SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da bu kez barınak skandalı: Kendisi yapmıyor olanı da yıkıyor!

CHP’li Mudanya Belediyesi, dönemin belediye başkanı Erol Demirhisar döneminde tahsis edilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yıllardır terk edilmiş, hasta, felçli, engelli hayvanlara hizmet veren Sevgi Hayvan Barınağı’nı tahliye etmek için harekete geçti. Kendisi yapmadığı gibi olanı da yıkmaya gayret gösteren Mudanya Belediyesi’nin, kaynak oluşturmak amacıyla araziyi satışa çıkarmak için böyle bir adım attığı ileri sürülüyor. 

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2022 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2022 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya’da bu kez barınak skandalı: Kendisi yapmıyor olanı da yıkıyor!

CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği Mudanya Belediyesi, yine bir skandal uygulama ile gündemde. Göreve gelirken 8 yıl önce sokak hayvanları için barınak kurma sözü veren ancak geçen sürede kılını bile kıpırdatmayan Türkyılmaz, şimdi Bademli’de gönüllülerin gayretleriyle hizmet veren Sevgi Hayvan Barınağı’nı da kaldırmak için harekete geçti. Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 24 Aralık 2021 tarihli belge ile Sevgi Hayvan Barınağı sorumlusu Mefharet Özmez’e gönderilen yazıda, “Patisev Derneği olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen destekle mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait Bademli Mahallesi 426 parsel sayılı taşınmazın üzerinde bulunan Sevgi Hayvan Barınağı’nın tarafınızın başkanı bulunduğunuz dernekçe işletildiği tespit edilmiştir.  İdaremize yapılan hayvanlara şiddet ve istismar ile ilgili yazılı ve görsel şikayetler hususunda yapılan incelemelerde; Faaliyet gösterilen alanın barınak ruhsatının bulunmadığı, bakım ve beslenme koşullarının hayvan refahına aykırı olduğu, adreste İTS izni olmadığı halde veteriner ilacı kullanıldığı vb unsurlar tespit edilerek fotoğraf ve video görüntüleriyle tutanak altına alınmıştır. Mülkiyeti idaremize ait olan bu alanda yıllarca sürdürülen faaliyet kamu yararı gözetilerek desteklenmiş olup ancak yapılan tespitler sonucunda barınağın tahliyesi gerekmektedir. Taşınmazın tahliyesi hususunda tarafınıza 15 gün süre verilmiştir. Aksi takdirde idaremizce tahliye ve sair konularda hukuki yollara başvurulacağı hususu, bilgilerinize rica olunur” denildi. 


 KENDİSİ YAPMIYOR OLANI KALDIRIYOR
CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın imzasını taşıyan yazı ile var olan bir hayvan barınağı daha iyi şartlara getirilme imkanı varken ortadan kaldırılmak isteniyor. Gönderilen yazıda “adreste İTS izni olmadığı halde veteriner ilacı kullanıldığı” tespitine yer verilerek, burada hayvanların tedavi edildiği de kabul ediliyor. 8 yıldır belediyeyi yönetmesine rağmen ilçede söz verdiği hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi kurmak için adım atmayan Türkyılmaz, var olan barınağı da kaldırma yoluna başvuruyor. 


2005 YILINDAN BERİ FAALİYETTE
Hayvansever Mefharet Özmez ve hayvan dostları tarafından 2005 yılında dönemin belediye başkanı Erol Demirhisar tarafından Hasköy yolu üzerindeki boş arazinin tahsis edilmesiyle kurulan Sevgi Hayvan Barınağı, terk edilmiş, hasta, felçli, engelli sokak hayvanlarına gece gündüz hizmet veriyor. Mudanya’daki vatandaşların hastalanmış bir köpek veya kedi gördüklerinde gece-gündüz demeden arayarak Mefharet Özmez’e ulaşıyor. Hayvanlar alınarak burada tedavi edilip bakımları yapılıyor. 


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DESTEK VERİYOR
Sevgi Hayvan Barınağı’na 2013 yılından beri Bursa Büyükşehir Belediyesi de destek sağlıyor. Barınağa tahsis edilen bir aracın yanı sıra görevlendirilen veteriner hekimler de burada bulunan klinik ve ameliyathanede can dostlarına hizmet veriyor. Yine kısırlaştırma işlemleri de buradaki imkânlarla sağlanıyor. Yine her gün hayırseverler ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 3,5 ton yiyecek Mudanya’nın çeşitli noktalarındaki sokak hayvanlarına dağıtılıyor.


MECLİS ÜYESİNDEN TÜRKYILMAZ’A SERT TEPKİ
Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er, tebligat gönderilmesinin ardından Sevgi Hayvan Barınağını ziyaret ederek, Mudanya Belediyesi’nin barınağa yönelik işlemine tepki gösterdi. Mehmet Er, yaptığı açıklamada, “Barınağın üzerine kurulu bulunan arazinin sahibi Mudanya Belediyesi yardımı bir kenara bıraktık, geçen hafta gönderdiği tebligat ile Sevgi Hayvan Barınağı’nın araziden çıkarılacağını bildiriyor. Neymiş efendim ruhsatı yokmuş ve burada hayvanlara şiddet ve istismarda bulunuluyormuş.  Sosyal medyada algı belediyeciliğinin ülkemizdeki baş mimarı olan Sayın Mudanya Belediye Başkanı, bırakın 8 yıldır söz verdiği hayvan barınağını yapmayı, Sevgi Hayvan Barınağı’na bir kere bile uğramamıştır. Burada hayvanlara şiddet uygulandığını kendisine kimler ihbarda bulunmuştur? Görüntüleri var mıdır? Belediye “duyum” kurumumudur? Hayvan sevgisi, sosyal medyada kucağında kedi varken fotoğraf çektirmekten ibaret olan Sayın Başkan, Sevgi Hayvan Barınağı’ndaki 600 köpek (tehlikeli ırklar da dahil), 400 kedi ve 40 keçinin bu kış vakti Mudanya sokaklarına salınmasını mı istiyor? ‘Barınağın ruhsatının olmaması bahane, o arazinin değeri şahane’ mi diyor? Ruhsatı belediye veriyor sonuçta! Baktı ki, sırf ruhsat olmaması kamuoyunu tatmin etmeyecek; bir de hayvanseverlerin desteğini almak için şiddet ve istismar iddialarını öne sürüyor” ifadelerini kullandı. Tebligatın bir an önce geri çekilmesini isteyen Er, “Hayvan sevgisinin siyaseti olmaz! Can dostlarımıza yardım eden belediye, hangi partiden olursa olsun takdir etmesini biliriz! Yardım etmeyeni, kovmaya çalışanı da kamuoyuna deşifre ederiz! Sayın Belediye Başkanı, hayvanlar oy kullanmıyor ama hayvansever hemşehrilerimin seçimlerde oy kullanma oranı çok yüksektir. Bu tebligatı lütfen bir an önce geri çekin, siz yine yardım etmeyin ama yardım edenlere de engel olmayın!” diye konuştu. 


BÜYÜKŞEHİR DE DEVREDE
Tüm Türkiye’de yerel yönetimlerin sokak hayvanları için seferber oldukları bir dönemde Mudanya Belediyesi’nin attığı adım kamuoyunda büyük tepki çekerken, Büyükşehir Belediyesi de barınakla ilgili harekete geçti. Büyükşehir, ruhsatlandırma da dâhil her türlü adımı atarak sokak hayvanlarının bu kış kıyamette barınaktan atılmalarını engellemek için çalışma başlattı. 


(Kadir Umut Pehlivan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.