SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'cü şube müdürün Bylock oyunu

FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan eski şube müdürünün, kandırdığı ilkokul mezunu bir şoförün üzerine aldırdığı GSM hattına örgütü

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'cü şube müdürün Bylock oyunu
FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan eski şube müdürünün, kandırdığı ilkokul mezunu bir şoförün üzerine aldırdığı GSM hattına örgütün gizli mesajlaşma programı "ByLock"u yüklettiği tespit edildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki (İKÇÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu sanık eski şube müdürünün, bir şoförün üzerine aldırdığı GSM hattında yüklediği "ByLock" programıyla örgüt mensuplarıyla haberleştiği ortaya çıktı.


İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık eski İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Şube Müdürü Halil Özçelik'in, aynı üniversitede görevli ilkokul mezunu bir şoförü kandırarak, onun adına aldırdığı GSM hattına FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock" yüklettiği bilgileri yer aldı.


Şoför R.S, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde tanık olarak verdiği ifadede, Özçelik'in yaklaşık 2,5 yıl önce kendisine geldiğini, "Bana bir telefon hattı alır mısın? İnternette araç alım satım yapacağım, orada kullanacağım" diye talepte bulunduğunu, Özçelik'e inandığı için bu isteği yerine getirdiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise hattı kapattırdığını kaydetti.



Önce inkar etti sonra kabul etti

R.S. ifadesinde, "Halil Özçelik, rektör yardımcısını arayarak hattı kendisinin kullandığını itiraf etti. Şoför olarak çalışan, işinde gücünde olan hatta hafta sonları dolmuş şoförlüğü yaparak geçimimi sağlayan bir insanım. Herhangi bir örgüt ya da yapıyla herhangi bir bağlantım yok. İyi niyetle almış olduğum bir telefon hattı yüzünden adım bu olaya karışmıştır. Görev yaptığım sürede bunların FETÖ ile bağlantısının olduklarını bilmiyordum." dedi. Sanık Özçelik'in ise emniyette alınan ifadesinde, "ByLock" programını kullanmadığını beyan etmesine rağmen çıkartıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda, "Kırgızistan gezimizde haberleşmek amacıyla telefonuma ByLock programı yüklendi, bununla ilgili tehdit edildim." dediği ortaya çıktı.  (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.