SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuyruklu yalana jet yalanlama

Solumsu basının amiral gemisi Sözcü’nün provokatif haberleri devam ediyor. Kapağına Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 11 maaş aldığını taşıyan Sözcü’nün haberi kurum tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı. Açıklamada, “Söz konusu haberde dile getirilen iddialar tamamen asılsız, gerçek dışı, yanıltıcı bilgi, yorum, itham ve iftiralardan ibarettir” denildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2021 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuyruklu yalana jet yalanlama

Sözcü Gazetesi dün manşetine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa hakkındaki iddiaları taşıdı. Saygı Öztürk imzalı haberde Tarım Kredi kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz’ın 11, danışmanının da 5 maaşlı olduğu ileri sürüldü. 


SÖZCÜ’YE JET YALANLAMA
Tarım Kredi Kooperatiflerinden yapılan açıklamada,  “Günlük bir gazetede 21.06.2021 tarihinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa hakkında yayımlanan haber nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu haberde dile getirilen iddialar tamamen asılsız, gerçek dışı, yanıltıcı bilgi, yorum, itham ve iftiralardan ibarettir” denildi. 


“KOOPARATİFİN ŞİRKETLERİNİ DE YÖNETİYOR”
Yapılan açıklamada Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin her türlü iş ve işleminin Türk Ticaret Kanunu ve SPK kapsamında denetlendiğine işaret edilerek, “Fahrettin Poyraz, 06.12.2017 tarihinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu kararıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanmıştır.  Genel Müdür Fahrettin Poyraz, toplam aktif büyüklüğü 37 milyar TL olan; Ülke sathına yayılmış 4.847 çalışanı bulunan 1.618 Tarım Kredi Kooperatifi ve 17 Bölge Birliğinin bağlı olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü görevine ilaveten, yaklaşık 5.000 çalışanı bulunan her türlü iş ve işlemlerinin Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında denetlendiği, Yönetim Kurulu başkan ve üyelerinin tüm bu iş, işlem ve kararlarından dolayı mali hukuki ve cezai açıdan şahsi mal varlıkları ile sorumlu olarak yönetilen Tarım Kredi Kooperatiflerinin bazı şirketlerinde yönetim kurulu başkanlığı görevi de yürütmektedir” ifadeleri kullanıldı. 


“İDDİALAR İFTİRA”
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 11, Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa’nın ise 5 ayrı kuruluştan ücret aldığı iddiasının iftira niteliğinde olup gerçekle ilgisi bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada; 


“1581 sayılı Kanununun 3. Maddesinde, “Kooperatifler, Bölge Birlikleri ve Merkez Birliği tarafından kurulmuş olan şirketler ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip olacak şekilde iştirakçi oldukları şirketlerde, yönetim kurulu başkanı veya üyesi ya da denetim kurulu üyesi olarak görevlendirilenlere, bu şirketlerin sadece birinden ücret veya huzur hakkı ödenebilir. Bu şekilde görevlendirilenlere diğer şirketler tarafından herhangi bir ad altında başkaca bir ödeme yapılmaz” hükmü yer almaktadır. 1581 sayılı Kanunun yukarıda bahsedilen ilgili maddesine ek olarak Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Şirketler Yönetmeliği ile Tarım Kredi Kooperatifleri Teşkilatının hissedarı olduğu şirketler de dâhil edilmiştir. Tarım Kredi Kooperatifleri Teşkilatının doğrudan ve/veya dolaylı olarak bağlı ortaklığı konumunda bulunan şirketlerin Yönetim Kurullarında görevlendirilen üyeler birden fazla şirkette görev yapıyor olsalar dahi sadece bir huzur hakkı ücreti almaktadır. Bu itibarla ilgili kanun maddesi gereği sadece bir şirketten huzur ücreti alınabildiğinden Genel Müdür Dr. Fahrettin Poyraz Gübretaş A.Ş, keza Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa da TK Pazarlama ve Marketçilik AŞ dışında başka bir şirketten her hangi bir şekilde ücret ya da huzur hakkı almamaktadır. Ayrıca daha önce yazılı ve görsel basında bu tür asılsız haberlere ilişkin olarak yürütülen hukuki süreç çerçevesinde farklı mahkemelerden 5 adet erişim engellenmesi, 8 adet de tekzip kararı alınmıştır. Söz konusu habere ilişkin de ilgililer hakkında gerekli yasal süreç yürütülecektir. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız” denildi. 


(Deniz AKIN)

Fahrettin POYRAZ’ın görev yaptığı şirketler;


 

Davut ARPA’nın görev yaptığı şirketler;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.