SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik’ten turizm atağı!

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Kumla’da biri engelsiz olmak üzere 7 plajı hizmete aldıklarını, bir dönem turizmin gözde merkezi olan Kumla’yı yine tatilcilerin uğrak noktası haline getireceklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik’ten turizm atağı!

Bursa Şehir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Yıldız’ın sorularını yanıtlayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, geride kalan 2,5 yılda yaptıklarını anlattı. Bir dönem canlılığı ile Marmara’nın turizm merkezi durumunda olan Kumla başta olmak üzere Gemlik sahillerini yeniden ilçeye katkısını en üst düzeye çıkarmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sertaslan, “Büyükşehir Belediyesi’nden ben istedim sahilleri vermesini. Onlar da iki yıllığına devrettiler. 35 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridimiz var. Kumla’da plajları düzenledik, güneşliklerin montajları sürüyor. Kumsallara 1000 adet şezlongu güneşlenmek isteyen tatilcilerin hizmetine ücretsiz olarak sunuyoruz. Aslında plajların bir bölümünü işletmeye açıp bir bölümünü de ücretsiz halk plajı yapmak istiyorduk. Milli Emlak son anda vermedi. Biz de tüm plajları halk plajı olarak düzenleyerek vatandaşların kullanımına sunuyoruz. Yüzü aşkın personel istihdam ettik sezonluk olarak. Can kurtaranından temizlik hizmeti verenine kadar. Bunun belediyeye maliyeti 4 milyon lirayı buluyor ancak vatandaşlarımıza sağlıklı bir hizmet sunmuş oluyoruz” dedi. Sertaslan, Kumla’da sosyal yaşamı hareketlendirmek için de çalışma yürüttüklerini belirtirken, bölgeyi tekrar tatilcilerin uğrak noktası haline getirmek için çalıştıklarını aktardı. Yine önümüzdeki yıl Kurşunlu bölgesinde elbiseli güneşlenme mobilyalarını sahile kuracaklarını ve bu bölgedeki vatandaşların gün içerisinde gidip bu kurulan güneşlenme noktalarını kullanacaklarını ifade etti.  


ENGELSİZ PLAJ VE SERVİS
Kumla’da oluşturdukları 7 plajdan birini engelsiz plaj olarak düzenlediklerini ve ortada yer alan bu engelsiz plajda engelli vatandaşların denize girmeleri ve plajdan faydalanmaları için her ayrıntının düşünülerek buraya konulduğunu aktardı. Yine bir minibüsü engelliler için tahsis ettiklerini ve onları istedikleri her yere taşıdıklarını anlatan Sertaslan, “Bu aracımız arayan her engelli vatandaşımızı istediği yere götürüyor. Bu sadece hastane ya da kamu kurumları değil. Dışarı çıkıp hava almak isteyeni çıkarıp gezdiriyor. Hatta sevgilimle buluşacağım diyorsa engelli vatandaşımız biz bu araçla onu istediği yere götürüp getiriyoruz. Yani nereye isterlerse oraya gidiyorlar. Böylece onların da sosyal hayatta eksik olan ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi. 


KADIN DERNEKLERİNİN SAYISI 7’YE ULAŞTI
Dezavantajlı gruplardan kadınlara yönelik de desteklerinin sürdüğünü, göreve geldiklerinde 1 olan kadın derneklerinin sayısının bugün 7’ye ulaştığını anlatan Sertaslan, bu dernekleri desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini kaydetti. İlçede sosyal yaşam kalitesini artıracak adımları atarken, bir yandan da desteğe ihtiyaç duyan herkese el uzattıklarını kaydeden Sertaslan, “Halk marketten 600 hane destek alıyor düzenli olarak.  Durumlarına göre yüklenen puanlarla halk markete giden aileler burada istediklerini hem de maliyet fiyatına yapılan puanlamalarla alıyor. Bu destek hane başı 400 lirayı buluyor” dedi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi verme uygulamasının terk edilmesi gerektiğini ve insanlara bu tür bir imkan sunulmasının daha sağlıklı olduğunu anlatan Sertaslan, Halk Marketten insanların sosis gibi, çikolata gibi farklı ürünleri de alabildiğini, halk markette her ürünün yer aldığını kaydetti. Sertaslan, sosyal destek ve yardımlar konusunda Gemlik halkının oldukça memnun ve mutlu olduğunu, bu destek uygulamalarının yeni projelerle de artarak devam edeceğini vurguladı. 


BALIKPAZARI YOLLARI VE HASTANE CADDESİ
Gemlik’in merkezindeki Balıkpazara Mahallesi’nde sokakları yenileme çalışmalarının sürdüğünü, yine Balıkpazarı Avukat Özgür Aksoy Caddesi’nde de düzenleme çalışmaları yaparak bu bölgenin görüntüsünü güzelleştirdiklerini anlatan Sertaslan, “Gemlik Belediyesi öncülüğünde BUSKİ ekipleri tarafından kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları, UEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarını yaptık. Telefon hatlarını da yer altına aldık. Şimdi kilit taş döşüyoruz ve sokaklar hem daha kullanışlı hem de daha düzenli bir görüntüye kavuşuyor” diye konuştu. Çarşı Deresi’nin Yeni hastane yolundaki bölümünün ıslahı için 20 milyon lira maliyet çıktığını, ancak bunu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenleme yaparak modern bir hale getirdiklerini anlatan Sertaslan, düzenlemelerin toplam 3 milyon lira civarında bir maliyet oluşturduğunu ancak bölgenin modern ve güzel bir görünüme kavuştuğunu vurguladı. 


GENÇLİK OFİSİ VE ÖĞRENCİLER
Gençlerin sosyalleşmesi ve sosyal yaşama katılmaları için de çalışmalar yaptıklarını ve bu çerçevede ilçede bir Gençlik ofisi açtıklarını anlatan Sertaslan,  Gemlik Belediyesi Gençlik Ofisi’nde, gençlere sağlık tedbirleri çerçevesinde; söyleşi ve paneller, eğitim programları, film gösterimleri ve sanatsal atölyelerin düzenlemeye başladıklarını anlattı. Bu yıl Gemlik’te 5 bin 330 kişinin üniversite sınavına girdiğine dikkati çeken Sertaslan, sınav yapılan 23 okulda öğrencilere ve onları beklemeye gelen velilerine ikramlarda bulunduklarını, sandalye masa dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktardı. Yine Gemlik’te her yıl bin 600 öğrencinin okula başladığını, bunların tamamının kırtasiye çanta vs ihtiyaçlarını belediye olarak kendilerinin karşıladığını vurguladı. 


DOĞU PLANLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Zeytin Yasası nedeniyle imar planlarında önemli sorunlar yaşadıklarını ancak bunları da çözmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını anlatan Sertaslan, Doğu planlarının bir kez daha iptal olduğunu, gerekli düzenlemeleri yaparak planları işletmeyi sürdürdüklerini vurguladı. Yine ilçede sağlıklı bir kentsel dönüşüm için 5 aşamalı bir süreç başlattıklarını, ayaklarını yere sağlam basarak aşama aşama yürüyüp gerçekten örnek olacak bir kentsel dönüşüm için geceli gündüzlü mesai yapmaya devam ettiklerini kaydetti. 


“SERA KURUYORUZ”
Tarım alanında da ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, son dolu afetinin ardından üreticiden 4 liraya aldıkları zeytinlerden 40 ton zeytinyağı ürettiklerini ve maliyetine bunları sattıklarını anlatan Sertaslan, ihtiyaç duyulan bölgelerde su deposu yaptıklarını söyledi. Sertaslan, yine 5 bin metre kare alan üzerinde bin 450 metrekarelik bir sera kurduklarını, burada mevsim dışı ürünler üreterek vatandaşlara yarı fiyatına satacaklarını yine ata tohumlarını üreterek üreticilere dağıttıklarını da vurguladı.


BARIŞIN VE HUZURUN KENTİ
Sertaslan, göreve gelmeleriyle birlikte kullanmaya başladıkları barışın ve huzurun kenti sloganının belli kesimler tarafından savaş mı var barış vurgusu yapılıyor diye eleştirildiğini anlatarak, “Toplumda bir bölünmüşlük var. Biz istiyoruz ki insanlar birbirleriyle yine eskisi gibi huzur içinde olsunlar. Bu gerginlik olmasın. Kültürel zenginlikleri yaşayalım. Huzur kenti olsun insanlar gerilmesin barış ve huzuru yaşasın. Sloganı da bu yüzden kullanıyoruz. Büyük oranda da bu hedefimize doğru başarılı bir şekilde gidiyoruz” dedi. 


(Alpaslan YILDIZ)


 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.