SON DAKİKA
Hava Durumu

İki başkan iki vicdan

Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in emriyle toplu ulaşımın ücretsiz olacağı açıklanırken

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 01:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İki başkan iki vicdan
Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in emriyle toplu ulaşımın ücretsiz olacağı açıklanırken, Ankara başta olmak üzere bir çok kentte de ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.Bursa’da ise ücretsiz ulaşım ya da indirim imkânı sağlanmadı. Ancak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe beraberine aldığı 105 kişiyi Üsküp’e götürüp iftar yaptırdı.
 

 

 

Ramazan Bayramı’na günler kala Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yine çok tartışılacak bir icraata imza attı. Milletin parasını çarçur etme ve savurma konusunda açık ara rekoru elinde bulunduran Altepe, bu kez milletin parasıyla Kadir Gecesi’nde Makedonya’nın başkenti Üsküp’de iftar yemeği organizasyonu düzenledi. Üstelik bu yemeğe Bursa’dan tam 105 kişilik bir ekip götürdü. Başsavcısından belediye başkanlarına, ilçe başkanlarından delegelerine ve de gazetecilere kadar tam 105 kişi VİP servisle İstanbul’a oradan uçaklarla Makedonya’ya taşındı.

ÜSKÜP’E İFTAR ZİYARETİ

Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Kadir Gecesi düzenlenen iftar yemeği için Bursa Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla gidenler arasında; Gazeteci Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, AK Parti Nilüfer Kadın Kolları Başkanı Dilek Durak, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal gibi isimler yer aldı.

İFTAR BAHANE, TURİSTİK GEZİ ŞAHANE

Bu kadar geniş kapsamlı adeta turistik gezi imajı veren iftar organizasyonu, “Üsküp’teki Müslümanlara mı iftar veriliyor yoksa Altepe’nin konukları Üsküp’te iftara mı gidiyor?” sorusunu akıllara getirdi. Üsküp’te lüks otellerde iki gece konaklayan Bursa ekibi, 3 gün boyunca bölgeyi gezdi. Rahmet ayı Ramazan’da ekmeğin bölüşmek yerine uçaklarla insanları Balkanlara taşıyıp lüks otellerde konuklatmanın adı da Altepe dilinde “Kadir Gecesi Üsküp’te iftar veriyoruz” olarak açıklanıyor. Otel, ulaşım, canlı yayınlar, transferler derken Altepe, böylece Üsküp’e götürdüğü kişi başına en az 2,5-3 bin lira masraf etti.

MİLLETİN PARASIYLA ÜSKÜP’TEN CANLI YAYIN

Altepe bununla da yetinmiyor. Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay TV’de Üsküp Tarihi Arasta Camii’ndeki mevlidi canlı yayınlatan Altepe, bu şirkete de hatırı sayılır bir ücreti belediye kasasından ödedi. Benzer bir ödeme de bölgeye canlı yayın aracını gönderen İhlâs Haber Ajansı’na yapıldı. Her iki kurumun ekipleri de yine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Mevlit Programına AKParti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ve Devlet eski Bakanlarından Olay TV’nin sahibi Cavit Çağlar da katıldı.

VATANDAŞ’A BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM YOK

Belediyenin kesesinden bu turları düzenleyen Altepe, bayram süresince toplu taşımada beklenen indirim ya da ücretsiz taşıma müjdesini ise halka vermedi. Bursalılar, bayram süresince toplu ulaşıma yine aynı şartlarda binebilecek. Bakanlar Kurulu Kararı olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Burulaş’ın vatandaşa indirim ya da bayramda ücretsiz ulaşım imkanı sağlamamasının gerekçesi ise açıklanamıyor.

FATMA ŞAHİN’DEN VATANDAŞA JEST

Türkiye’nin çeşitli illerinde vatandaşların bayramı gönüllerince geçirmeleri için belediyeler özellikle toplu ulaşımda indirim ya da ücretsiz taşıma imkânı sunuyor. Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in emriyle ulaşım bayram süresince vatandaşlar için ücretsiz olacak. Otobüslerin yanı sıra kentteki tramvayda yolculardan ücret almayacak. Fatma Şahin yönetimindeki Gaziantep Belediyesi bununla da yetinmeyerek ücretsiz otobüs ve tramvay seferlerine ek olarak mezarlıklara da ücretsiz servisler koyarak, vatandaşların bayram süresince mezarlıkları ziyaret etmesini kolaylaştıracak.

ANKARA’DA DA ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı süresince başkentliler, EGO otobüslerinde yine ücretsiz seyahat edecek. Büyükşehir Belediyesi'nin 22 yıl önce başlattığı, “Bayramda Ücretsiz Otobüs Yolcuğu” geleneği, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince (5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe) uygulanmaya devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise tüm toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim uygulayacak bayram süresince. Özel otobüsler ve şehir vapurlarında da geçerli olacak indirimle, vatandaşlar tüm ulaşımlarını yarı yarıya ücret ödeyerek sağlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.