SON DAKİKA
Hava Durumu

İnsanlık ayıbına 259 lira ceza!

Bursa’da engelli vatandaşı otobüsün rampasını açmayarak yolda bırakan özel halk otobüsü şoförüne 259 lira para cezası kesildi. İnsanl

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnsanlık ayıbına 259 lira ceza!
Bursa’da engelli vatandaşı otobüsün rampasını açmayarak yolda bırakan özel halk otobüsü şoförüne 259 lira para cezası kesildi. İnsanlık ayıbına verilen ceza vatandaşları tatmin etmezken, özellikle yaşlı ve engellilere yönelik bu tür davranan otobüs şoförlerine çok daha ağır yaptırımlar getirilmesi isteniyor.

Bursa’da yaşanan insanlık ayıbına Bursa Büyükşehir Belediye duyarsız kalmadı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Osmangazi’ye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gitmek üzere otobüs durağında bekleyen akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D'nin, B46 hat numaralı özel halk otobüsü sürücüsü tarafından otobüse alınmadığı hatırlatıldı.

SÜRÜCÜ VE HATALI PARK YAPANA 259’ŞER LİRA CEZA

Olayın basına yansımasının ardından engelli vatandaşı otobüse almayan özel halk otobüsü sürücüsü ile hatalı park nedeniyle otobüsün durağa yanaşmasına engel olduğu belirlenen özel aracın sahibine 259'ar lira para cezası kesildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:  "Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçlarıyla tam ve nizami yanaşarak tüm yolcuları güvenli bir şekilde almaları konusu gerek eğitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede olduğu gibi otobüsün durağa nizami bir şekilde yanaşmasını önleyebilecek yanlış park edilen diğer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaşanmasına yol açmakta hem de diğer sürücülerin de sürüş güvenliğini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaşanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir."

KARABURUN GİRİŞİM BAŞLATTI

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un, kendisi gibi bedensel engelli bir kadının tekerlekli sandalyesiyle duraktan özel halk otobüsüne alınmamasını sosyal medyadan öğrenmesi üzerine başlattığı girişim sonuç verdi. Karaburun'un durumu bildirdiği Büyükşehir Belediyesi, ilgili şoföre ceza uyguladı. Geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Milletvekili Karaburun, akülü sandalyesiyle durakta beklerken özel halk otobüsüne alınmayan bedensel engelli Necla D'nin durumundan sosyal medya aracılığıyla haberdar oldu. Karaburun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bursa'da durakta otobüs bekleyen engelli bir kadının soğuk havada özel halk otobüsüne alınmamasıyla ilgili görüntüler yüreğimizi sızlattı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a konuyu ilettim. Kendisi Burulaş Genel Müdürümüze araştırma yapılması için talimat verdi." ifadelerine yer verdi.

AKTAŞ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Aktaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalye kullanan engelli kadını almayan özel halk otobüsünün tespit edildiğini belirterek, "Araç tespit edildi. Gerekli cezai müeyyide uygulandı. Ayrıca o esnada durağa park eden araçlara da ceza uygulanıyor. Hiçbir engelli kardeşimizin mağdur olmasına müsaade edemeyiz." ifadelerini kullandı.

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILMALI

Öte yandan insanlık ayıbına imza atan şoföre uygulanan 259 liralık ceza kamuoyunu tatmin etmedi. Bu konuyla ilgili mecliste yeni bir yasal düzenleme çıkarılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, yaşlı, engelli ve çocuklara bu tür davranışlarda bulunan kişilere çok daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini ifade ediyor.

 
Otobüse alınmayan kadına destekler sürüyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.