SON DAKİKA
Hava Durumu

Mars'ta bir gece

Kanada'dan gelen ve Türkiye'de ilk kez Bilim Teknoloji Merkezi'nde sergileyen "Facing Mars Sergisi"nde, küçük yaştaki çocuklar "Mars'ta bir gece" programı kapsamında bir gece boyunca bilimsel etkinlikler yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinde gökyüzünü gözleme fırsatı bulan çocuklar, Suriyeli astronot Muhammed Faris'in Mars'taki maceralarını anlatan görsel sunumları izledi ve sorular sordu. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mars'ta bir gece

Suriyeli astronot Faris"Bu genç nesle, Mars nesli diyebiliriz. Bu gençler oraları görecektir. Bu yaşlardan itibaren Mars gezegeni hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmeleri lazım"dedi.




 Kanada'dan gelen ve Türkiye'de ilk kez Bilim Teknoloji Merkezi'nde sergileyen "Facing Mars Sergisi"nde, küçük yaştaki çocuklar "Mars'ta bir gece" programı kapsamında bir gece boyunca bilimsel etkinlikler yaptı.Yaşları 10-14 arasında olan yaklaşık 50 çocuk, Suriyeli astronot Muhammed Faris'in anlatımıyla Planetaryum'da uzayın derinliklerinde sanal olarak keşfe çıktı. Özel geliştirilmiş teknolojik aletlerle, Mars'ta yürüyüş yapan çocuklar, uzay bisikletine bindi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gökyüzünü gözleme fırsatı bulan çocuklar, Astronot Faris'in Mars'taki maceralarını anlatan görsel sunumları izledi ve sorular sordu. Faris, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinliğin son derece önemli olduğunu söyledi. Mars'ın Dünya'ya en yakın gezegen olduğuna dikkat çeken Faris, önümüzdeki yıllarda oraya sıkça yolculuk yapılmasının düşünüldüğüne dikkat çekti.Bu çocuklar için ancak gençlik yıllarında Mars yolculuklarının başlayacağının altını çizen Faris, şöyle konuştu "Bu genç nesle, 'Mars nesli' diyebiliriz. Bu gençler oraları görecektir. Bu yaşlardan itibaren Mars gezegeni hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmeleri lazım. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde bu konu hakkında gayet güzel bilgi verme konusunda onlara yardımcı oluyoruz. Burası çocuklar için büyük bir fırsat. Biz burada elimizden gelen her türlü tecrübeyi ve yardımı çocuklara aktaracağız. Özellikle Mars ile ilgili bilmek istedikleri her şeyi anlatacağız. Bu çocuklar, böyle bir bilim teknoloji merkezine sahip oldukları için çok şanslılar. Keşke benimde onlar gibi böyle bir yerde yetişme imkanım olsaydı."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da küçük yaştaki çocuklara bilimi sevdirmek ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek adına bu etkinliği yaptıklarını dile getirdi.Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ülkeye güzel bir teknoloji merkezi kazandırdıklarını belirten Karlık, "Burası hem Bursa hem de Türkiye için önemli bir merkez. Her geçen gün üzerine koyuyoruz. Ülkemizde geleceğin bilim adamlarına gerçekten ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.