SON DAKİKA
Hava Durumu

Necmi yakalandı ya işbirlikçileri ?

Gazetecilik kisvesi altında reklam vermeyen kişi kurum ve kamu yöneticilerine yönelik bel altı haberlerle itibar suikastları yapmasıyla bilinen sözde gazeteci Necmi İnce, bir kez daha şantaj ve tehdit suçlamasıyla tutuklandı. Şantajcı Necmi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesinin aleyhinde olumsuz haber yapmama karşılığında şantaj yoluyla 5 milyon lira istediği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2021 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2021 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Necmi yakalandı ya işbirlikçileri ?

Bursa’da yıllardır önüne gelene çamur atan, şehrin yöneticilerine ve seçilmişlerine ahlaksızca suçlamalarda bulunan sözde gazeteci Şantajcı Necmi İnce, insanlara şantajcı, rüşvetçi yaftası yapıştırmaya kalkarken, geçen yıl İznikli işadamlarından şantajla para alırken suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştı. 2 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başlayan Şantajcı Necmi, geçtiğimiz günlerde 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 


BİR YIL SONRA YİNE AYNI SUÇTAN TUTUKLANDI
Şantajcı Necmi, daha şantaj ve tehditten aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının mührü kurumadan yine aynı suçtan tutuklandı. Kent yöneticileri, bürokratlar, işadamları ve gazetecilere bel altı itibar suikastı yapan, bel altı haberlerle insanları sindirmeye kalkan sözde gazeteci Şantajcı Necmi, Bursa Büyükşehir Belediyesinin aleyhinde olumsuz haber yapmama karşılığında şantaj yoluyla 5 milyon lira istediği iddiasıyla önceki gün gözaltına alındı. Yakalanma kararının ardından İstanbul’a kaçtığı belirlenen Şantajcı Necmi Üsküdar’da saklandığı yerde polis tarafından gözaltına alınarak Bursa’yla getirildi. Şantajcı Necmi İnce, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  


BÜYÜKŞEHİR ŞİKÂYETÇİ OLDU
Şantajcı Necmi’nin ikinci kez tutuklanmasıyla sonuçlanan süreç Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetçi olmasıyla başladı. Cezai yeterliliği olmayan ve ruh sağlığının yerinde olmadığına dair raporları olan bir şahsın deli saçması iddialarını yayınlayacağını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi’nden 5 milyon lira rüşvet isteyen Şantajcı Necmi, bu isteği yerine gelmeyince benzerine çok az rastlanır bir ahlaksızlığın altına imza atarak belgesiz delilsiz çok ağır ithamların olduğu haberi yayımladı. Şantajcı Necmi’yle ilgili yapılan şikayet üzerine soruşturmayı derinleştiren Savcılık, Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan İnce, İstanbul Üsküdar'da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bursa'ya getirilen ve ilk ifadesi alınan İnce, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


KISA SÜRE ÖNCE 1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI ALDI
Şantajcı Necmi İnce, 7 Eylül 2020 tarihinde, İznik’te bir iş adamının kaçak villalarını haber yapmama karşılığı şantaj yaptığı ve iş adamının şikayeti üzerine, para almak üzere buluştukları benzin istasyonunda para dolu çantayı aldığı esnada, polis ekipleri tarafından düzenlenen baskınla suç üstü yakalanmıştı. Ayrıca o anlar saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve cezaevinde bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan İnce, devam eden davada şantajdan 1 yıl 8 ay hapis ve 10 bin TL para cezasına çarptırılmış ve denetimli serbestlik kararı almıştı.


ARKASINDAKİ GÜÇLER KİM ORTAYA ÇIKARILMALI
Şantajcı Necmi İnce’nin ikinci kez şantajdan tutuklanmasının ardından kurduğu şantaj çetesinde kimlerin olduğu merak ediliyor. Şantajcı Necmi’ye kimlerin ne için para verdiği, kimlerden emir alarak birçok kişiye itibar suikastı yaptığını Türk adaletinin hızlı bir şekilde ortaya çıkacağından kuşku yok. Kamuoyu, aylardır gündemi meşgul eden şantajcıyı kimlerin oynattığını merak ediyor ve bunların oraya çıkmasını bekliyor. Kullandığı telefon ve hatların kriminal incelemesi, hts kayıtlarının alınması ve varsa başka mağdur ve mağdurelerin çıkarılması oldukça önemli. Şantajcı Necmi’yi kullanan tiplerin, şantaj fiiline yardımcı olduğu kamuoyunca bilinen tiplerin de gün yüzüne çıkarılması, örgütlü şekilde işlenen suçun arkasındaki pis tezgahları da ortaya çıkaracak. 


BURSA BU TİPLERDEN BIKTI
Üç kuruşa kurdukları internet siteleri üzerinden gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan tiplerin son yıllarda Bursa’da mantar gibi türemesi, bu alanda ciddi önlemler alınması gerektiğini de bir kez daha gündeme getirdi. Şantajdan hapis yatmış ve basın kartı iptal edilen bir tipin parti genel başkanları ile fotoğraf çektirmesi, devlet büyüklerinin programlarına sızıyor olabilmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Daha iki hafta kadar önce Şantajcı Necmi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bursa’da katıldığı bir düğünde boy göstermiş ve görenler inanamamıştı. Bursa’da başta gazeteciler olmak üzere bürokratlar ve siyasilerin yaka silktiği bu tür tiplerin bağlantılarının tespit edilerek önlerinin alınması büyük önem arz ediyor. Bu tiplerin yaptıkları suç işlemeye meyilli diğerlerini de olumsuz yönde etkiliyor. 


SELİM YEDİKARDEŞ’İN FERYADI
SYK Tekstil’in sahibi işadamı Selim Yedikardeş, Şantajcı Necmi’nin ikinci kez aynı suçtan tutuklanmasının ardından sosyal medyadaki haberin altına yazdığı mesajda adeta isyan etti. Yedikardeş, “Telefon tapelerini çıkartsınlar. Şirketime gelip aynı ahlaksızlığı yaptı. Yazdığı yazıyı, vermeyince kaleme aldı. Ne yazık ki Abisi de geçenlerde öldü. Bundan sonrasına kendi düşen ağlamaz derler. Ama yazıları internette maalesef çamur at izi kalsın olarak kalmakta. Sonra basın özgürlüğü.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.