SON DAKİKA
Hava Durumu

Keyfi yasak mahkemelik

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, BUDO ile ücretsiz seyahat hakkı talebiyle dava açan engelli vatandaşın adını kara listeye yazdırarak ona b

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Keyfi yasak mahkemelik
Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, BUDO ile ücretsiz seyahat hakkı talebiyle dava açan engelli vatandaşın adını kara listeye yazdırarak ona bilet satılmasını yasakladı. Bu keyfi yasak nedeniyle Fidansoy ile beraberinde Pazarlama Müdürü Nur Köse ve gişe memuru Yeliz Şatana, 2-5 yıl hapis ve 5 yıl kamu hizmeti mahrumiyeti istemi ile yargılanacak.
 

 

 

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, BUDO’da ücretsiz seyahat hakkı talebi ile Burulaş aleyhine dava açan engelli bir vatandaşın ismini kara listeye yazdırarak ulaşım hakkını engelledi. Kendisine bilet satışı yasaklanan A.A.’nın şikayeti üzerine Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Fidansoy’la birlikte Pazarlama Müdürü Nur Köse ile gişe memuru Yeliz Şatana’nın 2-5 yıl hapsi ve 5 yıl kamu hizmeti mahrumiyeti isteniyor. Engellilerin Burulaş’ın tüm hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde dava açan A.A., Fidansoy tarafından kara listeye alınarak ulaşım hakkını tamamen kaybetti. Fidansoy, Köse ve Şatana hakkında Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan A.A., 12 Mart günü Mudanya’daki Deniz Otobüsü İskelesinde bilet almak isteyince adının kara listeye alındığını öğrendiğini anlattı.

A.A.’YA BİLET SATILMASI YASAKTIR

Deniz otobüsüne binmek isteyen A.A., bilet almaya gittiğinde kimliğini gören gişe görevlisi Yeliz Şatana’nın kendisine bilet veremeyeceğini söylemesi üzerine adının kara listeye alındığını öğrendi. A.A.’nın ifadesine göre, gişe asılı duran b ir yazıda, ona bilet veren kişinin iş akdinin feshedileceği yazılıydı. Ertesi gün Burulaş Müşteri Hizmetlerini arayan mağdur vatandaş, telefonda da bu kara listeye alındığını öğrenince Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BİZE SATAŞAN, YOLCULUK EDEMEZ

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, Pazarlama Müdürü Nur Köse ve gişe görevlisi Yeliz Şatana, savcılık ifadelerinde suçlamaları reddetti ancak şirketin Müşteri Hizmetleri görüşme kaydı, A.A.’nın kara listeye alındığını doğruluyordu. Savcılık, engelli vatandaşın daha evvel Burulaş’a açtığı dava nedeniyle Fidansoy’un böyle bir uygulamaya gittiğine karar verdi. A.A.’nın Bursa 3. İdare Mahkemesinde açtığı “engelliler ücretsiz deniz otobüsü kullanabilmeli” davası reddedilmişti. Davacı A.A., daha evvel 18 lira olan engelli yolcu ücretinin bu dava sonrası 14 liraya düşürüldüğünü söyledi.

KARA LİSTE İÇİN YARGI ZAMANI

Olay günü gişede görevli olan Yeliz Şatana, yaşananları inkar ederek ifadesinde, “Koskoca BUDO bir kişiyle uğraşacak durumda değildir. Ayrıca bilet kuyruklarımız oldukça uzundur. Kişilerle şikayetçinin izah ettiği gibi konuşacak kadar vaktimiz yoktur” dedi. Ancak Müşteri İlişkileri birimi ile yapılan görüşmenin ses kaydı, Şatana’nın bu ifadesini geçersiz kıldı. Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı,

şüphelilerin suçlu olduğuna ve haklarında kamu davası açılarak 2-5 yıl arası hapis cezası ve 5 yıl kamu hizmetinden mahkum olma cezası istemiyle yargılanmalarını talep etti. Dava, Mudanya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.