SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün darbe girişiminde itiraflarla deliller örtüştü

Tutuklananların itirafları ve ele geçirilen görüntülerle diğer deliller, FETÖ'nün darbe girişiminin aşamalarını gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün darbe girişiminde itiraflarla deliller örtüştü
Tutuklananların itirafları ve ele geçirilen görüntülerle diğer deliller, FETÖ'nün darbe girişiminin aşamalarını gözler önüne serdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklananların itiraflarının yanı sıra ele geçirilen deliller, darbe girişiminin ayrıntılarını bir bir ortaya çıkarıyor.




Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele saldırı düzenleyen Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, TBMM'yi bombalayan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı başta olmak üzere aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu birçok tutuklunun itirafları, delillerle de doğrulandı.


Özellikle itirafçı bazı sanıkların ifadeleriyle FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün darbe girişiminden önce yaptığı toplantılarla planlamalara son şeklini verdiği, planın son halini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e götürdüğü ve onay aldıktan sonra 13 Temmuz'da ABD'den dönerek hayata geçirdiği belirlenmişti.



Akıncı Üssü'nden yönetmişler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bugün kamuoyuyla paylaştığı görüntülerle, bu bilgiler netleşti.



Görüntülerde, Adil Öksüz ile Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan yönettiği tespit edildi.


Sanık ifadeleriyle ortaya çıkan Öksüz'ün hazırlanan darbe planını FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e onaylatmak için ABD'ye gittiği yönündeki bilgiler de bu görüntüler sayesinde netleşti.


Görüntülerde, darbe girişiminin hemen ardından şüpheli bulunarak tutuklandığı ortaya çıkan Batmaz'ın, Öksüz ile 11 Temmuz'da ABD'ye gittiği belirlendi.


Batmaz'ın Öksüz ile 2 gün sonra Türkiye'ye döndüğüne ilişkin Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri de ortaya çıktı. Kemal Batmaz'ın, darbe girişiminin "sır kutusu" Adil Öksüz'den daha etkili bir isim olduğu belirtiliyor. Öksüz ile darbeyi yönettiği ortaya çıkan Batmaz'a, üsteki askerlerin selam verdikleri de görüntülere yansıdı.


Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Sincan Adliyesi'ndeki sorgusunda "arsa bakmaya gitmiştim" diyen Adil Öksüz ile ABD dönüşü Atatürk Havalimanında aynı karede yer aldıkları fotoğraflarla belirlenen Batmaz da tıpkı Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında bulunmasını "arsa bakmaya gitmiştim" şeklinde açıklamıştı.



Üçüncü sivil Harun Biniş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının son görüntülerinde, Batmaz'ın yanı sıra yine darbe girişiminden sonra tutuklanan, kapatılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) eski çalışanı Harun Biniş'in 16 Temmuz 2016'da, gece saat 03.00 sıralarında üs koridorlarında olduğu da güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi.


Soruşturma dosyasına, Adil Öksüz ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir arada olduğu kamera görüntüleri de girdi. Başsavcılık, bu kişinin Adil Öksüz olduğunu bilirkişi raporuyla kesinleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.