SON DAKİKA
Hava Durumu

Katilden aldığın nişanı geri ver Çağlar!

Elini sürdüğü her yerde yaşlı çocuk demeden kanlarını akıtan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu kez de Ukrayna’da cinayetlerini sürdürürken, gözler bir süre önce “Dostluk Nişanı” verdiği Bursalı işadamı Cavit Çağlar’a çevrildi.  Çağlar’ın daha önce reklam malzemesi yaptığı ve kendini kahraman ilan ettiği bu nişanı geri verip vermeyeceği merak edilirken, Putin ismi geçtiğinde her defasında boy gösteren Çağlar’ın sessizliği gözlerden kaçmıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2022 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2022 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Katilden aldığın nişanı geri ver Çağlar!

Dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin’in bir kez daha komşu bir ülkeye saldırarak hedef gözetmeden insanları öldürmesini izliyor. Ukrayna’nın şehirlerini bombalayan, füzelerle vuran Putin, yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açarken, haksız yere işgal etmeye kalktığı Ukrayna’da savaşı sürdürüyor. Afganistan, Kırım, Suriye’de binlerce insanın kanını akıtan Putin, Ukrayna’da da aynı tavrını sergiliyor. 


ÇAĞLAR’A DOSTLUK NİŞANI TAKTI
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunu eski Dağıstan Devlet Başkanı aracılığı ile Putin’e ulaştıran eski devlet bakanı Bursalı iş adamı Cavit Çağlar, Kremlin’de Putin tarafından ağırlanarak “Dostluk Nişanı” ile ödüllendirilmişti. Rusya Ulusal Birlik Günü dolayısıyla Moskova’da Kremlin Sarayı’nda düzenlenen tarihi törene davet edilen Çağlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le aynı masayı paylaşmıştı. 


ÇAĞLAR KAHRAMANLIK HİKÂYESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ
Dostluk Nişanı’nı aldıktan sonra müthiş bir enformasyon ve reklam yaparak bu olayı kahramanlık hikayesine dönüştüren ve farklı yayın organlarında askerlik hikayesi gibi anlatan Çağlar, verdiği mülakatlarda Putin’i yere göğe sığdıramıyor, Erdoğan’la eş değer tutuyordu. Putin’le olan dostluğunu anlata anlata bitiremeyen Çağlar, bu olayda oynadığı rolün karşılığı olarak da  Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazisini rezidance ve AVM yapmak için kullanmaya kalkmıştı. Ancak Çağlar’ın bu planı, Külliye’den döndü. 


ÇAĞLAR’DAN DA GAZETESİNDEN DE TIK YOK
Günlerdir Rus ordusun işgal için başlattığı saldırıda Ukrayna’da sivil insanlar ve çocuklar katlediliyor. Tüm dünyanın ayağa kalktığı bu korkunç saldırılarla ilgili Cavit Çağlar’ın gazetesinde Putin’le ilgili tek bir satır olumsuz cümle bile geçmedi. Olay Gazetesi, işlenen cinayetlerle ilgili ve vahşete yönelik tek bir yazı bile yayımlamadı. Dahası Putin ismi geçtiğinde hemen sahne alan Cavit Çağlar, derin bir sessizliğe büründü. Öyle ki Türkiye’de adeta Putin’in en yakın dostu imajı veren Çağlar’ın, her yıl verdiği mülakatlarla Putin güzellemeleri yaparken, Ukrayna saldırısının ardından ölü taklidi yapması gözlerden kaçmıyor. Daha iki ay önce 4 Aralık 2021 tarihinde  Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya konuşan Çağlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yaptığı arabuluculuğun önemine değinerek, "Problem çözülmeseydi 15 Temmuz'un sonucu farklı olurdu, Rusya darbeye destek verirdi" sözleri ile bir süredir iktidara yaptığı göndermelere bir yenisini daha eklemişti. 


O NİŞANI GERİ VER ÇAĞLAR!
Gelinen noktada elinde binlerce insanın kanı olan Putin’in verdiği dostluk nişanını Çağlar’ın geri verip vermeyeceği merak ediliyor. Kamuoyu, Çağlar’ın, binlerce Türk vatandaşının bile şu an mahsur olduğu Ukrayna’da devam eden savaş ve öldürülen insanları göz önünde bulundurup, böyle bir tepki  verip vermeyeceğini merak ediyor. Dün bu işlerin keyfini süren Çağlar’ın gelinen noktada dik duruş sergileyerek bu ödülü geri vermesi en doğru davranış olacak. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.