SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanun da hukuk da işlerine geldiğinde akıllarına geliyor! Siz kimin BARO’zanısınız?

Bursa Barosu, yine skandal bir açıklamaya imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi ihaneti sırasında İslam mabedine girip her türlü rezilliği yapanlara karşı söylediği sözlerine karşı Erdoğan’ı hedef alan Bursa Barosu, muhalefet liderlerinin utanç veren açıklama ve hareketlerinde ise adeta bayılmış numarası yapıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kanun da hukuk da işlerine geldiğinde akıllarına geliyor! Siz kimin BARO’zanısınız?

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sabahtan akşama kadar ağza alınmayacak küfür hakaret yağdıranlara kör olan Bursa Barosu, konu AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olunca adeta 40 kaplan gücünde ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan hakaret ve küfürlere karşı harekete geçmeyen Baro, Gezi ihaneti sırasında devletine kast edenlere söylenen iki laf için adeta kıyameti koparmaya kalkıyor. 


BARO, ZİHNİYETİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU
Bursa Adliyesi önünde açıklama yapan Bursa Barosu, açıklama metnini de basın yayın organlarına gönderdi. Baro’nun utanç veren açıklamalarının yer aldığı metin, “Son günlerde artan hukuka aykırı söylem ve eylemler, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, yasaklamalar ve son olarak Cumhurbaşkanı’nın yurttaşları ve özellikle kadınları hedef aldığı” ileri sürüldü. Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin’in okuduğu metindeki cümleler ise muhalefetin sol yanının ağzına pelesenk olmuş basma kalıp laflardan ileriye gitmedi; “Ülkemiz; Cumhuriyet kazanımlarının, demokratik, laik hukuk devleti ilkelerinin aşındırılarak ortadan kaldırılmak istendiği, hukuka aykırı düzenleme ve fiili uygulamalarla temel hak ve özgürlüklerin hukuka aykırı bir şekilde sınırlandırıldığı, hukuk güvenliğinin ortadan kalktığı bir süreçten geçmektedir.


PKK YANDAŞLARININ KONSERLERİNİN İPTALİ ZORLARINA GİTTİ
Bursa’da kamu alanı olan Açık Hava Tiyatrosu ve ismi Atatürk olan Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde PKK yandaşlarının konser vermesinin yasaklanmasını, “Son günlerde Bursa da dahil olmak üzere, çeşitli illerde bir çok festival, toplantı, basın açıklaması, konser gibi etkinlikler, dayanaksız iddialar ile yasaklanmış, bu hukuka aykırı uygulamalarla ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı ile bilim ve sanat özgürlüğü askıya alınmıştır” şeklinde yorumlayan Baro, PKK bayrakları altında terör örgütüne methiyeler düzen isimleri utanmadan demokrasi havarisi ilan edecek neredeyse. 


GEZİ’DEKİ HAKARETLERİ GÖRMÜYORLAR AMA…
Türk devletini hedef alan Gezi ihaneti sırasında ve bugüne değin bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret eden küfür eden kesimleri görmeyen Baro, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığını da net bir şekilde gözler önüne serdi. Üstelik Erdoğan’ın sözlerini çarpıtan ve neyi kast ettiğini gözlerden kaçırmaya çalışan Baro, kimin sözcüsü olduğunu da bir kez daha teyit etti. İşte açıklamada o skandal bölümler;  “Son olarak Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; TBMM’deki grup toplantısında; Gezi protestolarının yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmasında; bu eylemlere katılmış yurttaşlara ve özellikle de kadınlara hitaben, burada söylemekten hicap duyduğumuz, ancak ifade etmek zorunda kaldığımız ‘eşkıya, terörist, çürük, sürtük, terör sevici’ gibi hakaret ve ayrımcılık içeren nefret içerikli söylemlerde bulunmuştur.


UTANMADAN, TERÖR FAALİYETİNE ‘ÖZGÜRLÜK’ DEDİLER
Tüm dünyanın ve Türkiye’nin gözü önünde Taksim’de ambulans yakan, terör estiren eşkıyaları savunmaya geçen Bursa Barosu, Taksim’i cehenneme çevirenler için, “2013 yılında Taksim Gezi Parkı’ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan kitlesel gösterilere katılarak Anayasal güvence altındaki demokratik bir hak olan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan, ‘adalet, özgürlük, eşitlik, yaşanabilir bir çevre’ gibi demokratik taleplerini dile getiren milyonlarca yurttaşa yönelen ve özellikle kadın bedeni ve cinsiyeti üzerinden yapılan bu hakaretleri ve nefret söylemlerini asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. 


MUHALEFET HAKARET EDERKEN NEREDESİNİZ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM kürsüsünde küfür olan hareketi yaparken tek satır kınama yayınlamayan Bursa Barosu, Sedef Kabaş isimli sunucu devlet başkanına hakaret ettiğinde de ölü taklidi yapmayı sürdürmüştü. İP Genel Başkanı Meral Akşener’in yine devletin cumhurbaşkanlığına hakaretlerini duymazdan gelen Baro, muhalefet milletvekillerinin Türk milletine, şehit yakınlarına ettiği küfürleri de bir türlü duymuyor. Son dönemde bürokratları ve milleti tehdit eden Kılıçdaroğlu’na, “Orada dur, burası hukuk devleti” diyemeyen Bursa Barosu, caminin içinde inançlara saldıran 3-5 alkoliğe Cumhurbaşkanının tepkisini rejim meselesi gibi gösterme gayretine girdi. Ve bu ülkenin büyük çoğunluğu, Türk milleti aklında şu soru cevap arıyor, “Siz kimin BARO’zanısınız?


Alpaslan YILDIZ


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.