SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakkını vermek

Bugünkü manada İmam Hatip Okullarının temelleri 1950’li yıllarda atıldı. Merhum Celalettin Öktem Hocamızın gayretleriyle, dönemin Milli Eğitim Ba

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hakkını vermek
Bugünkü manada İmam Hatip Okullarının temelleri 1950’li yıllarda atıldı. Merhum Celalettin Öktem Hocamızın gayretleriyle, dönemin Milli Eğitim Bakanı Merhum Tevfik İleri ve dönemin Başbakanı Merhum Adnan Menderes’in destekleri ile bu okullar hayata geçirildi.

Hayırsever Anadolu insanın himmetleri ile yurdumuzun dört bir tarafında İmam Hatip Okulları açıldı. Başta İlim Yayma Cemiyeti ve Diyanet Vakfı olmak üzere, değişik vakıflar, cemiyetler, dernekler bu okulların yapılmasında öncülük ederek, milletimizin hizmetine sunmada gayret gösterdiler. Allah hepsinden razı olsun.

İmam Hatip Okulları çok güzel insanlar yetiştirdi. Birçok başarılar ile milletimizin takdirini topladı. 1990’lı yıllarda, üniversite giriş imtihanlarında, Türkiye şampiyonları çıkardı. Toplumun her alanında, her meslekten İmam Hatip Okulu mezunları adından söz ettirmeye başladı. Bu durum milletimizden takdir toplarken, bazı çevrelerde rahatsızlıklar oluşturmaya başladı.

Ve ülkemiz 28 Şubat diye isimlendirilen bir sürece girdi. Kimilerine göre post modern bir darbe, kimilerine göre halkın iradesine ipotek, kimilerine göre demokrasiye balans ayarı. İmam Hatip Okulları için ise 28 Şubat, İmam Hatip Ortaokullarının kapatılması, katsayı zulmünün başlangıcı, başörtülü kız çocuklarının eğitim hakkının engellenmesi olarak uygulandı. Birçok öğrenci ve veli mağdur edildi. Zeki ve çalışkan öğrenciler, üniversitelere giremez oldu, yurt dışı eğitim imkânları kullanılmaya çalışıldı ve ülkenin kaynakları heder edildi.

15 yıl süren bu zor dönem, tüm İmam Hatip öğrencileri ve velileri için bir hak arama ve mücadele dönemi olarak tarihe geçti. Bu süreçte Bursa’da hak arama mücadelesinde en etkin ve gayretli kurumlardan biride Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Bihmed oldu.

2012 de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabul edilen, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen, kesintili 12 yıl zorunlu eğitim yasası ile yeni bir dönem başladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın onurunu yaşadığını her fırsatta dile getiren, T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin çalışmalarıyla, katsayı adaletsizliği, başörtüsü engeli kaldırıldı. İmam Hatip Ortaokulları yeniden açıldı. Milletimizin teveccühü ile ilk iki yılda Bursa’da on bine yakın İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi oldu. Bu rakam, bu konuda milletimizin büyük bir arzusunun yerine getirildiğinin en büyük ispatıdır. Bundan dolayı bu yasada emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Yaptıkları bu hayırlı hizmetten ötürü niyazımız, Allah(CC) hepsini sevdiği ve razı olduğu kullarından eylesin.

Geçmişte yaşananları unutmayacağız, ancak geçmişe de takılıp kalmayacağız. Bundan böyle hak arama dönemi sona ermiş, artık hakkını verme dönemi başlamıştır. Güzel gelişmelerin şükrünü eda etmek, hakkını vererek mümkün olacaktır.

İmam Hatip Okullarında okuyan kız öğrencilerimiz, hayâ ve edep timsali olduğu sürece, başörtüsünü bir tarz olarak değil, farz bilinciyle örttüğü müddetçe, başörtüsü özgürlüğünün hakkını vermiş olurlar.

İmam Hatip Okullarında okuyan öğrencilerimiz, ülkemizin en iyi üniversitelerinin, en iyi bölümlerini kazanmak için büyük bir azimle çalışarak kazanıp, iyi derecelerle mezun olduklarında, katsayı eşitliğinin hakkını vermiş olurlar.

İmam Hatip Mezunlarımız, hangi meslek mensubu olursa olsunlar, hangi görevde ve makamda bulunursa bulunsunlar, mesleğini en iyi şekilde yaptıklarında İmam Hatip Mezunu olmanın hakkını vermiş olurlar.

Milletimizin kesintisiz ve yoğun bir şekilde süren desteği bu günlere gelmesine vesile olmuştur. Bazı kesimlerin olumsuz düşünceleri, açıldıkları günden bugüne, yıllarca sürmüş, İmam Hatip Okulları ile alakalı sürekli olumsuz kanaat taşımışlardır. Bizim kanaatimiz, onların bu tür duyguları ve olumsuz tavırları, yanlış bilgiden ve bilgilendirmekten, yahut ön yargılardan kaynaklanmaktadır. İmam Hatip Okulu mezunları olarak bize düşen, hoş görülü yaklaşmak, bilgilendirmek, her alanda daha güzel, daha başarılı ve faydalı hizmetler üreterek, kanaatlerinin yanlış olduğunu onlara hissettirmek, kanaatlerinin olumluya dönüşmesi konusunda yardımcı olmaktır. Çünkü İmam Hatipliler her zaman hoşgörünün tarafındadır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Her sözünde ve her hareketinde ölçülü olmak, sözüyle özü bir olmak, olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olmak, her İmam Hatipliye, İmam Hatip Okullarında öğretilen hayat felsefesi ve hareket prensibidir.

İmam Hatip Okulları gerçek anlamda halkın okullarıdır. Çünkü bu okulların açılmasını milletimiz istemiş, milletimiz açtırmıştır. Önlerine çıkan her türlü engellemelere rağmen milletimizin kesintisiz devam eden maddi ve manevi destekleri ile ayakta kalmıştır. Milletimizin desteği sürdükçe de ayakta kalacaktır. Yeter ki bizler İmam Hatip Mezunları olarak, bu desteğe layık olacak faaliyetleri sürdürelim. Bizlerin Anadolu insanına ve İmam Hatip Okullarına karşı vefa borcumuz vardır. Borcumuzu, şan, şöhret kazanmak için değil, Allah’ın rızasını kazanmak maksadı ile milletimize ve tüm insanlığa güzel ve başarılı hizmetler sunarak ödeyebiliriz.

Allah (CC) bizleri kendisine ve milletimize karşı mahcup eylemesin. Ve son söz olarak Cenabı Hak'tan niyazımız, İmam Hatip Okullarından, milletimize ve tüm insanlığa, halka ve Hak’ka nice hayırlı hizmetler edecek nesiller yetişmesidir.

Allah’a emanet olunuz.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.