SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefette bile halk düşmanı bunlar!

Urfa’da bedava elektrik vaadi ile oy devşirmeye çalışan CHP, Bursa’da vatandaşın cebine gözünü dikip kaldırılan katı atık bedellerini geri getirmek için yargı yoluna gitti.  Bursa’da aylarca su faturalarını siyasi malzeme olarak kullanan CHP’de Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bu tavrı İP’i bile isyan ettirdi. Bir yandan fakir fukara edebiyatı yapıp bir yandan da vatandaşın cebine göz diken CHP zihniyeti, bu adımlarıyla iyi ki Bursa’yı kazanmamışlar dedirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Muhalefette bile halk düşmanı bunlar!

Sabahtan akşama kadar fakir fukara edebiyatı yapan, halkı algı operasyonlarıyla maniple etmeye çalışan CHP’nin halk düşmanı yüzü bir kez daha kendisini gösterdi. Aylarca Bursa’da CHP-İP yönetimleri eylemler yaparak su faturaları üzerinden AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ faturalarındaki katı atık bedellerini faturalardan çıkarma kararı alarak uygulamaya koydu. Böylece su faturalarında ciddi bir düşüş yaşandı. Kararın ardından Bursa’da birçok AK Partili ilçe belediyesi katı atık bedellerini vatandaştan toplamayacağını açıklarken CHP’li Mudanya Belediyesi, o paraları vatandaşın cebinden almak için yargıya başvurdu. 


TÜRKYILMAZ KAZANDI, HALK KAYBETTİ
CHP’li Mudanya Belediyesi’nin yaptığı başvuru üzereni Bursa 1. İdare Mahkemesi, katı atık ücretlerinin ilçe belediyeleri yerine su faturaları üzerinden ödenmeye devam edilmesi kararı verdi. Türkyılmaz kazandı halk ise kaybetti. Halkçı olduğunu iddia eden bir partinin belediyesi, halkın yararına olan uygulamayı iptal ettirdi. Bunu bir zafermiş gibi kamuoyuna yansıtan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yanıt gecikmedi. 


“ALINMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”
CHP’li Türkyılmaz’ın zafer diye lanse ettiği mahkeme kararının ardından sert bir açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hukuk zaferinin kazananı vatandaş mı? Kaybeden kim?” dedi. Aktaş,  “Çok sayıda büyükşehir belediyesinde olduğu gibi CHP’li belediyeler tarafından yönetilen İstanbul ve Ankara’da da uygulanmayan ‘katı atık bedelini su faturası üzerinden tahsil etmek’ için, yani vatandaşın cebinden bugüne kadar alınmayan parasını almak için mahkeme koridorlarında mesai harcayan CHP’li Mudanya Belediyesi daha açık konuşsun! Hukuk zaferinin kazananı vatandaş mı? Kaybedeni kim? Diğer şehirlerde alınmayan bu bedeli vatandaşlarımdan da alınmaması için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi. 


İTTİFAK ORTAĞINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
CHP’li Mudanya Belediyesi’ne en sert tepki ise ittifak ortağı İP’ten geldi. İP Bursa İl Başkanlığı’ndan yapılan zehir zemberek açıklamada,  su faturalarındaki katı atık bedellerinin, mahkeme kararıyla yeniden tahsil edilmesinin önünün açılmasıyla ilgili, “Hayri Bey kimden yana bir karar versin, vatandaştan mı, BUSKİ’den mi?” diye sordu. Bursalıların zaten en yüksek su bedeli ödediği iddia edilen açıklamada, “Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya Belediyesi adına açtığı davada vatandaşın aleyhine çıkan karar, ne yazık ki, filmin başa sardırılmasına neden oldu. Sonuç olarak vatandaş yine ‘Velhasıl bu şehirde su faturaları kazıktan ibarettir’ diye isyan etmeye başlayacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, halkın yararına olmayan bir mahkeme kararına sebep olması yanlıştır. Zaten zorda olan vatandaşa yeni bir yük getirme yerine, tam tersine, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, suyun metreküp fiyatını azaltması yolunda ciddi bir baskı, sonuç alıcı bir muhalefet yapmalıydı” ifadelerine yer verildi. 


ADI HALK AMA HALKA DÜŞMAN
Adı Halk Partisi olmasına rağmen tarihi boyunca halka zulüm etmekten başka bir siyaset üretemeyen CHP’nin, varlık vergisinden tutun, mahkeme kararı ile öğrencilere belediyelerin burs vermesini engellemeye kadar halkın aleyhinde birçok işin altında imzası var. Daha birkaç gün önce Şanlıurfa’da bedava elektrik masalı anlatan CHP, haftası dolmadan Bursa’da gözünü vatandaşın cebine dikti. CHP’li İstanbul Belediyesi de geçen hafta ulaşım başta olmak üzere tüm hizmetlerine zam yapmıştı. Son olay da bir kez daha ortaya çıkan gerçek; CHP’nin muhalefetteyken halk düşmanlığı yapıyor iktidar olsa vatandaşın aldığı lokmasını bile zehir edecek. Öte yandan BUSKİ önünde aylarca eylem yapan CHP İl Başkanı İsmet Karaca ise tepkilere neden olan bu adım karşısında sessizliğini koruyor. 

(Kadir Umut Pehlivan)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.