SON DAKİKA
Hava Durumu

Her Taşın Altından Sadi Kurtulan

Mustafakemalpaşa’da “Yol ihtiyacı” gerekçe gösterilerek alınan meclis kararıyla 60 dönüme yakın tarlanın meclis üyelerinden gizlenerek imar

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 01:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Her Taşın Altından Sadi Kurtulan
Mustafakemalpaşa’da “Yol ihtiyacı” gerekçe gösterilerek alınan meclis kararıyla 60 dönüme yakın tarlanın meclis üyelerinden gizlenerek imara açıldığı ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ise Başkan Kurtulan’ın MHP’li meclis üyeleriyle ittifak ederek imara açtığı ve Encümende parselasyonu yapılan arazinin aynı tarihler arasında el değiştirmiş olması.
 

 

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan kısa süre önce Başkan Sadi Kurtulan’ın MHP’li Meclis üyeleriyle işbirliğine giderek, tarım alanı olan tarlayı meclisi de yanıltarak tarımsal sanayi alanına çevirdiği ortaya çıktı. 2013 yılın son aylarında gerçekleştirilen operasyonu, AK Partili Meclis üyeleri ancak 2014 Mart seçimlerinden sonra anlayabildi. Meclis’ten çıkan karar ve Encümen’in parselasyon çalışmalarıyla aynı dönemde arazinin el değiştirdiği de ortaya çıktı.

MHP’Lİ ÜYE ÖNERGE VERDİ

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yapılan imar uygulamasının üzerinden 6 ay geçmeden İlçe girişinde tarıma dayalı sanayi tesislerinin yer aldığı Öküzcü Merası olarak tabir edilen bölgede yeniden bir imar uygulaması yapmak için dönemin MHP Meclis Üyelerinden biri Meclis’e önerge verdi. Önergeyi gündeme alan Başkan Sadi Kurtulan, burada bir yol açma çalışması yapılması gerektiğini belirterek, bunun kararının alınması için önergeyi oylamaya sundu.

KURTULAN: “YOL İHTİYACI VAR”

Bu arada meclis üyeleri daha yeni imar uygulaması yapıldığın ve bu yeni uygulamaya neden gereksinim duyulduğunu Başkan Kurtulan’a sordu. Başkan Kurtulan, ilçenin bütünşehire gireceğini belirterek ufak tefek sorunların bu şekilde halledilmesi gerektiğini, adı geçen bölgede yol ihtiyacı olduğunu ve alınacak kararın bu yolun yapılmasına yönelik olduğunu ifade etti. Ancak bu konu komisyonda ve grupta asla gündeme gelmedi.

YOL KARARI İMARA DÖNÜŞTÜ

Önergede arazinin imara açılacağına yönelik bir açıklama yer almazken, Kurtulan’ın bu açıklamasıyla birlikte AK Partili üyelerinde oylarıyla önerge kabul edildi. Meclis karar aldıktan hemen sonra Belediye Encümeni toplanarak 60 dönümlük arazinin parselasyonunu yaptı. Bu alanın sadece 15 dönümünün sanayi alanında kaldığı ve o ana kadar parselasyonu dâhil üzerinde hiçbir işlem yapılmadığı da biliniyor.  Ancak bu yapılan çalışmalardan AK Parti Meclis üyelerinin haberi olmadı. Tüm işlemler 1-2 ay içinde jet hızıyla tamamlanarak bitiriliyor.

SEÇİMDEN SONRA ORTAYA ÇIKTI

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından eski meclis üyeleri arazinin tarımsal sanayi amaçlı imara açıldığını öğrendi. İşi biraz daha kurcalanınca, ilginç bilgilere de ulaşılıyor. Uygulamanın yapıldığı dönemde ne araziyi satanın ne de alanın imara açılması yönünde talebinin olmadığı ileri sürülüyor. O tarihlerde 1 milyon 500 bin liraya el değiştiren arazinin bugünkü değerinin 20 milyon lirayı aştığı da iddia ediliyor. Üstelik “Yol geçmesi gerekiyor” diyerek alınan meclis kararının üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen bölgede her hangi bir yol çalışması yapılmış değil.

ŞİMDİ GÖZLER KURTULAN’DA

Mustafakemalpaşa’da çok konuşulan bu konuyla ilgili Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın bugüne kadar açıklama yapmadığı bildirilirken, parti içinde de rahatsızlığa neden olan söylentiler açıklığa kavuşturulmayı bekliyor. Özellikle Sadi Kurtulan ile MHP’li üyeler arasındaki zaman zaman yapılan ittifaklarla ilgili iddialar da sık sık gündeme taşınıyor.

KURTULAN’IN SEÇİM UYANIKLIĞI

Paralel yapıya bağlı Fem Dershaneleri için 2012-2013 yıllarında yapılan imar revizyonunda Hamzabey Mahallesi’ndeki otopark olan yeri imara sokarak 5 kat inşaat izni veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kaçak çatıyı yıkmak için 1 Kasım seçimlerinin sonucunu bekledi. Kurtulan, seçim sonuçlarını bekleyerek olası bir iktidar değişikliğine karşı gardını alıp paralel yapının dershanesinin kaçak çatısıyla ilgili işlem yapmadı ancak seçim sonuçlarının AK Parti lehine çıkması üzerine 2 Kasım 2015’de çatının kaldırılması için gereken işlemleri yaptı. Kurtulan, daha önce yine aynı yapının Yeşilırmak Dershanesi için de yapının isteği doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi Adile Mezarlığı’nın yanındaki alanda yeni imar uygulaması yapmıştı. Ancak 17-25 Aralık operasyonları ve dershanelerin kapatılması sürecinin araya girmesiyle Cumhuriyet Mahallesi’nde Yeşilırmak için yapımına başlanan bina kaba inşaat halinde kaldı. Paralel yapının isteklerini jet hızıyla yerine getiren Kurtulan’ın Hamidiye Mahallesi’nde Güven Sokak’ta imar revizyonuyla yeşil alana çevirdiği ve vatandaşların itirazlarına meclisten red kararı çıkardığı araziler için Mahkemenin vatandaş lehine verdiği kararı ise bir türlü uygulamıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.