SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel’de bütçenin yarısı yatırıma ayrılıyor!

Bursa’da kendi gücü ve imkanları ile önemli yatırım ve hizmetlere imza atan Kestel Belediyesi, vatandaş odaklı yatırımlarıyla modern ve örnek belediyecilik uygulamaları ile öne çıkıyor. Gerek ilçenin ihtiyaç duyduğu yatırımlar gerekse mahalle mahalle sokak sokak vatandaşlara dokunan hizmetleri ile bu dönemin yıldızı parlayan Kestel Belediyesi. Önder Tanır yönetiminde önemli işlere imza atıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel’de bütçenin yarısı yatırıma ayrılıyor!

Bursa Şehir Gazetesi’ni ağırlayan ve çalışmalarını anlatan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, dünyadaki genel istatistiklerin aksine şehrin doğuya da gelişip büyüyebileceğini yaptığı icraatlar ve attığı adımlarla gösteriyor. Belediyenin borcunun yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Tanır, Kestel Meydanı olmak üzere yaklaşık 10 büyük projenin ilçeye kazandırılması için canla başla çalıştıklarını, önümüzdeki günlerde açılış ve temel atma törenleriyle Kestel’in Bursa ve ülke gündemine geleceğini ifade etti. İlçede öncelikle trafik düzenlemesine gittiklerini ve trafik için master plan ortaya koyduklarını, bunu da işin uzmanı Boğaziçi firmasının katılımıyla planladıklarını anlatan Tanır, attıkları adımlar sayesinde önümüzdeki süreçte Kestel’in daha rahat bir kent merkezine sahip olacağını aktardı. 


DEV PROJE KESTEL MEYDANI
Kestel’e değer katacak ve şehrin yeni buluşma noktası olacak "Kestel Meydanı"nın bu dönem söz verdikleri ve inşaatına başladıkları en önemli projelerden biri olduğuna dikkati çeken Tanır, projenin özellikle otoparkıyla ilçenin trafik sıkıntısına büyük ölçüde çare olacağını kaydetti. Mevcut meydanın fizikî, sosyal, ekonomik ve ekolojik yönlerinin rehabilite edilerek meydan altı otoparkın 60 adet elektrikli, 16 adet engelli araç olmak üzere toplam 331 araç ve 548 metrekare motorsiklet, bisiklet park alanına da sahip olacağını aktaran Tanır, “Bu proje, bir meydandan çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu proje; geleceğin modern, yeşil, sosyal ve yüksek refah seviyesine sahip Kestel’in mihenk taşı. Kestel'imizde hayatı değiştirecek ve akıllı şehircilik teknolojileriyle de hayatı kolaylaştıracak” dedi. Projenin bir buçuk yılda bitirilmesi planlanıyor. 


GÜNEŞ ENERJİ SANTRALI
Kestel Belediyesi olarak Kayacık’ta 5 milyon 500 bin lira yatırımla Kayacık Güneş Enerji Santrali’ni kurduklarını ve her yıl belediyenin buradan 1.5-2 milyon lira gelir elde edeceğini vurguladı. Kestel Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 50 oranında yatırıma ayrıldığının altını çizen Tanır, belediyede personel giderlerinin yüzde 20 civarında olduğunu vurguladı. Tanır, Gelir bütçesinin gerçekleşmesinin de yüzde 113 olduğunu aktardı. 


SOSYAL YARDIMLAR VE TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ
Göreve geldikten sonra 1 yılı bile doldurmadan dünyayı etkileyen pandemiyle karşı karşıya kalmalarına rağmen bu süreçte de tüm imkanlar doğrultusunda Kestellilere hizmet verdiklerini anlatan Tanır, yatırımlarında bir yandan devam ettiğini anlattı. Kestel Belediyesi olarak Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara sağladıklarını ve halen 400 gram ekmeğin 1 lira olduğunu anlatan Tanır, günlük 6 bin ekmek üretiminin yapıldığı yeni kurdukları tesiste, 9 farklı çeşit ekmek vatandaşlara sunulduğunu ifade etti. Yine düzenli olarak 215 ailenin gıda yardımı aldığını, sıcak yemek yardımını 250 ihtiyaç sahibi vatandaş ulaştırdıklarını, 19 bakkalda veresiye defterlerini 150 bin lira ödeyerek kapattıklarını dile getiren Tanır, son olarak da 4 bin hanenin yaklaşık 800 bin liralık elektrik ve su faturalarını da ödediklerini vurguladı. 


ALLAH İZİN VERİRSE HİZMET ZAMANI
Tanır, verdikleri sözleri birer birer yerine getirmek için çalıştıklarını anlatırken, önümüzdeki sürecin yatırımların tamamlanarak hizmete alındığı bir süreç olacağını kaydetti. İlçede bulunan katlı otoparkın bir katını Çilek Sosyal Yaşam Merkezi'ne dönüştüreceklerini, yine eski değirmen diye bilinen yeri Millet Kütüphanesi yapmak için çalışmaların sürdüğünü, Naim Süleymanolğlu Parkı, Sokak Hayvanları için yapılacak tesis... Kestel'de hızlı ve kalıcı hizmetlerden bir kısmı bunlar. 


KESTEL'E SİMGE KULE
Kendisi de mimar olan Önder Tanır, Yeni Mallle'deki dükkanların bulunduğu bölgede bir dönüşüm projesini de seçim vaadleri arasında olmamasına rağmen yapmak istediğini ifade etti. Buradaki alanda yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında bir de kule inşaa edeceklerini anlatan Tanır, kulenin kentin simgesi olacağını, burada düğün ve nikahların yapılacağını anlattı. Tanır bu dönem bu hizmeti de vatandaşlarla buluşturma gayreti içinde olduklarını aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.