SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’den sonra bir ses de CHP’li meclis üyesi Ercan Korkmaz’dan yükseldi: Kral çıplak!

Nilüfer’deki çarşaf çarşaf ortaya serilen rant oyunları ve milletin hakkının peşkeş çekilmesine karşı AK Parti suskunluğunu sürdürürken, MHP’nin ardından CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Korkmaz da sesini yükseltti. Nilüfer’de rant ortaklığı kurulduğunu dile getiren Korkmaz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. Sayın Genel Başkanım isterseniz beni çağırın, isterseniz müfettişleri gönderin Bursa'da yaşanan oyunları bir bir size anlatayım” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MHP’den sonra bir ses de CHP’li meclis üyesi Ercan Korkmaz’dan yükseldi:  Kral çıplak!

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, EMİRKOOP ve kentsel dönüşüm skandallarının bitmediği Nilüfer’de, bunca yaşanana rağmen özellikle AK Parti’nin sessizliği dikkati çekerken, geçen hafta MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç’un açıklamalarıyla siyasetin sessizliği bozuldu. Karakoç, Bozbey’in iddialara yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.

ERCAN KORKMAZ’DAN CESUR ÇIKIŞ!

Haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Nilüfer’deki imar oyunlarına tepki göstererek mecliste sert sözler sarf eden CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz da Bursa Bakış adlı internet haber sitesine verdiği mükalatta, CHP’nin yönettiği Nilüfer’i adeta topa tuttu.  Nilüfer’de rant ortaklıkları kurulduğunu, siyasilerin servetlerine servet kattıklarını  dile getiren Korkmaz, temiz siyaset düsturuyla siyasete girdiğini vurguladı. Siyasi ikbal kaygısı gütmeden tüm açıklamalarını temiz siyaset düsturuyla ve yürekliliğiyle yaptığını dile getiren Korkmaz; “Maalesef yerel siyasette her şey dengelere göre hareket ediyor. Konu rant paylaşımı olunca partiler arası rekabet birden ortaklığa dönüşebiliyor. Bunun en bariz örneklerinden biri Nilüfer’deki Podyumpark'tır mesela. İsteyen herkes oranın projesini yürütene, haritalarını çizene, inşa edene bakabilir. Konu rant olunca, ortaya çıkan ortaklıkları görebilir. Bunun gibi onlarca örnek var” dedi.

“İSTENMEYEN ADAM İLAN ETMEK İSTİYORLAR”

Büyükşehir Belediye Meclisi ve sosyal medya hesabından yürekli çıkışları ile gündeme gelen Korkmaz, partisinde istenmeyen adam ilan edilmek istendiğini vurgularken, “Ben dürüst siyaset ilkesiyle çıktığım bu yolda, bu gibi ayak oyunlarını gündeme getirdiğim için partimde bile istenmeyen adam ilan edilmeye çalışıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. Sayın Genel Başkanım isterseniz beni çağırın, isterseniz müfettişleri gönderin Bursa'da yaşanan oyunları bir bir size anlatayım” dedi.

BOZBEY VE ERDEM’İN YAKINLARININ KURDUĞU ŞİRKETE BAKIN

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e yönelik eleştirilerini sıralayan Korkmaz, “En basit örnek olarak, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem'in yakınlarının kurduğu mimarlık şirketinin Nilüfer bölgesinde yaptığı işlere bir bakın. Bütün büyük ve tartışmalı projelerin altında memlekette sanki başka mimarlık şirketi yokmuş gibi bu şirketi ve etik olmayan ilişkileri görüyoruz. Bir belediye başkanı kendi ilçesinde mimarlık yapabilir mi? Bu etik ilkelere sığar mı? Bu sadece basit bir örnek bundan çok daha çarpık işler var. Parti içi müfettiş ve disiplin süreçleri işletilmeli" diye konuştu.

HERKES BİRBİRİNE GEBE

Önemli tespitlerde de bulunan Korkmaz, "Yerel siyasette kimse ne yaptığını gerçekten bilmiyor. İmar planlarında herkes birbirine gebe çünkü. Bu nedenle hepsi kullanışlı ve elverişli insanları siyasette görmek istiyor. Ben o adam değilim. Ben kullanışlı bir adam olmadım olmamda. Birilerinin rant oyunlarına alet olmam. Temiz toplum temiz siyaset düsturuyla çıktığım siyaset sahnesinde Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ülkemin ve şehrimin menfaatlerini savunan bir nefer olmaya çalışıyorum.Şuan imar affı çıkacak beklentisiyle her tarafta kaçak binalar inşa ediliyor. Her belediyede 400-500 dosya birikmiş durumda. Bu çarpık yapılaşma Bursa'ya yapılan çok büyük bir kötülük. Turgay Erdem'e ait olduğu iddia edilen kaçak villa nasıl yıkıldıysa, Kestel Alaçam'daki kaçak binalarda yıkılmalı. Siyasi gücü olan insanlara karışılmıyor algısını yıkmak gerekli.Temiz siyaset sadece sözde kalmamalı. Kendi içimizden başlayarak sorgulamamız ve yanlışlara dur dememiz gerek. Yoksa bir asrı kaybeden bir ülke olarak gelecek yüzyılı da ıskalarız." ifadelerini kullandı.

CENTRAL BALAT’I GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Ercan Korkmaz, Haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında planları 6 defa iptal edilen Geçit’teki Central Balat projesini gündeme taşımış ve “Yasal değilse neden buraya geliyor, neden meclis üyesi arkadaşlar tarafından yanıltılıyoruz?” diyerek tepki göstermişti. Korkmaz, son çıkışıyla dillere pelesenk olan ancak kimsenin cesaret edemediği sözü Bursa siyaseti için yüksek sesle haykırmış oldu, “Kral çıplak”. Bu çıkışın ardından siyasetçiler ve siyasi partilerin artık gereken adımları atıp atmayacağı da başka bir tartışma konusu. Bakalım Nilüfer’de gasp edilen, talan edilen milletin hakkını kim koruyacak kimler bu kepaze düzene sessiz kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.