SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa’ya yatırım yağdı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçeye geride kalan 2,5 yılda 500 milyon liraya yakın yatırım yapıldığını belirterek, bu süreçte verdikleri tüm sözlerin bir kısmını tamamladıklarını, diğer kısmını da başlattıklarını kaydetti. Özellikle tarım ve turizm alanında önemli adımlar attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini anlatan Kanar, önümüzdeki süreçte de en büyük hedeflerinin KOBİ OSB olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mustafakemalpaşa’ya yatırım yağdı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçede yaptıkları çalışmaları ve projelerini Bursa Şehir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Yıldız’a anlattı. Mustafakemalpaşa’nın Bursa topraklarının 4’te birini kapsadığını anlatan Kanar, bu dönem özellikle ilçenin altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini ve altyapı çalışmalarında yüzde 70’lik bölümü tamamladıklarını aktardı.  


MAKİNE GİBİ TIKIR TIKIR BELEDİYE
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde iş tanım sistemini kurduklarını dile getiren Başkan Kanar, “Bizde her işin bir tanımı var. O tanım içinde işin süresi var. O süre içinde belediye o işi vatandaşa teslim etmek zorunda. Süre uzadığında o birimin müdürü ceza alır. O nedenle Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde her iş süresinde çözümlenir ve vatandaş işini halletmiş olur” dedi. Bu sistemin TSE’den belgesini de aldıklarını anlatan Kanar, sistemle birlikte vatandaşların belediyeye geldikleri andan itibaren gereken yönlendirmeler yapılarak işlerini halledip belediyeden memnun bir şekilde ayrıldıklarını aktardı. 


KOMPOST GÜBRE ÜRETİMİ
Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak Tarım Müdürlüğü kurduklarını, bu müdürlükleri kurulmuş olsun diye kurmadıklarını ve bu kuruluşların alanlarında önemli faaliyetler sürdürdüğünü aktardı. Bu çerçevede kompost gübre tesisi kurduklarını ve pazar atıklarını ayrıştırarak gübre ürettiklerini vurgulayan Kanar, yine kurdukları İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün de önemli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Kanar, “Yıllık 36 ton geri dönüşüm malzemesinden 18 ton organik gübre elde ediyoruz. Hem aldığımız ürünlerin tadında, verimliliğinde fazlalık oluyor hem de yediğimiz ürünlerin içinde kimyasal madde olmadığı için çocuklarımıza da gönül rahatlığıyla yedirebiliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 600 bin liralık hibe desteği ile kurduğumuz tesisi büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

ALTERNATİF ÜRÜNLERE TEŞVİK
Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak önemli bir tarım merkezi olan bölgede üreticilere alternatif ürünler ektirdiklerini dile getirirken, “Dağ köylerimizden birinde örneğin yaban mersini ürettirdik. Etkili oldu. Başka üreticiler de şimdi buna doğru yöneliyor. Lavanta bölgesi kurduk mesela. 5 dönüm alanda bamya ekimi yaptırdık bir üreticiye şimdi 100 üretici daha bu ürünü ekmek için sıraya girdi” ifadelerini kullandı.  Bölgede ekilen geleneksel ürünlerden para kazanamayan üreticilerin alternatif ürünlere yönelerek katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeleri için teşvik ettiklerini anlatan Kanar, BUÜ Ziraat Fakültesi ile yaptıklara anlaşma ile de köylüyü destekleyecek önemli projeleri imza attıklarını aktardı. 


KÖY KÖY DOLAŞIP EĞİTİM VERİYORLAR
Yine ipekböceği üretilmesi için gereken dut yaprağını elde etmek için bir bölgeyi dut alanı olarak belirlediklerini, yine ipekböceği kiti dağıtarak vatandaşları ipekböcekçiliğine teşvik ettiklerini anlatan Kanar, “Vatandaşlarımız üretim yaparak alım garantili ürünlerden para kazanıyor” dedi. Yine belediyeye 2 ziraat mühendisi aldıklarını anlatan Kanar, bu mühendislerin her akşam kahvelere köylere giderek üreticilere eğitim verdiğini, yapmaları gerekenleri anlattığını, daha iyi ürün almak için ya da alternatif ürünler için gereken desteği üreticiye sağladıklarını aktardı. Mustafakemalpaşa’nın 131 mahallesinin 110 tanesinin kırsal mahalle olduğunu da anlatan Kanar, tarım alanında durmayacaklarını da üreticiye destek sağlamak için yeni projeler üreterek desteği sürdüreceklerini vurguladı. 

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ
Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak güneş enerji santrali kurduklarını da anlatan Kanar, belediyenin yıllık 2 milyon lira enerjiden tasarruf edeceğini vurguladı.  Kanar, 20 dönüm arazi üzerine kurulan güneş enerji santralinin 1 Mw gücünde olduğunu kaydetti. Kanar, “8 Milyon TL’lik proje inşaatımız hızla ilerliyor. Mülkiyeti belediyemize ait olan Sünlük Mahallemizde, 20 bin metrekare alan üzerinde elektrik üreteceğimiz Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile gelirlerimizi, tarımsal üretim kalitemizi ve tasarrufu arttıracağız” ifadelerini kullandı. 

KOBİ OSB
Kanar, Mustafakemalpaşa’da 340 dönüm arazi üzerinde kobi sanayi bölgesi yapmak istediklerini ve bunun için girişimlerini devam ettiğini anlatırken, 250 dönüm arazinin devrini beklediklerini, bu alanın 500-1000 metre parçalara bölünerek Kobi’lere vermeyi planladıklarını kaydetti. Kanar, ilçenin ihtiyacı olan her noktaya el atıp vatandaşı rahat ettirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdikleri sözlerine ekledi. 
Turizm alanında da önemli çalışmalara imza atan Mustafakemalpaşa belediyesi, Türkiye'nin doğal güzelliği Suuçtu Şelalesi üzerinde hizmete giren Bursa'nın en modern sosyal tesisi ile bölgeyi ilgi odağı haline getiriyor. Yine Tümbüldek kaplıcaları için de önemli bir çalışma yürüten Başkan kanar, burayı kaplıca turizminin merkezi yapmak için çalıştıkları aktardı.  Muradiye Sarnıç Sosyal Yaşam Merkezi, Aş Evi, Gençlik merkezi gibi kentin önemli ihtiyaçları birer birer halkın hizmetine açılıyor. 


Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.