SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Gülen'in ini!

Pensilvanya’daki çiftlik 36 kamerayla taranıyor. Elebaşının yaşadığı panik, güvenlik önlemlerine de yans

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşte Gülen'in ini!

Pensilvanya’daki çiftlik 36 kamerayla taranıyor. Elebaşının yaşadığı panik, güvenlik önlemlerine de yansımış. Güvenlik odasına sadece çok güvendiği 4 kişi girebiliyor. Yatak odalarında bile kamera var. Fotoğrafları yorumlayan Hayati Küçük “Gülen’e bundan sonra Pensilvanya’da rahat uyku yok” dedi


TERÖRİSTBAŞI 36 KAMERA İLE KORUNUYOR
36 kamera ile korunan Teröristbaşı Gülen'in yaşam alanı, 24 saat özel bir ekip tarafından kayıt altına alınıyor. Sadece Gülen'in çok güvendiği 4 ismin girebildiği bu güvenlik odasına FETÖ üyeleri bile yaklaştırılmıyor. Güvenlik odasına cep telefonu ile girmek ise kesinlikle yasak.

FETULLAH GÜLEN'İN YATAK ODASI 24 SAAT KONTROL ALTINDA
Güvenlik kamerası görüntülerinin yansıtıldığı ekranda en başta Fetullah Gülen'in yatak odasının bulunduğu koridor yeralıyor. Sağ kolu Cevdet Türkyolu ile yanyana odalarda kalan Gülen'in odasının önünde bir dinlenme koltuğu görülüyor. Diğer 36 kamera ise "Göl yolu, Büyük Salon, Ön giriş, yeni bina" kamera açıları ile isimlendirilmiş.


GÖRÜNTÜLER FBI TARAFINDAN DA İZLENİYOR
Bu görüntüler sadece FETÖ'nün güvendiği isimler tarafından değil, FBI tarafından da 24 saat kayıt altına alınıyor. Bu güvenlik kamerası görüntüleri ile FETÖ'nün Pensilvanya'daki çiftliğine giren ve çıkan her isim FBI merkezi tarafından da kayıt altına alınıyor.

GÜVENLİK ODASINDA 2 FBI GÖREVLİSİ BULUNUYOR
Güvenlik odasında 24 saat 2 FBI görevlisi bulunuyor. Ayrıca FBI helikopteri sık sık devriye görevi yürüterek çiftliğin havadan güvenliğini sağlıyor. Çifliğin etrafından geyikler geçtiği için tel örgü ile çevrilmesine izin verilmiyor. Bu yüzden çiftliğin güvenliği FETÖ üyesi sivil korumalar ve ağaçlara yerleştirilen güvenlik kameralarıyla sağlanıyor.


GÜVENLİK ODASINDAKİLER DOĞRUDAN GÜLEN İLE KONUŞABİLİYOR
Pensilvanya'daki görevlilerin hiçbiri Gülen ile doğrudan irtibat kuramazken, güvenlik odası görevlilerinin telefonla Fetullah Gülen ile irtibat kurması dikkat çekiyor. Çiftlikteki her konudan, önce Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu bilgilendirilirken, güvenlik odasındaki görevliler doğrudan Fetullah Gülen ile telefonla iletişime geçebiliyor.

GÜLEN, ODASINDAKİ EKRANDAN GÖRÜNTÜLERİ İZLİYOR
Teröristbaşı Gülen'in sohbet ettiği salon, birçok güvenlik kamerası tarafından izleniyor. Ayrıca Fetullah Gülen'in yatak odasında da bütün güvenlik kamerası görüntülerinin yansıtıldığı bir büyük ekran bulunuyor.


GÜVENLİK ODASININ BİLGİSİ OLMADAN KUŞ UÇMUYOR
Pensilvanya'daki FETÖ'nün karagahına gelen her isim günler öncesinden güvenlik odasına bildiriliyor. Bazı kripto isimler içerisi görünmeyen özel araçlarla direkt olarak çiftliğe alınırken, diğer FETÖ üyelerinin benzer güvenlik tedbirleriyle girişi sağlanıyor. Çiftliğe giriş ve çıkışların tamamı güvenlik odasının bilgisi dahilinde gerçekleşiyor.

ÇİFTLİĞE GİRENLERİN HERŞEYİ ELİNDEN ALINIYOR
Pensilvanya'daki çiftliğe girenlerin başta çantaları olmak üzere tüm elektronik aletleri ve cep telefonları güvenlikte elinden alınıyor. Kim olursa olsun cep telefonları ve bilgisayarları Pensilvanya'da bulundukları süre içerisinde kendilerine verilmiyor. Her misafir fotoğraf çekmemesi konusunda uyarılıyor. Kripto isimlerin ise yanlarından hiçbir çanta getirmemesi dikkat çekiyor.


YATAK ODALARINDA BİLE GÜVENLİK KAMERASI VAR
Çiftlikte hiçbir yatak odasında kilit bulunmaması dikkat çekerken, yatak odalarında bile güvenlik kamerası olduğu görülüyor. Bu nedenle birçok FETÖ üyesinin eşi ile birlikte Pensilvanya'ya gitmekten çekindiği belirtiliyor.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN TÜM YAŞAM ALANI KONTROL ALTINDA
Pensilvanya'daki çiftlikteki tüm yaşam alanları güvenlik kamerası ile kontrol altında tutuluyor. Kuralları ihlal edenler çiftlik görevlileri tarafından uyarılırken, birbiri ile yan yana gelmemesi gereken isimlerin kameradan sürekli gözlem altında tutulduğu görülüyor.

PENSİLVANYA'DA ARTIK RAHAT OTURAMAZ
FETÖ ile önemli bir mücadele veren Uluslararası Kafkas Vakfı Başkanı Hayati Küçük, Pensilvanya'dan ele geçirilen görüntüler hakkında şu yorumu yaptı: "Bu görüntüler bize şunu söylüyor. Artık teröristbaşına rahat uyku yok. Bundan sonra en yakınından bile korksun. Yıllardır can güvenliğinin korunduğu en mahrem yerlere kadar girilebiliyorsa artık gerisini kendileri düşünsün. Teröristbaşının en yakınında bu ihaneti artık içine sindiremeyen insanların olduğunu da biliyoruz. Sen gece gündüz vatana ihanet için kirli planlar kuracaksın. Dünyanın dört bir yanında ülken için kara propaganda yapacaksın. Ama ülkesini seven insanlar elleri kolları bağlı olarak bu ihanete seyirci kalacak öyle mi? Vatana ihanetin bir bedeli olmalı. Bu hain de eninde sonunda bu bedeli ödeyecek."
‘Bir ceketim var’ dedi lüks içinde yaşıyor
FETÖ elebaşısı Gülen'in Mart 1999'da Türkiye'yi terk etmesinin ardından yerleştiği Saylorsburg kentindeki Lohmann Rd, 18353 adresinde yer alan 400 dönümlük dev çiftlikte çekilen fotoğraf karelerinde örgütsel toplantılar yapılan salonlar, Türkiye'den ziyarete gelen örgüt üyelerinin ağırlandığı şatafatlı odalar, teröristbaşının yürüyüş yaptığı geniş ormanlık alan dikkat çekiyor.


Teröristbaşı örgüt toplantılarını farklı boyutlardaki özel salonlarda yapıyor.

Bir karede örgüt elebaşı Porsche Cayenne marka aracına binerken arkasında koruması bekliyor. Feto'nun sağ kolu olan 'Uzun Cevdet' lakaplı Cevdet Türkyolu'nun araca bindiği görülüyor. Çiftlikteki yaban hayvanlarının dolaştığı, havuzların ve derenin de göründüğü kareler de ilgi çekici. Gülen, yakın kurmaylarıyla yaptığı dar kapsamlı örgütsel toplantıları ufak ve korunaklı odada gerçekleştiriyor. Daha büyük boyuttaki salonda ise genel sohbet toplantıları gerçekleştiriliyor. Çiftlikte yüzlerce örgüt üyesini ağırlayabilecek kapasitede dev bir yemekhane ve mutfak da bulunuyor. Bir başka kare de örgütün iki azılı üyesi Ekrem Dumanlı ve Mehmet Kamış'ın ziyaretinde çekilmiş.


Teröristbaşının yaşadığı 400 dönümlük çiftlikte 8 villa yer alıyor.

400 DÖNÜMLÜK ÇİFTLİK
400 dönümlük alanı olan bu çiftlikte lüks içinde yaşamaya devam eden Gülen'in ikamet ettiği bir büyük malikânenin yanı sıra, sekiz tane de büyük villa bulunuyor. Bu villalardan biri Feto'nun şahsi kullanımına, diğeri dünyanın çeşitli yerlerinden örgüt liderini ziyarete gelenlerin konaklaması için tahsis edilmiş. Lüks içinde yaşayan Fetö elebaşısı bir röportajda 'hiç iki ceketim olmadı' diyerek duygu sömürüsü yapmıştı.


Koruması.. Sağ kolu Cevdet Türkyolu

KATOLİK TARİKATININ YAZLIK KAMPIYDI
Çiftlik, daha önce bir Katolik tarikatı olan Cizvitler'in yazlık kampı olarak kullanılıyordu. Kaynak Holding'e kayyum atanan ve orada bir süre Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan İmran Okumuş, çiftliğin 2 milyon 40 bin dolara satın alındığını, bu paranın 2016'da el koyulan Abdullah Katırcıoğlu'na ait bir şirketten gittiğini belirterek, "Burası 2005'te alınmış, ipotek konulmuş, sonrasında 2015'te ABD'deki Golden Generation Worship&Retreat Center şirketine bağışlanmış" dedi.

Kaynak: Sabah.com.tr
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.