SON DAKİKA
Hava Durumu

Küfür siyasetine CHP kalkanı!

CHP’de son dönemde İslam dinine ve Müslümanlara karşı düşmanca tutum ve hakaretlere her geçen gün biri eklenirken, yaşananlar Avrupa’daki İslamafobi’yi aratmayacak hale geldi. Bursa’da CHP Kadın Kolları Başkanlığı yapmış Fatoş Birinç’in Allah’ı hedef alan paylaşımına tepkiler çığ gibi büyürken, CHP İl Yönetimi skandal bir açıklamayla olayı kapatmaya kalktı. 

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2021 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Küfür siyasetine CHP kalkanı!

Türkiye’de Müslümanlara zulmün bayraktarlığını yapan CHP, son dönemle İslam ve Müslümanları hedef alan açıklama ve tutumların bir kez daha odağı haline geldi.  CHP Bursa Kadın Kolları Başkanlığı yapmış, parti eğitmenliği görevinde bulunmuş ve halen Yıldırım delegesi olan Fatoş Birinç, sosyal medya paylaşımında büyük bir küstahlığa imza atarak “Bu Allah nasıl Allah ki Türkiye'nin içine etmeyi and etmiş, elçi olarak da AKP görevlendirilmiş" mesajını paylaştı.  Hadsiz açıklamaya Windows 11 lisans satin al kamuoyundan büyük tepki gelirken, CHP İl Başkanlığı ise yaptığı açıklama ile olayı geçiştirmenin derdinde olduğunu ortaya koydu. 


GERÇEKLERİ GİZLEMEYE KALKTILAR
Tepkilerin çığ gibi artması üzerine CHP Bursa İl Başkanlığı sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Kamuoyuna duyuru başlıklı açıklamada, “Geçmişte Bursa İl Kadın Kolları'nda görev yapmış olup bir süredir başka kentte yaşayan üyemiz Fatoş Birinç'in özensiz bir dille yazdığı mesaj, hiçbir amaca hizmet etmediği gibi partimizin kurumsal kimliğine de zarar verir niteliktedir. Bu paylaşımdaki ifadeleri kesinlikle tasvip etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Oysa paylaşımda Allah’a hakaret vardı ve bunu kınamaya bile gerek görmedi CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca. 
Açıklamada, “Fatoş Birinç'in sosyal medya hesabındaki "CHP Bursa İl Başkanlığı Eğitim Sekreteri, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı" şeklindeki ifadeler de gerçeği yansıtmamaktadır. 
CHP'nin kurumsal kimliğini Genel Başkan ve Genel Merkez yönetimi temsil eder. Fatoş Birinç'in paylaşımının CHP'yi ve CHP'nin temsil ettiği yüksek değerleri bağlaması söz konusu değildir.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verilirken, halen Birinç’in CHP Yıldırım delegesi olduğu gizlendi. CHP Bursa İl Başkanlığı Allah’a hakaret eden üyesini kınamaya bile gerek duymadı. 

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE SALDIRDI
Kamuoyundan özür dileyip paylaşımını kaldırmak yerine küstahlığına devam eden CHP Yıldırım delegesi Fatoş Birinç, gelen tepkilere tehdit yollu yanıt verdi. Birinç, dün sosyal medyası üzerinden yayınladığı açıklamada da yaptığı paylaşımın kötü niyetli kişiler tarafından yanlış anlaşıldığını ve siyasi boyuta taşındığını ileri sürdü. Allah’a hakaret eden Birinç, yine siyasilere saldırarak kabahatini kapatmanın telaşına düştü. Kendisini inançlı ve inancına bağlı olan biri olarak tanıtan Birinç, inancının ne olduğunu da açıklamadı. 


YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR
Siyasi sahaya çekildiği algısını oluşturmaya çalışan Birinç, mesajının devamında da utanmadan siyaset yaparak yaradana hakaretini savunuyor ve eleştirenleri de yaradana şikayet ediyor. İşte güler misin ağlar mısın misali o paylaşımın devamı: “Amacım hiç bir şekilde hiç kimsenin ne dini duygularıyla alay etmek ne de bunun üzerinden saldırı yapmak. Herkesin bildiği gibi Süleyman Soylu’nun her türlü işleri Allaha havale ettiği ve buda Türkiye’nin gündeminde çok fazla eleştiri noktasına geldiğinden bende ayni duygu ve düşüncelerle bu sözlere tepki olarak yazdım. Öncelikle bunun net bir şekilde bilinmesini istiyorum. Yıllardır dinimizin siyasete alet edilmesinden herkes gibi bende rahatsızım. Din isleri ile siyaset ayrıdır. Dini duygularımızın sömürülmesi beni de rahatsız etmektedir. Bu konuyla ilgili yazacaklarım bu kadar. Farklı boyuta taşıyan buradan nemalanarak gündem yapmaya çalışan herkesi bende Yaradana havale ediyorum. Saygılar.


PAYLAŞIMINI SİLMEDİ
Kamuoyunda infiale neden olan paylaşımına gelen tüm tepkilere rağmen paylaşımını silmeyen Birinç’in sözlerini yüzlerce partilinin beğenmiş olması da kirli zihniyetin CHP’de ne kadar fazla yuvalandığını gözler önüne serdi. CHP’nin böylesi bir durumda sert tepki vererek üyesi ve delegesi olan bir şahsın bu terbiyesizliğine karşı net tavır alamaması da gözlerden kaçmadı. Daha birkaç gün önce CHP'li Özgür Özel de, Kur’an eğitimine “orta çağ zihniyeti” tanımlaması yapmış ve İslam düşmanlığını net bir şekilde gözler önüne sermişti. Gelinen noktada CHP’nin bakışı ile Avrupa’daki İslamafobi yaklaşımının büyük benzerlik taşıdığı da ortaya çıktı. 


SAVCILIK RESEN SORUŞTURMA AÇTI
Türkiye’yi ayağa kaldıran bu küstah paylaşımın ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı da resen soruşturma başlattı. TCK 216/3 maddesi gereği  “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.