavır alan bu isimler Ülker Grubu’nun üste yönetiminde görev almayı sürdürüyor. Yani Murat Ülker tarafından korunuyor.

DİGİTAL MEDYA İŞLERİ DE FETÖ’CÜYE

İlginç bir detay daha gözlerden kaçmıyor. Ülker’in geçen yıla kadar dijital medya işini FETÖ’cü Burak Bakay yürütüyordu. 1 Nisan kampanyasının hazırlanmasında Bakay’ın parmağının olma ihtimali yüksek. Yani Ülker üst yönetimi olduğu gibi medya işlerini de FETÖ’ye teslim etmiş.

ALİ ATIF BİR’İ REKTÖR ATADI

Ülker’in patronu Murat Ülker, 17-25 yargı darbesi girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu bilinen ve örgütün yayın organlarında boy gösteren Ali Atıf Bir’i sahibi olduğu Şehir Üniversitesi’ni rektör atamıştı. Kamuoyunda infial yaratan atamanın ardından gelen tepkilere dayanamayan Murat Ülker Bir’i görevden aldı. Ancak Ülker, tüm yaşananlara rağmen FETÖ ile ilişkisini kesmeyin, Ülker-FETÖ bağlantısında ticaretini sürdürdü.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.