SON DAKİKA
Hava Durumu

Mahrem imamların '10'a tamamlama' yöntemi iddianamede

Düzce'de kabul edilen FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanmasına dair iddianamede, örgütün askeri

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mahrem imamların '10'a tamamlama' yöntemi iddianamede

Düzce'de kabul edilen FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanmasına dair iddianamede, örgütün askeri mahrem yapılanması içerisindeki mahrem imamın "10'a tamamlama" yöntemi de iddianamede yer aldı.
Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "askeri mahrem yapılanması" içerisinde oldukları belirlenen 8'i tutuklu 16 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin telefon numaralarını şifreleme yöntemlerine yer verildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanması soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, 3'ü mahrem imam olmak üzere 16 sanığın, örgütün mahrem alanlardan gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri için gizliliği en üst seviyede çalışma yürüttüğüne yer veriliyor. Gizlilik kuralları çerçevesinde, mahrem imamların, her bir askerle tek tek ilgilendiği aktarılan iddianamede, mahrem imamın, sorumlu olduğu askerle görüşeceği yeri ve zamanı, tespit edilmemek için ankesörlü telefon aracılığıyla sağladığı aktarılan iddianamede, şu bilgilere yer verildi: "Mahrem imam, tespit edilememek için sabit hatlardan veya ankesörlü telefonlardan arama yapıp genelde kısa konuşmalarla sadece toplantı yeri kararlaştırılıyor. Toplantılar ise birebir sadece asker ve mahrem imam tarafından gerçekleştiriliyor. Bu toplantıda aynı zamanda bir sonraki toplantı yeri de kararlaştırılıyor. Eğer bir aksilik çıkarsa kararlaştıran zaman ve tarihte buluşma gerçekleşmezse mahrem imam tekrar ankesörlü telefon veya sabit hattan arayıp yeri bildiriyor." Kabul edilen iddianamede, hiçbir askerin diğer örgüt mensubunu tanımadığı vurgulanarak, her askerin kendinden sorumlu imamı tanıdığı ifade ediliyor.
"10'a tamamlama" yöntemi

İddianamede, mahrem imamın, gizlilik kuralları içerisinde, yakalansa dahi diğer örgüt mensuplarını deşifre etmemek adına "10'a tamamlama" olarak isimlendirilen yöntemi kullandığı belirtiliyor. İddianamede, şunlar kaydedildi: "Mahrem imam, örgüt içerisinde sorumlu olduğu askerlerin numarasını cep telefonuna, numaranın son 4 hanesini 10'a tamamlayacak şekilde kaydediyor. Örneğin, 8134 ile biten numaranın sonu 2976 şeklinde, her bir rakam 10'a tamamlanacak şekilde kaydediliyor. Böylece mahrem imam yakalansa dahi örgüt mensuplarının deşifre edilmemesi amaçlanıyor. Mahrem imamlar ise kendi aralarında ByLock üzerinden haberleşiyor." Yapılanma içerisinde mahrem imamlara "öğretmen" isminin verildiği aktarılan iddianamede, mahrem imamların bağlı bulunduğu kişilere müdür yardımcısı, müdür yardımcılarının da müdüre bağlı olduğu bilgisi verildi. İddianamede, 3'ü mahrem imam olmak üzere 8'i tutuklu 16 sanık hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" veya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan, 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.