SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobilyanın başkentinde şov başladı: MODEF 45. kez kapılarını açtı!

Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olan ve mobilyanın başkenti olarak anılan İnegöl’de 45'incisi düzenlenen "Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı" (MODEF EXPO 2021) başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2021 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mobilyanın başkentinde şov başladı:  MODEF 45. kez kapılarını açtı!

Bursa Valisi Yakup Canbolat, MODEF Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm olumsuzluklara rağmen İnegöl'ün, ihracat rakamlarıyla il ekonomisinin güvenli limanı olduğunu söyledi. Bunun en önemli noktalarından birinin MODEF organizasyonları olduğunu belirten Canbolat, "Ortalama 25 bin ziyaretçinin uğrak yeri olan bu uluslararası fuar, hatırı sayılır iş birliklerine vesile olmaktadır. Fuarımızın sektörün tüm temsilcilerine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de 2030 yılında dünya mobilya ticaretinin yüzde 5'ini Türk mobilyacıların alacağını öngördüğünü aktardı. Güleç, mobilyanın metal, tekstil, kimya, ağaç ürünleri gibi birçok sektörün buluşma noktası olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İtalya gibi gelişmiş ülkeler bundan çok istifade etti. Şehri geliştirmek istiyorsanız mobilyayı geliştirmeniz lazım. İtalya'nın gelişimi mobilyadan geldi. Mobilya sektörü imaj demek, yaşam alanı demek. İnsanlar evinde, ofisinde, hastanede, otelde ne kadar alan varsa hepsinde mobilya kullanıyor. Bir şehre Türk mobilyası gittiği zaman bunu insanlar daha çok fark ediyorlar. Mobilyacılar olarak ihracatın akıncılarıyız. Bu konuda mobilyacılarla gurur duyuyorum. Sene sonunda 4,5 milyar dolar mobilya ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Diğer sektörlerin de önüne geçmiş olacağımızı düşünüyorum."


“İNEGÖL VE BURSA EN BÜYÜK KATMA DEĞERİ SUNACAK”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ekonomisine ilişkin bazı rakamları paylaştı. Burkay, Bursa'nın kilogram başına ihracat değerinin 4 dolar olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin ortalaması 1,30-1,40 dolar. Bursa bunun 3 katı. Tüm girişimcilerimize başta İnegöl, sonra Bursa ve tabii ki ülkem adına teşekkür ediyorum. Yaptıkları gerçekten fedakarlık gerektiren özverili çalışmalar. Bizlerin görevi bunları sürdürülebilir kılmaktır. Bursa'nın nitelikli sanayi alanlarını yükseltmemiz lazım. Bunu yaptığımız takdirde İnegöl de Bursa da önümüzdeki 50-100 yılda ülkesine ekonomik anlamda en büyük katma değeri sunmaya devam edecektir." diye konuştu. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise fuara 150'den fazla firmanın katılım sağladığını anlattı. Tüm sektörleriyle şehir olarak bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini bildiren Uğurdağ, "Tüm sektörlerimize büyük ölçüde katma değer sağlamaktadır. Bu bağlamda İnegöl, Türkiye'nin 21'inci büyük ekonomisi, 17'nci büyük ihracat yapan merkezi ve dış ticaret fazlası veren 10'uncu büyük ekonomisi olmasıyla tamamen bir sanayi şehridir." ifadelerini kullandı.


“EKONOMİYE DİREKT KATKI SAĞLAYAN BİR İLÇEYİZ”
Törende konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da, “45’incisini gerçekleştireceğimiz Mobilya Fuarımıza ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün içerisinde atılması gereken önemli adımlar var. Mobilyacı paydaşlarımızın tüm istek ve önerilerini değerlendirerek şehrimizi buna mukabil geliştirmek adına planlamalar yapmaya devam ediyoruz. Mobilya emek dostu bir sektör. Bu sektör için İnegöl’de çalıştıracak insan arıyoruz. Eksi işsizlik var, ihracat rakamları ortada. İnegöl, mobilya sektöründe alınmış olan hedef kararlara destek verecektir. Ekonomiye direkt katkı sağlayan bir ilçeyiz. İnşallah bundan sonra daha güçlü fuarlar yaparız. Emeği olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, güzel bir fuar olmasını temenni ediyorum” dedi.  


“EL BİRLİĞİİLE DAHA ÇOK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
MODEF Fuarlarının geçmişinden bugüne kadar yaşadığı adımlardan bahsederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Ülkemiz güzel işlere imza atıyor. Birilerinin hamasi nutuklarla feveran ettiklerine bakmayın. Hepimizin ağzında maskeler, hala mesafeli oturuyoruz, hala korku ve kaygılarımız var. Sevdiklerimizden aramızdan ayrılanlar oldu. Hayat devam ediyor ve insanlar tüketmeye devam ediyor. El birliğiyle daha çok güzel işlere imza atacağız. Duyduklarımız bizleri ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Daha fazla pazar aramak, daha çok ürünlerimizi geliştirip standartlarımızı artırmalıyız. Fuarımızın 45’incisini büyük bir başarıyla gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hayırlı ve bereketli çalışmalar dilerim” diye konuştu. Törende AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar ziyarete açılırken, 9 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


(Bülten)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.