SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl’de bisiklet devrimi yolda!

Bursa’da bu dönem önemli hizmetlerin altına imza atan ve örnek belediyecilik hizmetleri ile zaman zaman ülke gündeminde de kendisine yer bulan İnegöl Belediyesi, hem klasik belediyecilik hem de modern belediyecilik açısından örnek gösterilecek bir noktaya ulaştı. Bursa Şehir Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Yıldız’a yapılan çalışmaları anlatan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Millet bizi buraya seçtiyse bizim burada bir dakikamızı bile boşa geçirmememiz, onlara hizmet etmemiz gerekiyor. O nedenle İnegöl’e yapabileceğimizin en fazlasını yapma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl’de bisiklet devrimi yolda!

Bursa Şehir Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Alpaslan Yıldız’ın sorularını yanıtlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, belediyeciliğe dair, İnegöl’e dair görüşlerinin yanı sıra örnek yatırım ve hizmetleri anlattı. İşte onlardan birisi modern dünyanın rağbet gösterdiği bisiklet. İnegöl Belediyesi, münhasır bisiklet yolu yapan Bursa’daki tek belediye. Yani yoldan bir bölüm ayırıp üzerine boyalı kaplama yapılarak “alın size bisiklet yolu” diyerek kolaya kaçmıyor. Başkan Taban, İnegöl’de ilk bisiklet yolu yapımına 2020 yılının Eylül ayında başladıklarını ve 1 kilometre uzunluğundaki yolun hizmete açıldığını anlattı. 


“BİSİKLET YOLLARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Başkan Taban, “MERPA önünden sanayi bölgesine doğru uzanan 1 km’lik bisiklet yolu ve dinlenme alanları, bisiklet kullanımının yoğun olduğu şehirde önemli bir ihtiyacı karşıladı. Bu çalışma sonrası ikinci etap bisiklet yolu çalışmaları da yine Bursa-Ankara karayolu üzerinde başladık. Bu çalışmayla birlikte Bursa-Ankara karayolu üzerinde Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı devamından başlayan ve cadde boyunca İnegöl AVM önünden MERPA önüne bağlanarak buradan da sanayi bölgesine ulaşan 3 km’lik bisiklet yolu tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı. Bisiklet yolu yapmaya ve bisikleti özendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Taban, şehir için trafik sorunun çözümünün yanı sıra modern şehircilik uygulamaları ve insan odaklı hizmetler noktasında da bu çalışmayı çok önemsediklerini aktardı. 


HEDEF 106 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU


Başkan Taban, şehir içinde hedeflerinin toplam 106 kilometre bisiklet yolu yapmak olduğunun altını çizerek, “MERPA önünden sanayi istikametine doğru yapılan 1 km’lik bisiklet yolu ve dinlenme alanlarının ardından Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle 2’nci etap bisiklet yolu için de çalışmaları devam ettiriyoruz. Özellikle ana arterlerde bisiklet yolu ağımızı genişletmek istediğimizi ifade etmiştik. Bursa Ankara karayolu üzerinde Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından ilk etaba kadar bağlanan 2 km’lik yolumuzun yapım çalışmaları sürüyor. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp yeni bisiklet yolu ağlarını da şehrimize kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


“HAYATIN HER ALANINDA BELEDİYE VAR”


İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, belediye olarak hemen hemen hayatın her alanında hizmet ürettiklerini anlatırken, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve şehrin sürdürülebilir bir yaşam kalitesine ulaşmasının büyük önem taşıdığını anlattı. Eğitimden spora, sağlıktan kültür sanata kadar geniş çerçevede yürütülen çalışmaların her birinin çok önemli olduğunu anlatan Taban, “Tabi bunları yaparken en önemlisi belediyelerin asli görevi olan şehirleşme ve imar konuları. Şehri imar etmeye en fazla hassasiyeti göstermek durumundayız. Bu noktada eksik bırakıldığında şehirler içinden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bunu sadece biz değil bütün belediyelerin öncelemesi çok önemli. Belediyelerin öncelikli görevi imar ve şehirleşme olmak durumunda. Diğer hizmetlerde ise kamunun diğer kurumlarıyla daha fazla işbirliği yapılabilir. O alanlar da çok daha güçlü hale getirilebilir. Biz bunun için sürekli mesai harcıyoruz” ifadelerini kullandı. 


EN AKTİF BELEDİYE


Vatandaşla birebir iletişim noktasında en aktif belediyelerden biri olan İnegöl Belediyesi, hem güncel sosyal gündemlere yaklaşımı hem de attığı adımlarla bunu fark ettiriyor. Covid sürecinde farklı etkinliklerle duyarlılık oluşturan Taban ve ekibi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla uyguladığı projelerle de sürekli gündeme gelen bir belediye. “Vatandaşın derdini sıkıntısını her an belediyeye ulaştırması, bizim de o sıkıntıları bulup çözüm sağlamamız gerekiyor. Bütün çabamızı da bunun için gösteriyorum” ifadeleri ile iletişime verdiği önemi ortaya koyan Taban, İnegöl’ün yönetilmesi için her bireyin düşünce ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını, bunun için başlattıkları “Ben başkan olsam” projesinin de buna yönelik adımlardan biri olduğunu aktardı. Merkez Belediye Binası önü, İnegöl AVM önü, İnegöl Devlet Hastanesi Poliklinikler girişi, Hükümet Konağı ATM bölgesi ve İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde oluşturulan “Ben Başkan Olsam’’ kutularına vatandaşlar fikirlerini yazıp atıyorlar. Yine Türkiye’nin en ulaşılabilir kurumunun İnegöl Belediyesi olduğunun altını çizen Taban,  Çözüm Merkezi hatları ve son dönemim en etkili haberleşme araçları olan sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşların kurumla doğrudan iletişim kurabildiğini anlattı. Taban, “İnegöl Belediyesi olarak ALO153 ve 05301753000 WhastApp Çözüm Merkezi üzerinden tüm vatandaşlarımıza anında cevap veriyoruz. Tabi sosyal medya hesaplarımızdan da vatandaşlarımızla birebir iletişim kuruyoruz. Vatandaşlarımız buradan bizlerle doğrudan iletişime geçebilir, fikir öneri ve görüşlerini iletebilirler. Şehrimizin gelişmesine katkı ve destek sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


PROJELER VE GELECEĞE YÖNELİK DÜŞÜNCELER


AK Parti’nin en başarılı belediyelerinden biri olan İnegöl Belediyesi’nde 2 yıllık süreçte dikkati çeken hizmetlere imza atan Alper Taban, 2019 seçimlerinde verdiği sözleri de bir bir yerine getiriyor. İşte o projelerden bazıları şöyle; “ İnegölspor Sosyal Tesisler ve Stadyum Projesi, Yeni İnegöl Projesi, TOKİ 3. Etap, Yeni Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı, Kent Park, Kanal İnegöl Projesi, Prestij Cadde ve Sokaklar, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi, Dostum Yaşam Merkezinin geliştirilmesi, Seyir Kule, Kaykay ile Patent Park ve Heyecan Park, Mahalle Meydanları, Nakliye Araç Park Alanı, BursaAnkara kara yolu çevre düzenlemesi, Boğazköy Mesire Alanı, İBELTAR tarım şirketinin kurulması, Alt Yapının yenilenmesi, Akıllı Otopark Uygulaması, Köprülü kavşakların düzenlenmesi”. Bu projelerin bir kısmının yapımı tamamlanmışken bir kısmı da halen devam ediyor. Başkan Taban, İnegöl’le ilgili çalışmalarını şöyle ifade etti; “Şehirleşme ve Kent Estetiği, Yerel Ekonomi, Tarım ve Hayvancılık, Altyapı, Çevre, Sosyal Sorumluluk, Ulaşım, Eğitim, Spor, Kültür Sanat ve Turizm başlıkları altında projelerimizi topladık. Şehrimizde 60 bin yapı stoku var. Bunun 45 bini şehrin merkezinde, 15 bini de kırsal mahallelerimizde bulunuyor. Ülkemizin deprem gerçeği olduğu gibi şehrimizin de deprem gerçeği bulunmaktadır. Şehir merkezini kapsayan eski yerleşim yerlerinde yenilenmeye giderek hem otoparklar hem de şehrin trafiğini rahatlatacak uygulamalara gidiyoruz”.


İnegöl, Taban ve ekibinin modern belediyecilik uygulamalarını halkın ihtiyaçlarını ve isteklerini önceleyen, daha çok modern kentleşme ve imar üzerinde yoğunlaşan ancak diğer faaliyet alanlarını da oldukça geliştiren örnek bir belediyecilik anlayışı ile ülkeye örnek hizmet ve projelerle geleceğe taşınıyor. İnegöl, her geçen gün daha da gelişen, gelişirken yaşam standartlarını da artıran bir kent olarak dikkat çekiyor ve çekmeye de devam edecek gibi görünüyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.