SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençler için belediyeler seferber!

Okulların açılmasına kısa süre kala üniversiteyi kazanan ve yurt çıkmayan gençlerin astronomik şekilde artan ev kiraları nedeniyle ortaya çıkan barınma sorununun çözümü için AK Parti harekete geçti. 

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gençler için belediyeler seferber!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan gençlere çağrıda bulunarak belediyeye başvurmalarını istedi.  AK Parti Genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki de belediyelerin seferber olması çağrısında bulundu. 
Dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle geçen yıl online eğitim veren üniversitelerin bu yıl yüz yüze eğitime geçme kararının ardından özellikle son günlerde astronomik şekilde artan ev kiraları, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerini çaresiz bıraktı. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin feryadı kamuoyu gündeminde ilk sıralara şerleşirken, AK Parti Genel Merkezi, belediyelerin harekete geçmesi için talimat verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bütün belediyelere bilgilendirme yaparak, barınma sorunu ile karşı kalan gençler için seferber olma çağrısında bulundu. ''Bir gencimizin dahi mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz'' açıklamasının ardından ülke genelinde bir çok belediye gençler için harekete geçip tüm imkanlarını gençler için seferber etmeye başladı. 

ÖZHASEKİ: “BELEDİYELERE BAŞVURUN”


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, yüz yüze eğitimin başlamasıyla yurtlara talebin arttığını, özellikle yaşadıkları şehirlerin dışında eğitim gören gençlerin bir anda yurtlara müracaat ettiğini söyledi.  Gençlerin barınma konusunda mağdur olmayacaklarını belirten Özhaseki, seferberlik başlattıklarını dile getirdi. Özhaseki,  "Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Gelen öğrencilere yardımcı olmak için müthiş bir çaba içerisindeler. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Zaten yurtların fiziki şartları da eskiye oranla çok daha güzel. Bu konuda eminiz. Ancak gittiği şehirde yedekte kalanlar ya da yurt çıkmayanlar, öğrencilerimiz belki olabilir. Sebebi hiç önemli değil. Öğrencilerimizin barındırılması ve okula hazırlık dönemi için gençlerimize imkân sunulması için AK Partili belediyeler olarak bir karar aldık. Bugün içinde ülkemizde 1389 belediye var. Bunlardan 803'ü AK Partili belediyeler. Belediye başkanlarımız, bu çerçevede gençlere duyuruda bulunuyorlar. Ola ki müracaatınıza olumsuz cevap geldi veya yurt çıkmaması gibi bir durum söz konusu oldu, o zaman bize müracaat edebilirsiniz. Belediyelerimiz, gençlere yer bulma konusunda yardımcı olacaklar” dedi. 


BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE ÇAĞRI
Bursa’ya dışarıdan gelecek öğrencilerin olası barınma sorununa karşı günlerdir çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi de tüm önlemlerini aldı. Gençlere çağrı yapan Büyükşehir Belediyesi, yurtlara yerleşemeyen gençlerin belediyeye başvurmaları halinde yurt imkanı sağlanana kadar gereken desteğin sağlanacağı ve belediyenin gençlere yardımcı olacağı açıklandı. 


AKTAŞ: “GENÇLERİMİZ MAĞDUR OLMAYACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da geçen yıl 7 bin kapasitesi olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtların kapasitesinin 9 bine çıkarıldığının altını çizerken, çok kısa zamanda çok daha yukarıya çıkacağını söyledi, Aktaş, “Yurt kapasiteleri kısa zamanda çok daha yukarıya çıkacak. Bu konudaki çalışmaları biliyor ve takip ediyoruz. Şehir dışından Bursa’mıza gelecek öğrencilerimizin kısa süreli de olsa oluşabilecek mağduriyetlerinin önüne geçebilmek için bizde Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin her zaman olduğu gibi yine yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimiz. Bursa’ya gelen gençlerimiz mağdur olmayacak” ifadelerini kullandı.


MİSAFİRHANE VE ÖZEL YURTLAR DEVREYE ALINIYOR
Bursa’da gelen ve barınma sorunu yaşayan gençler için devletin konukevleri ve özel yurtlara yönlendirme yapılacak. Gençler özel yurtlara yerleştiklerinde özel yurtla devlet yurdu arasındaki ücret farkını belediye karşılayacak. Yani gençler devlet yurdu ücreti ile bu yurtlarda kalacak. Yine üniversitelere yakın konuk evleri ve misafirhaneler de öğrenciler yurt bulana kadar onlara hizmet edecek. 

Deniz AKIN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.