SON DAKİKA
Hava Durumu

Mimar İrem Özdemir’i öldüren sürücüye 23 yıl hapis cezası: Avukat kardeşten karara itiraz

Polisten kaçarken mimar İrem Özdemir’e çarparak ölümüne neden olan sürücü İsmail Kuşaslan  23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2022 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2022 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mimar İrem Özdemir’i öldüren sürücüye 23 yıl hapis cezası: Avukat kardeşten karara itiraz

Polisten kaçarken mimar İrem Özdemir’e çarparak ölümüne neden olan sürücü İsmail Kuşaslan  23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Meslek hayatına ölen kardeşinin davasını üstlenerek başlayan avukat Ahmet Özdemir, olayın "kasten öldürme" olduğunu düşündüklerini, bu konuda itirazlarına ilişkin hukuki başvurularını yapacaklarını söyledi.


Bursa'da polisten kaçarken otomobille çarptığı mimar İrem Özdemir'in ölümüne neden olan sürücü, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İsmail Kuşaslan, olayda yaşamını yitiren 24 yaşındaki İrem Özdemir'in ağabeyi avukat Ahmet Özdemir, yakınları ile sanığın avukatı katıldı. Olay günü sanığın aracında bulunan başka suçtan tutuklu Ünsal B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmada tanık olarak dinlendi.


BABA ÖZDEMİR: “BU BİR CİNAYETTİR”
Ölen mimarın babası Mehmet Özdemir, olayın kaza olmadığını ileri sürerek, "Bu, bir cinayettir. Bunun dikkate alınmasını istiyorum." dedi. Avukat Ahmet Özdemir ise sanığın "nitelikli kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve indirim hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Söz verilen sanık Kuşaslan, Özdemir'in yakınlarına başsağlığı diledi.
Olay günü polisten kaçarken akaryakıt istasyonuna girerek durmayı amaçladığını anlatan sanık İsmail Kuşaslan, "Bayanı gördüğüm anda arada 5 metre mesafe kalmıştı. Mesafe kısa olduğu için fren izi çıkmamış olabilir. Kızı görünce panikledim, o nedenle direksiyonu kırdım ve manevra yaptım. Öldürme kastım yoktu. Orada yaya olabileceğini düşünemedim. Keşke bu olay yaşanmasaydı." diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanığın "olası kastla öldürme" suçundan 23 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.


OLAY NASIL OLMUŞTU?
Polis ekipleri, plakasının sahte olduğunu belirledikleri otomobilin sürücüsü İsmail Kuşaslan'a Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde 'dur' ihtarında bulundu. Sürücü kaçmaya başlarken, polis aracın peşine düştü. Kaçtığı güzergah boyunca çok sayıda araca çarpan Kuşaslan, İzmir Yolu Caddesi'ne geldiğinde akaryakıt istasyonunun girişinde bekleyen mimar İrem Özdemir'e (24), ardından da demir korkuluklara çarptı. Korkuluk ile otomobil arasında sıkışan Özdemir ile sürücü Kuşaslan yaralandı. Kaza anı ise istasyonun güvenlik kamerasına yansıdı. Akaryakıt istasyonu çalışanlarınca sıkıştığı yerden çıkarılan Özdemir, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayın ardından çevredekilerin tepki gösterdiği otomobildeki Ünal B., polis tarafından gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ise iki farklı sahte plaka, ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Tutuklanan sürücü İsmail K. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


Olayla ilgili 26 Ocak 2022 günü gerçekleştirilen duruşmada ise olay günü bölgede görevli polislerden Oğuzhan K. de dinlenmişti. Oğuzhan K., cadde üzerinde ilerledikleri sırada önlerine aracın çıktığını, sürücünün kendilerini görünce de patinaj çekerek hızlandığını dile getirdi. Bunun üzerine aracı durdurmak için sirenlerini yaktıklarını ve durması için anons geçtiklerini söyleyen tanık polis, "Araç başka bir araca çarpmamak için manevra yaptı ve duvara çarptı, stop etti. Biz de müdahale etmek için arkasına doğru yanaştığımızda şoför aracı tekrar çalıştırarak geri geri geldi ve motorumuza çarparak bizi düşürdü. Yoluna devam etti. Kadir B. isimli arkadaşım aracı takip etmeye devam etti. Araç, İzmir yolu istikametine doğru gitmiş ve benzinlikte bir yayaya çarpmış ancak biz kaza anını görmedik. Olay yerine geldiğimizde kaza gerçekleşmiş, bir bayan yerde yatıyordu" diye konuştu. 


AVUKAT ÖZDEMİR: "HENÜZ DAHA ACIMI YAŞAYAMADIM"
Meslek hayatına ölen kardeşinin davasını üstlenerek başlayan avukat Ahmet Özdemir, AA muhabirine, olayın "kasten öldürme" olduğunu düşündüklerini, bu konuda itirazlarına ilişkin hukuki başvurularını yapacaklarını söyledi. Avukatlık mesleğine kardeşinin dosyasıyla başladığını belirten Özdemir, "Kendi dosyanız olunca diğer dosyalardaki gibi kendinizi ifade edemiyorsunuz. Biraz daha duygusal oluyor fakat üstesinden geldik çok şükür. Benim için sıkıntılı ve üzücü bir dönemdi, hala da öyle. Henüz daha acımı yaşayamadım. Acımı gömdüm, bu olaylar bittikten sonra çıkarıp acımı yaşayıp hayatıma devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.