SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik’te utanç veren olay!

Gemlik Hasanağa sitesinde havuza haşema ile girmek isteyen kadınlara bazı site sakinleri hakaretlerle engel oldu. Küfür ve hakaretlerin havada uçuştuğu utanç verici olay üzerine aile polis çağırırken, yaşananlar bir kez daha 28 Şubat’ın yasakçı ve baskıcı zihniyetini akıllara getirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2021 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2021 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik’te utanç veren olay!

Yasakçı 28 Şubat kafası bir kez daha Bursa’da hortladı. Gemlik Hasanağa Sitesi dün utanç veren bir olaya sahne oldu. 110 dairelik sitede kayınpederinin evine tatil yapmak için giden Selim Topaloğlu, kayınvalidesi, baldızı,  eşi ve çocuklarıyla sitenin havuzuna girmek istedi. Ancak eşinin haşema ile havuza girmek istemesi sitedeki faşist kafaların hışmına uğramalarına yetti de arttı bile. 


KÖHNEMİŞ ZİHNİYET
Hasanağa sitesindeki bir kısım faşist kafa, kadının haşema ile havuza giremeyeceği gerekçesiyle aileye hakaretler yağdırdı. Birbirlerini görerek balkonlara çıkan özellikle kadınlar, aileye ve haşema giyen kadına ağza alınmayacak küfürler edip hakaretler yağdırmaya başladı. “Çıkın öyle giremezsiniz. Terbiyesizlik etmeyin” şeklinde başlayan tepkiler ailenin tepki vermesi üzerine “… yiyorsa bekle geliyorum” şeklinde küfür ve tehdide kadar ulaştı. Hakaretlerin artması ve ortamın daha da gerilmesi üzerine Selim Topaloğlu polisi arayarak siteye davet etti. Emniyet güçlerinin gelip duruma el koymasının ardından, Topaloğlu ve site yöneticisi karakola giderek ifade verdi. Topaloğlu ailesi çirkin saldırılarda bulunan site sakinleri hakkında şikayetçi oldu.


5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU AĞLATTILAR
Sitede evi olan ve herkes kadar o havuzu kullanma hakkı olan 3 kadına sırf inançları gereği bedenlerini kapatan haşema giydikleri için hakaret eden, onları aşağılayan site sakinlerinin bağrışmaları yüzünden ailenin 5 yaşındaki kızları hıçkırıklara boğulurken 3 aylık ikizleri de olaylar sırasında yanlarındaydı. Kendilerine göre kılık kıyafet düzeni kuran site sakinlerinin, kendileri gibi mayo ya da bikini giymeyen kadınlara bu şekilde saldırmaları, bir kez daha o çarpık kafaların hala belli noktalarda hükmünü sürdürdüğünü gözler önüne serdi. 


SİTE SAKİNLERİNİN YARISINDAN AZIYLA KARAR
Hasanağa Sitesi’nin bir süre önce 110 kat malikinden 51’inin katıldığı genel kurulunda 42 kişinin havuza haşema ile girilmemesi yönünde yasak kararı için onay verdiği öğrenildi. Site yönetiminin de bu karardan ve uygulamadan rahatsızlık duyduğu bildirilirken, Anayasa ve yasalara aykırı bu uygulamanın iptali için Selim Topaloğlu önümüzdeki hafta savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Daha önce Türkiye’nin bir çok yerinde bu insanlık dışı uygulamalara yargı dur demişti. Uygulamayı yapan site yönetimlerine ve kişilere de ciddi cezalar verilmişti. 


MÜSLÜMANA TAHAMMÜLLERİ YOK
Bursa’da daha önce de Şehir Gazetesi olarak benzer bir çok konuyu kamuoyu gündemine taşımıştık. Dekolteme, hayat tarzıma dokunma naraları atanların iş Müslüman kadınların inançları gereği taktıkları başörtüsü ve giydikleri haşemaya gelince bir anda gözleri dönüyor. Onlara her türlü baskı ve hakareti yapmak için ellerinden geleni artlarına bırakmıyorlar. Bu son olay da bir kez daha Türkiye’de inançlı insanlara karşı tahammülsüzlüğün üst düzeyde devam ettiğini gözler önüne serdi. 


BU UTANÇ SİZE YETER DE ARTAR BİLE
Site sakini bir ailenin kadınlarını sırf inançları gereği haşema ile havuza girmesini engellemek için balkonlara dökülüp hakaret eden site sakinleri, hiç unutamayacakları bir utanca da imza attılar. Çocuklarının önünde ve tüm sitenin ortasında bu muameleye maruz kalan aile, gereğini yaparak şikayetçi oldu ve mutlaka yargı gereğini yapacak ancak bu ayıba imza atan özellikle kendileri de kadın olan site sakinleri bu utancı ömür boyu taşıyacaklar. 


Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.