SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Sungur ağabey son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü İstanbul Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Başb

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2012 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2012 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tedavi gördüğü İstanbul Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şeker ve tansiyon rahatsızlığı bulunan ve beyninde damar tıkanıklığı sebebiyle bir süredir hastanede tedavi görmekte olan Mustafa Sungur dün vefat etmişti.

83 yaşında yaşamını yitiren Mustafa Sungur için cenaze namazı Fatih Camisi'nde, ikindi namazının ardından kılındı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Nur talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı, Salih Özcan ve Abdülkadir Badıllı'nın yanı sıra Sungur'un binlerce seveni katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Cenaze namazının ardından kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Sungur ağabeyimize haklarınız, haklarımız helal olsun. Orada endişe taşımıyoruz. Bu gökkubbede hoş bir sada bırakma uğruna büyük ezalar, cefalar çektiler. Bunlar onların yanında götürdükleridir. Buna hepimiz şahidiz. Ben de tekrar gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Bu kalabalık kimin kim olduğunu çok iyi ortaya koyuyor. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Sungur'un naaşı Eyüp Sultan Kabristanlığı'nda defnedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.