SON DAKİKA
Hava Durumu

Herkes aynı soruyu soruyor?

Nezir ASAROĞLU Herkes aynı soruyu soruyor: Faruk Çelik Büyükşehir’e aday olacak mı ? Hatta bu soruyu  şu şekilde soranlar

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2013 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nezir ASAROĞLU

Herkes aynı soruyu soruyor:

Faruk Çelik Büyükşehir’e aday olacak mı ?

Hatta bu soruyu  şu şekilde soranlar daha fazla: Faruk Çelik gümbür gümbür geliyor…Değil mi?

Doğrusunu söylemek gerekirse kısa bir süre öncesine kadar bu soruya gülüp geçiyordum.

Çelik’in Güneydoğu’ya ‘’atanması’’ ile Bursa defterini kapattığına inanıyordum…

Ne zaman ki Bakan Bey Altepe’ye iltifatlar yağdırmaya, onun ne kadar büyük bir belediyeci olduğunu,  yerel medyada, teşkilatta ve Ankara’daki  mahfillerde birden bire  yüksek sesle dillendirmeye başladı kafamda - çizgi film kahramanı Vikingli çocuk gibi- yıldızlar çaktı.

Eğer Altepe gerçekten bu kadar başarılı ise biz neden dört yıldır ortada bir şey göremiyorduk ya da bizim gördüğümüzü Bursa sevdalısı Faruk Çelik nasıl oluyor da göremiyordu?



Meşhur fıkradır :

Boksör ringte çok feci dayak yer ama her gong çalışıp da köşesine döndüğünde antrenörü ona “Aslansın! Kaplansın!  İki tane daha  sağlam vursan düşecek hadi ha gayret!” der.  Köşeye her  dönüşünde bu muamele ile karşılaşan boksör dayanamaz antrenörün kulağına eğilir ve  “Eğer dediğin gibi beni rakibim dövmüyorsa, dışarıdan biri beni  feci şekilde pataklıyor. Engel olun, ringe kimse girmesin.” der.

Her şeyin  fıkradaki boksörün perişanlığına benzer bir şekilde  Bursalıların gözleri önünde olup bitmesi ya da bitemediği  ancak Sayın Bakan’ın tıpkı o fıkradaki antrenör  gibi  Altepe’nin 4 yıllık başkanlık serüvenini  yere göğe koyamaması… Tüm bunlar Faruk Çelik’in Büyükşehir adaylığı için düğmeye bastığı ve stratejisini uygulamaya başladığı yönündeki kanaatimi pekiştirdi.

Adım adım işte o strateji…

Faruk Bey, Ankara’nın zirvelerinde Altepe için rüzgârların ters yönden estiğini fark etti.

Yapılması gereken basitti  (nasılsa sonuç malum):

Altepe ve onu destekleyen ‘suyun öte tarafının’ lobicileri ürkütülmeyecek;  son ana kadar yerel medya, teşkilat ve Ankara nezdinde başkan övülecek, gerginlik yaratılmayacak -gerginlik daha çok il başkanı üzerine yönlendirilerek il başkanı kavgacı ve uzlaşmaz gösterilecek-

O meşum gün geldiğinde (Altepe için): Gördüğün gibi kardeşim ben her şeyimle seni destekledim ama sonuç istediğimiz gibi olmadı; şimdi sana düşen aynı şekilde arkamda durmandır ve sana yakışan da budur, diyerek son noktayı koyacak.

Gelelim Sayın Bakan’ın Altepe için rüzgarın ters estiğini nasıl öğrendiğine…

Bu sorunun cevabını bulmak için kendimi 25 yıldır siyasi çizgisini yakından takip ettiğim Faruk Çelik’in  yerine koydum ve  sözcükler kâğıda dökülmeye başladı.

Faruk Bey’in Başbakan’a  refakat ettiği  bir yurtdışı gezisinde sohbet koyulaşır ve  söz dönüp dolaşıp Bursa’ya gelir. Başbakan  4 yıl içinde sadece 3 kez görüştüğü (biri fırça çekmek için Dolmabahçe Sarayı’nda) Altepe hakkında ne düşündüğünü sorar Bakan’a. Yılların kurt  politikacısı tuzağı sezer ve  soruyu ustalıkla cevaplar :

-40 yıllık arkadaşım Altepe  hakkında kötü bir şey söylemem mümkün değil, ama görüyor  ve hissediyorum ki  siz kararınızı vermişsiniz. Ve her iki halde de sizin kanaatiniz kanaatimdir!

Başbakan aldığı bu cevabın rahatlığı ile arkasına yaslanır, yaslanır ama…

Faruk Bey hamleyi yapar!

-O halde Sayın Başbakanım Bursa  için kimi düşünüyorsunuz? Başbakan konunun nereye geleceğini tahmin eder:

-Kafamda netleşmiş bir isim yok ama şu bir gerçek; rahmetli Hikmet Şahin’i aday göstermem için başta sen olmak üzere  ısrar edenler daha sonra onu değil de Altepe ‘yi aday göstermem için kapımı aşındırdı ama şimdi de Altepe severlerden ortalarda kimsecikler yok.

Kısacası,Bursa teşkilatının her iki dönemde de  başarılı bir sınav verdiğini düşünmüyorum.

Tayyip Bey , her seçim öncesi  Bursa listelerinin oluşturulmasında mutlaka fikrine danıştığı Faruk Bey’e dönerek “Peki  sen ne düşünüyorsun? Kimi aday gösterelim? Biliyorsun Bursa benim için her zaman çok önemli olmuştur” der.

Çelik, Başbakan’ın yaptığı bu muz ortayı göğsü ile yumuşattıktan sonra söze başlar:

-Efendim 40 yıldır bu davaya ve Bursa’ya hizmet ediyoruz.

Siyasete Refah Partisi’nde sıradan bir partili olarak başladık ve Milli Görüş’ün(burada Milli Görüş vurgusu önemli)  her kademesinde görev yaptık.

Rahmetli hocamızla birlikte Fazilet Partisi’nden meclise girdik ve 3 dönemdir ise AK Parti’de sizinle birlikte Parlamentoda görev yapmaktayız.

Son seçimde  ise  büyüdüğümüz  aile efradımızın olduğu Bursa’dan değil de Urfa’dan aday gösterilmemizin doğru olacağına hükmettiniz, hiç gocunmadan koşa koşa gittik çalıştık ve önce Allah’ın takdiri sonra sizin desteğinizle  seçimleri  aldık.

Urfa’daki çalışmalarımıza aynı hızla devam ediyoruz, ancak takdir edersiniz ki Bursa bizim için vazgeçilmezdir.

Partimizin yaklaşan yerel seçimlerde  3 dönemi dolduran vekilleri,  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değerlendirmek gibi bir politikası olacaksa Bursa Büyükşehir Başkanlığı için işaretinizi bekliyor olacağım.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bursa ‘ya verdiğimiz 40 yıllık emeklerimizi  taçlandırmak isteriz.

Başbakan konuşmayı dikkatle dinledikten sonra :

Hayli düşünceli ve karşısındaki kırmamaya çalışarak:

-Farukçuğum çok iyi biliyorsun ki seni  Urfa’ya gönderirken Bülent Abi’yi de  Bursa’ya  gönderdik ve  o yaşına rağmen  dişiyle tırnağı ile mücadele verdi  ve seçimlerde çok iyi neticeler aldı!

Onun yönetiminde Bursa teşkilatımıza  sükûnet  hâkim oldu..

Bülent Abi  ve teşkilat senin Bursa’ya dönüşüne ne diyecektir ? Razı olurlar mı sence?

Öncelikle Bülent Abi ile bu görüşünü paylaş ve  onu ikna edebilirsen gel konuşalım.

Gördüğünüz gibi hayali hikâyemizin sonu AK Parti’nin vicdanı Sayın Bülent Arınç’a gelip dayandı.

Vereceği karar  en azından Bursa’nın 2023’e kadar  geleceğini şekillendirecek.

Bakalım Bioportlarla, GreenWhite plazalarla  belediye ortaklığındaki AVM’lerin yıkama yağlama servisleri ile kamu hastanelerinin kantinleri ile Bursa’nın ticaret hayatına 2000’li yıllarda hızlı bir giriş yapan Çelik ailesi ve Faruk Çelik, siyasi hayatını da yıllardır hayalini süsleyen  Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile taçlandırabilecek mi?

İzleyip göreceğiz…

 

Not: Bu yazıyı yazdıktan sonra Faruk Bey’in Başbakan’ın görevi kendisine vermesi halinde Altepe’nin desteğini istediğini öğrendim. Bu istek ikilinin arasındaki havanın buza kesmesine sebep olmuş. Ortak dostlar havayı yumuşatmaya çalışıyor…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.