SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’ndan kaosa çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" dedi. Vatandaşları adeta devlete karşı itaatsizliğe davet eden Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları büyük tepki çekti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ardından sosyal medyada elektrik faturası ödememe kampanyaları başlatıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu’ndan kaosa çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha kaos açıklamasıyla gündeme geldi. Vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarına olan tepkisini siyasi manipülasyona çevirmeye kalkan Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarını zamlar geri alınıncaya kadar ödemeyeceğini açıkladı. 


APAÇIK MİLLETİ KIŞKIRTMA
Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı video ile yüksek elektrik faturalarına tepki gösterme bahanesiyle adeta devlete karşı milleti kışkırtma girişiminde bulundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 1'e indirmesini öneren Kılıçdaroğlu, "31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al, faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturasını ödemeyeceğini söyledi.


HDP İLE AYNI ÇAĞRI
CHP’nin yıllardır birlikte hareket etmekten çekinmediği HDP’nin Güneydoğu’da sokaklara çağrısı ve elektrik faturalarının ödenmemesi çağrısının ardından Kılıçdaroğlu’nun benzer bir açıklama yapması, iki partinin bu konuda da ittifak halinde olduğunu yine gözler önüne serdi. Yine İP’in Kars’ta benzer bir provakatif eylem yaptığı biliniyor. 

İP’TEN DE TEPKİ GELDİ
Kılıçdaroğlu'nun isyana teşvik olarak değerlendirilen provakatif açıklamalarına Millet İttifakı ortağı İP’ten destek gelmediği gibi tepki açıklaması geldi.  İP Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, katıldığı bir televizyon programında, kendisine yöneltilen "Kılıçdaroğlu gibi faturaları protesto edecek misiniz?" sorusuna,"Ben sayın başkanımı biliyorsam, başkanım kanuna aykırı hiçbir şey kendi de yapmaz, söylemez ve tavsiye etmez. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir" yanıtını verdi. 


"BU, ŞİRAZEDEN ÇIKMIŞ ÖLÇÜSÜZ BİR SÖZDÜR”
Açıklamaya tepki gösteren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur  Çalık da, "Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Milletimiz bu provokasyona gelmez" dedi. Çalık, "Tehdit ve nefret dili kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP lideri, bu açıklamasıyla aslında HDP'nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak, provokasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Devlet düşmanı, millet düşmanı terör örgütlerinin ve uzantılarının istediği bir sözdür. Bu çirkin dili, provokasyon kokan, kabul edilemez söylemini şiddetle kınıyorum. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, sahici muhalefet yapmak istiyorsa önce her kesime hakaret eden ötekileştirici, kavgacı, nefret içerikli, hastalıklı ve yıkıcı bu dili bırakmalı, itiraz ve önerisini ortaya koymalıdır. Ama bakıyoruz ki bu dil Kılıçdaroğlu'nun CHP'si için yerleşik bir dil olmuş. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına getirildiğinden beri CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı, HDP'nin limanına yanaştı. Türkiye düşmanlarıyla hareket eden ve FETÖ terör örgütünün yalan söylemlerini kullanan bir parti haline geldi" ifadelerini kullandı. 


BAHÇELİ: “İSYAN DENEMESİ”
Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan yayımladığı video ile yaptığı açıklamaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aynı mecradan yanıt verdi ve sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu dün akşam yine kameranın karşısına geçip 'elektrik faturasını ödemeyeceğini' ifade ve iddia etmiş. İlk olarak bu bir tercihtir, ikinci olarak ve daha vahimi sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesidir. Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz. Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir. Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz. Yine de karanlıkta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Vicdanı karanlık olsa da, evinin karanlığa gömülmesine üzülürüm. Bu kapsamda, her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır. Hayırlı olsun Sayın Kılıçdaroğlu, elimizden gelen budur, yetinmesini, sabretmesini, kandili de idareli kullanmasını bilmen temennimdir. Şu sözü de unutma ki: Karanlıktaysan gölgen bile seni yalnız bırakacaktır. İçine düştüğün karanlığı aydınlatacak henüz bir ışık da yoktur."


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.