SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’de yatırım sağanağı!

Bursa’nın en hızlı gelişen ilçelerinin başında gelen Karacabey’de, Belediye Başkanı Ali Özkan yönetiminde adeta ilçenin dört yanına yatırım yağıyor. Altyapısı tepeden tırnağa yenilenirken, eğitimden spora, tarımdan sanayiye, toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımlar ardı ardına uygulamaya alınıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey’de yatırım sağanağı!

Bursa Şehir Gazetesi’ne ilçedeki yatırım ve hizmetleri anlatan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 7 yıl önce göreve geldiklerinde 3T (Tarım, Turizm, Teknoloji) vizyonunu açıkladıklarını ifade etti. Karacabey’in çok önemli bir tarım kenti olduğunun altını çizen Özkan, bu alanda ilçeyi daha da ileriye götürmenin gayreti içinde olduklarını aktardı. Yine Turizm konusunu gündeme getirdiklerinde başta muhalefet olmak üzere “Karacabey’de ne turizmi yapacaksınız? Bir ay denize girilen sahille mi?” diye eleştiri aldıklarını anlatan Ali Özkan, “3 T vizyonumuz çerçevesinde Karacabey'in gündemine turizm seçeneğini aldık. Bunu sunarken bazı vatandaşlarımız bizim turizm alanında ne değerlerimiz olduğunu sordu. Biz de Uluabat Gölü'nü, Leylek Köyü'nü, Kocaçay Deltası'nı, Longoz Ormanları'nı, Dalyan Gölü'nü gündeme getirdik. Boğaz bölgemizden İstanbul'a yüzümüzü döndüğümüzde sağ tarafımız Mudanya, sol tarafımız Bandırma ve ormanla iç içe, ıhlamur kokularıyla bir deniz havası, sağlık turizmi açısından da avantaj sağlayacak bir konumdayız. Sahil şeridinde kamu kurumlarından aldığımız tesisler var. Onları turizmin hizmetine almak için çalışıyoruz. Bunlarla birlikte turizm alanında ciddi bir mesafe kaydetmiş olacağız” dedi. 


TEKNOSAB BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Bursa ile Karacabey’in tam ortasında kurulmasına karar verilen TEKNOSAB’da çalışmaların hızla ilerlediğini ve yakın zamanda fabrika inşaatlarının başlayacağını anlatan Başkan Özkan, ilk başta bu çalışmaya muhalefetin ve kamuoyunun bile karşı çıktığını ancak kendisinin bunun yararlı bir iş olacağı inancıyla destek verdiğini anlattı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın bakanlarla bir araya geldiğinde “Ali Özkan başkan destek vermeseydi bunu başaramazdık” dediğine dikkati çeken Özkan, Karacabey’in nüfusunun 85 bin olduğunu TEKNOSAB’da 150 bin istihdam planlandığını belirterek bu projenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 


YOLLAR KARACABEY’DE KESİŞİYOR
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun Karacabey’e çıkışının olduğunu, yine hızlı trenin Karacabey’den geçeceğini, Bursa-Bandırma Çanakkale bağlantısının Karacabey’den geçtiğini bu anlamda Çanakkale Köprüsü’nün bir ayağında Karacabey’in olduğunu anlatan Özkan, Karacabey’in yolların kesiştiği bir merkez olduğunu ifade etti. Bunun da ilçenin gelişmesi ve geleceği için çok önemli bir avantaj olduğunu anlatan Özkan, Karacabey’in gelecekte çok daha fazla adından söz ettireceğini vurguladı. 


ALTYAPI VE ÜSTYAPI YATIRIMLARI
Karacabey’in tüm altyapısının yenilenmesi için çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ tarafından 226 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattı çalışmalarının devam ettiği, asbestli boruların sökülerek yerine çok daha büyük boruların döşendiğini aktardı. Yine ilçedeki hava elektrik hatlarının yüzde 90 oranında yer altına alındığını anlatan Özkan, “İnşallah 2 yıl içinde içme suyu şebekesi, elektrik hatları, kanalizasyon sistemi, yağmur suyu şebekesi dahil olmak üzere sorunsuz bir altyapıya kavuşacak Karacabey. 100 yıllık yatırımı Karacabey 10 yılda almış olacak ve 50 yıllık sorun çözülmüş olacak” dedi. 


GENÇLER İÇİN HARİKA YATIRIMLAR
Karacabey’in Meslek Yüksek Okulu’na devam eden gençler için avantajlı bir merkez haline geldiğini anlatan Ali Özkan, yüksekokulun çevresinde inşaatı süren Gençlik Merkezi’nde;  kütüphane ve diğer sosyal ihtiyaçların karşılanacağını, yine bu bölgede spor sahaları yaptıklarını, her gün bin 300 kişiye sıcak yemek hizmeti veren aşevinin de bu bölgede olduğunu aktardı. Özkan, gençlerin buradan da yararlanacaklarını anlattı. Kızılay ile yapılan işbirliğinde ilçeye Kızılay tarafından huzurevi yapılacağının altını çizen Özkan, ilçede faaliyet gösteren kapalı pazar yerinin yıkılarak iki katı otopark ve üstünün de modern bir pazar yeri olarak hizmete sunacaklarını söyledi. Yine ilçedeki Öğretmenler Parkı’nın Spor Kompleksine dönüşmesi için adımlar attıklarını anlatan Özkan, 250 bin metrekare alana sahip park içinde Karacabey Belediyespor tesislerinin yanı sıra spor salonu, tenis kortları, okçuluk çadırı başta olmak üzere bir çok yatırımın devam ettiğini söyledi. Ali Özkan, ‘Spor Adası’ olarak tasarlanan ve içerisinde 1 stadyum ve 1 spor salonu ile birlikte, toplamda 7 spor sahasını barındıran yerleşkede incelemelerde bulundu. Özkan, yerleşkedeki çalışmaların  devam ettiğini anlatırken,  spor adasının hemen yanındaki Atatürk Kültür Parkı ile güvenli bir yaya, bisiklet ve araç ulaşımı ile entegre edileceğini aktardı. Özkan, “40 dönümlük bir alan üzerinde bulunan yerleşkede şehir stadı, spor salonu, güreş salonu, tenis kortu, basket sahası ve 1’i çim, diğeri sentetik olmak üzere 2 açık futbol sahası bulunuyor. Ayrıca yakında faaliyete geçecek kafeteryada da özellikler aileler için spor yapan çocuklarını bekleyip, hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturulmuş olacak” dedi.


TARIM PARKI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Yine belediye benzinliğini yenilediklerini, belediyenin bakım ve onarım binasının modern bir şekilde yeniden yapılarak hizmete alındığını, ilçe merkezinde 300 araç kapasiteli katlı otoparkın hizmete açıldığını, yine artık parselleri satın alarak buraları açık otopark olarak halkın hizmetine sunduklarını anlatan Özkan, tarım alanında da yatırımlar almaya devam ettiklerini aktardı. İlçede 10 bin metrekare alanda kurdukları tarım parkının vatandaştan ilgi gördüğünü 50 bin metrekarelik bir park için de adımları attıklarını söyleyen Özkan, 3 yabancı tohum firmasının da Karacabey’e fabrika yaparak üretime geçeceğini anlattı. Özkan, ilçede aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için de çalıştıklarını, belediye olarak da örnek olması açısından aromatik bitki tarlaları oluşturduklarını vurguladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.