SON DAKİKA
Hava Durumu

Kongrede birlik kazandı!

Ak Parti 5. Olağan kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1353 delegenin tamamının oyuyla yeniden genel başkan seçildi. Davutoğlu, "14 Ağustos 2001'

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kongrede birlik kazandı!
Ak Parti 5. Olağan kongresinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1353 delegenin tamamının oyuyla yeniden genel başkan seçildi. Davutoğlu, "14 Ağustos 2001'deki aşkla 'Birlik, dirlik, kardeşlik' diyoruz." diye konuştu.
AK Parti 5. Olağan kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, birlik vurgusu dikkat çekti. 17-25 aralık olaylarından sonra Kobani olaylarının da bahane edilerek olaylar çıkarıldığını anlatan Davutoğlu, "Bugünkü temel sloganımızla ilk günkü aşkla, 14 Ağustos 2001'deki aşkla 'Birlik, dirlik, kardeşlik' diyoruz. 7 Haziran seçimleriyle önümüze yeni sınamalar geldi. Yeni zaferlere yürümek için sizlerle olağan kongremizi yapıyoruz." dedi. Ayrıştırıcılığın karşısında duracaklarına dikkat çeken Davutoğlu şunları söyledi: "Hiç tereddüt etmeyiniz, Türkiye kendi içinde hainlerle de kendi dışındaki hasımlarla mücadele edecek güce sahiptir" diyen Davutoğlu, "Bütün bu çabalar, Türkiye'de huzur ve güvenliği teminat almak içindir. Terör saldırıları karşısındaki hayır 'birlik ve kardeşliktir'. Kim ayrıştırıcı bir tutum takınırsa onun karşısında olacağız. Bu operasyonlarımız kesinlikle 1990'lı yılların güvenlikçi anlayışla şekillendirilemez. O yıllarda birçok baskıyla kendi anadilinde ağıt yakamayanlar vardır ama şimdi Türkiye'nin her yerinde 78 milyon bütün özgürlüklerle tanıştı. Bu özgürlüklerle birlikte vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. Omuz omuza veriniz, selamı ve kardeşliği esas kılınız. Kürtlerin de Alevilerin de Sünnilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir."
MKYK LİSTESİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM
AK Parti mevcut MKYK üyelerinden 31 kişi listede yer almazken, 19 isim de MKYK listesindeki yerlerini korudu.  MKYK  listesinde yerini koruyan 19 isim şöyle: Abdülhamit Gül, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Bülent Gedikli, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Süleyman Soylu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak oldu MKYK listesine giren 31 yeni isim şöyle: Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mustafa Ataş, Naci Ağbal, Nurettin Canikli, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.
SOYLU’DAN TORUN’A ÇELİK UYARISI!

MKYK listelerinde Bursa Milletvekili olarakSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer aldı. Bursa’dan bazı isimlerin genel merkeze giderek 1 Kasım aday listesinde görmek için istekte bulundukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ise MYKY listesinde üstünün çizildiği iddia edildi.  Kulislerde konuşulanlara göre; Bursa delegasyonunda Faruk Çelik’in adının çizilmesi için verilen talimat, Süleyman Soylu tarafından yakalandı. Soylu’nun bu durum nedeniyle AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’u sert bir dille uyardığı konuşuluyor.

 
AK PARTİ MYK ÜYELERİ
Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin

Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Otar

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ

Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün

Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

Genel Sekreter Abdülhamit Gül

mustafaa

 

 

 

 

Mustafa Ataş kimdir?

AK Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 20 Mayıs 1957 Tunceli, Çemişgezek doğumlu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Ataş, birçok sivil toplum örgütünde kurucu üyelik ve değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Gençlik ve çocuk konularında çalışmalarda bulundu. Ataş, fotoğrafçılık merakı ile de tanınmakta. 22 ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. Dönemde alt komisyon başkanlıklarında bulundu. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Komisyonu Üyesi oldu. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Ataş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.