SON DAKİKA
Hava Durumu

ODA TV'den bir balon haber daha!

Yeni yılın ilk gününde Anadolu Ajansı çalışanlarının büyük şokla karşılaştığını ileri süren bir haber yapan Oda TV, Anadolu Aja

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2019 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ODA TV'den bir balon haber daha!
Yeni yılın ilk gününde Anadolu Ajansı çalışanlarının büyük şokla karşılaştığını ileri süren bir haber yapan Oda TV, Anadolu Ajansı’nda yönetici kadro ve müdürlerin dışında kalan çalışanların maaşlarının düşürülüp sabitlendiğini ileri sürdü. Ancak Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı araştırmada AA ile sendika arasındaki görüşmelerin sürdüğü ve henüz ortada böyle bir kararın olmadığı ortaya çıktı.
Sansasyonel haberleri ile bilinen Oda TV “Anadolu Ajansı çalışanlarını şoke eden olay” başlıklı bir haber yayımladı. Haber sitesi Anadolu Ajansı’nın, yönetici kadro ve müdürleri dışında kalan çalışanların maaşlarını düşürüp sabitlediğini ileri sürerken, muhabir, idari personel gibi çalışanlara daha önce verilen eğitim, çocuk ve ek ödemelerin de yeni dönemde kaldırıldığını iddia etti.
ÇALIŞANLARA TEBLİĞİ EDİLDİ İDDİASI
Yine aynı haberde yeni yılda alınan bu kararın çalışanlara da tebliği edildiği belirtildi. Ancak Şehir Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Anadolu Ajansı’nın toplu iş sözleşmesi henüz tamamlanmadığı gibi kurum, tüm çalışanlarının haklarını korumak için çaba sarf ediyor. İsmini açıklamak istemeyen bir yetkilinin verdiği bilgiye göre işverenin ve işçinin talepleri masaya yatırılmış durumda ancak yasal olarak netleşen bir rakam olmadığı gibi, Oda TV’nin bahsettiği gibi çalışanlara da yasal olarak tebliği edilmiş bir karar henüz yok. Tarafların toplu iş sözleşmesinde anlaşması için 3 ay yasal sürelerinin olduğunu belirten yetkili, Oda TV’nin yaptığı bu haberden esef duyduklarını ifade etti. Sendika kaynaklarından alınan bilgiler de bu yönde.
İŞTE ODA TV’NİN HABERİ
Anadolu Ajansı çalışanlarını şoke eden olay

Anadolu Ajansı’nda yönetici kadro ve müdürlerin dışında kalan çalışanların maaşları düşürülüp sabitlendi. Muhabir, idari personel gibi çalışanlara daha önce verilen eğitim, çocuk ve ek ödemelerin yeni dönemde kaldırıldığı ileri sürüldü. Türkiye 2019’a büyük umutlarla girdi. Yeni yılın ilk gününde Anadolu Ajansı çalışanları ise büyük bir şokla karşılaştı. Odatv’nin AA kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Anadolu Ajansı’nda yönetici kadro ve müdürlerin dışında kalan çalışanların maaşları düşürülüp sabitlendi. Muhabir, idari personel gibi çalışanlara daha önce verilen eğitim, çocuk ve ek ödemelerin yeni dönemde kaldırıldığı ileri sürüldü. Hükümete yakın sendikalardan Hak İş’in Başkanı Mahmut Arslan’ın AA yönetimiyle konuştuğu ancak ikna edemediği öğrenildi. Yeni yılda alınan bu karar, muhabirlere ve idari personele tebliğ edildi. Yönetici kadroya ödenen paralara hiç dokunmayan karar, bugün çalışanlara tebliği edildi.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.