SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hulusi Akar'ın kaçırıldığı söylenerek kışla dışına çıkarıldık'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hulusi Akar'ın kaçırıldığı söylenerek kışla dışına çıkarıldık'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapıyor. Tutuklu sanık eski uzman erbaş Abdullah Çelen, önceki duruşmadaki beyanlarını tekrarladığını belirterek son savunmasına başladı. Çelen, iddianamedeki suçlamaları kabul etmeyerek, emir komuta zinciri içinde hareket ettiğini, rütbesi gereği emirleri sorgulama konumunda olmadığını savundu.


Olay tarihinde evinde olduğu sırada, kendisini arayan arkadaşının izinlerin iptal edildiğini ve tatbikat yapılacağı için zaman kaybetmenden kışlaya gelmesi gerektiğini söylediğini bildiren Çelen, bunun üzerine birliğine gittiğini anlattı. İçtima esnasında kendisini yeni tabur komutanı olarak tanıtan eski yarbay Ejder Yıldırım'ın terör saldırısına karşı Genelkurmay Başkanlığına gideceklerini söylediğini aktaran Çelen, "Benim görevim verilen emri sorgulamak değil, yerine getirmektir. Bu durum İç Hizmetler Kanunu ile diğer yasal düzenlemelerle sabittir.Bize Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kaçırıldığı, Genelkurmay Başkanlığı karargahına ise terör saldırısı olduğu söylenerek kışla dışına çıkarıldık." ifadelerini kullandı.



"Ateş etmezsen seni disiplin mahkemesinde yargılayacağım dedi"

Çelen, hazırlıklar yapıldıktan sonra mühimmat yüklü zırhlı araçlarla kışladan ayrıldıklarını, bir süre sonra Ejder Yıldırım'ın Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün FETÖ'cü polisler tarafından işgal edildiğini, binanın bunlardan arındırılacağını söyleyerek, uçaksavarların tam dolduruşa getirilmesi emrini verdiğini anlattı. Bu duruma anlam veremediğini dile getiren Çelen, şöyle devam etti: "Ejder Yıldırım, emniyet binasını teslim almak için gitti, olumsuz cevap alınca ortalık karıştı. Bizler şaşkına dönmüştük, Ejder Yıldırım uçaksavarların hazır olmasını istedi. 'Ateş etmezsen seni disiplin mahkemesinde yargılayacağım.' dedi. Bu psikolojideki bir erbaş olarak baskı ve cebir altında uçaksavarla sadece bir kez havaya ateş ettim. Bu eylemi de silahı bozmak için yaptım. İçeride terörist olduğunu söyleyerek TEM Şube'ye girdik. Ben TEM'in orada olduğunu ilk kez gördüm. Ejder Yıldırım'ın emir üzerine bir grup asker burada bekledik. Bize başka bir grubun gelip burayı teslim alacağı söylendi." Çelen, ilerleyen saatlerde kandırıldıklarını anladıklarını, bunun üzerine silahlarını polise teslim ettiklerini ve kanunsuz bir eylemde yer almadıklarını iddia etti. Komutanlarının hain olabileceklerinin düşünemediklerini ifade eden Çelen, suçsuz olduğunu savunarak beratini istedi. Sanığın savunmasının ardından duruşmaya ara verildi. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.