SON DAKİKA
Hava Durumu

İhanete ayda 1 milyon dolar

FETÖ'nün dünya genelindeki hukuk dışı faaliyetlerini ve para trafiğini deşifre eden Amerikalı Avukat Robert Amsterdam, "Fethullah Gülen'in Was

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhanete ayda 1 milyon dolar
FETÖ'nün dünya genelindeki hukuk dışı faaliyetlerini ve para trafiğini deşifre eden Amerikalı Avukat Robert Amsterdam, "Fethullah Gülen'in Washington'da lobicilik faaliyetlerine ayda neredeyse 1 milyon dolar harcadığını söyleyebiliriz" diye konuştu. Amsterdam&Partners firması ile Türkiye'nin Amerika'daki avukatı olarak çalışan Robert Amsterdam şunları söyledi:

AMERİKALILAR ŞOK OLUYOR

Gülen Örgütü'nün Amerika'daki vergi mükelleflerinin milyonlarca dolarlık parasını aldıklarını görünce şok oluyorlar. Pek çok veli ve öğretmen okullarla ilgili bize ulaşıyor.

AYDA 1 MİLYON DOLAR HARCIYOR

 Gülen Türkiye'ye karşı bazı örgütlere, bazı kuruluşlara paralar ödüyor ve bunlar da aslında Gülen'in profilini yükseltiyor. Örneğin, Gülen'in Washington'da halkla ilişkiler, lobicilik faaliyetlerine ayda neredeyse 1 milyon dolar harcadığını söyleyebiliriz. Bunu da bizim faaliyetlerimize karşı yapmaya çalışıyor.

ABD FARKINA VARMAYA BAŞLADI

 (Başlangıca göre FETÖ ile mücadelede hangi noktadasınız?) Çok iyi bir konumda. Bu iyi haber. Ben Fethullah Gülen hakkında ilk konuşmaya başladığımda, insanlar bana inanmıyordu. Ama bu darbe girişimi ve bizim günlük çalışmalarımız sayesinde, Gülen'in Türkiye'ye saldırmak için harcadığı büyük meblağlar sayesinde, insanlar onun kim olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını anlamaya başlıyor.

İKİNCİ KİTAP GELİYOR
FETÖ ile mücadelesini "Aldatma İmparatorluğu: Gülen Sözleşmeli Okul Ağı Üzerine Bir Araştırma" kitabında anlatan Amsterdam, yakın zamanda Türkçe olarak basılacağını da söyledi. Amsterdam ayrıca ikinci bir kitap daha yayınlayacaklarını belirtti.

SABAH
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.