SON DAKİKA
Hava Durumu

Özhaseki:  “Kasabaları idare edemeyecek adamlar, cumhurbaşkanı adayıyım diye geziyorlar”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Hırslarına bakarsanız, kasabaları idare edemeyecek adamlar, 'cumhurbaşkanı adayıyım' diye tafra satıp geziyorlar ortalarda. Biz de hayret içinde bunları izliyoruz ne yazık ki." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özhaseki:  “Kasabaları idare edemeyecek adamlar, cumhurbaşkanı adayıyım diye geziyorlar”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karapınar Aile Sağlığı Merkezi açılışına katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara seslendi. Yeni dönemde başka bir belediyecilik anlayışı daha ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Özhaseki, "O da hiçbir şey yapmadan, hizmet etmeden algı belediyeciliği. Algı nedir, olmayanı olmuş gibi, var olmayanı varmış gibi, yapılmayanı da yapılmış gibi göstererek hayata devam etmektir. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum bugün İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da, Mersin ve Antalya’da belediye başkanlarımızın, ne yazık ki hizmet etmeye niyetleri yok. Bir şey bildikleri de yok, yaptıkları da yok. Ancak dehşet derecede bir algı operasyonuyla vakit geçiriyorlar. Bunu söylerken boş bir söz olarak, karşı bir partili olarak söylemiyorum. Size birkaç tane rakam vereceğim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl sadece bu algı operasyonları için ajanslara verdiği para 845 milyon lira. Sosyal tesisler için ayırdığı para 12 milyon lira, depreme hazırlık için ayırdığı para 495 milyon lira. İstanbul için yakın gelecekte deprem var diyor bütün hocalar, tedbir almak lazım ama İstanbul Belediyesi sadece 495 milyon lira ayırıyor. Algı operasyonuna ise 845 milyon lira. Durmadan da yalanlar peşindeler. ‘Efendim İstanbul’da önümüz kesiliyor’, halbuki biz AK Parti Genel Merkezi olarak ki zannedersem aynısını MHP’li arkadaşlarımız da kendi belediyelerine ve meclis üyelerine söylüyorlar. Eğer muhalif partili bir belediye başkanı orada iktidardaysa yani daha açık söylüyorum CHP’li bir başkan varsa, Meclis’e hayırlı bir iş getiriyorsa, ‘hepsine evet deyin’ diyoruz. ‘Hiçbir şeye karşı çıkmayın’ diyoruz. Çünkü onun kimliği önemli değil, önemli olan oradaki vatandaşın hizmet alması. İstanbul’dan gelen 3 bin 300 civarında teklifin yüzde 98’ine ‘evet’ demişiz. Yüzde 2’sine karşı çıkmışız. Nedir zamlar, elbette karşı çıkacağız. Nedir, yeşil alanları talan etmek istiyorlar, elbette karşı çıkacağız bunlara. Ama onun dışında hizmete ait ne varsa ‘evet’ diyoruz. Ama arkadaşlarımız hala, ‘bizim önümüzü kesiyorlar’ diye ağlamaya devam ediyorlar. İller Bankası’nda payları kesiliyor mu? Hayır. Maliye’den eksik para mı gidiyor? Hayır. Ama ağlamaya devam ediyor arkadaşlar, algı operasyonunu sevdiler çünkü. Mağduriyet edebiyatını sevdiler. Ağlak ağlak gezmeyi sevdiler. Ama iş yapmaya niyetleri yok" dedi.


“BİZ DE HAYRET İÇERİSİNDE BUNLARI İZLİYORUZ NE YAZIK Kİ”
"Hırslarına bakacak olunursa, kasabaları idare edemeyecek adamların, cumhurbaşkanı adayıyım diye tafra satıp gezdiğini" belirten Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti; "Biz de hayret içerisinde bunları izliyoruz ne yazık ki. Seçim öncesinde çok iyi hatırlıyorum. CHP Genel Başkanı, o büyük şehirlere aday olan arkadaşlar, telefonumda da var. Herkese gösterebilirim. Bizler iktidara geldiğimizde, hiçbir işçinin, emekçinin alın teri döken insanın ekmeğine mani olmayacağız. İşten çıkarmayacağız, eğer onları işten çıkarırsak, namussuzuz, şerefsiziz diye her tarafta nutuk attılar. Ne oldu peki, bu saydığım illerde tam 25 bin insanın işine son verdiler. Diyeceksiniz ki ‘belki eleman çoktu, ne yapsın adamlar?’. İyi ama İstanbul’da 15 bin kişiyi işten çıkarıyorsunuz, 40 bin kişiyi işe alıyorsunuz. İşe alırken de partiler arasında bölüşüm yapıyorsunuz. Yüzde 35 CHP’nin, yüzde 15 İYİ Parti’nin, yüzde 15’te söyleyemedikleri masanın altında saklanan terör örgütünün uzantısı partinin. Bunlar adamları doldururken, ehliyetine mi bakıyorsunuz, liyakatına mı bakıyorsunuz. Öbür insanları niye işten çıkardınız, Allah’tan korkmuyor musunuz? Ne yazık ki öyle bir korkuları da yok. İşte algı belediyeciliği dediğimiz bu.”


“BİRBİRİNE SELAM VERMEYECEK ADAMLAR AYNI MASANIN ETRAFINDA”
CHP’nin en önemli stratejisinin de 'Cumhur İttifakı olmasın, Recep Tayyip Erdoğan iş başından gitsin de ne olursa olsun' olduğunu belirten Özhaseki, "Böyle bir şey olabilir mi? Birbirine benzemez adamlar, sokakta görse selamlaşmayacak adamlar, akşam birbirini telefonla arayıp, oturup bir kahve içmeyecek adamlar, bir masanın etrafında bir araya geliyorlar. Dertleri ne, Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Siz ne yapacaksınız, yapacakları bir şey de yok. Ama siz gidin. Bu kadar muhalifin, istemezikçinin olduğu bir yerde asla bir medeniyet doğmaz. Çünkü hiçbir konuda birliktelikleri olmayan, birbirleriyle asla yolda karşılaşsa selam vermeyecek adamların Türkiye’ye faydasının olacağını da zannetmiyoruz. Hani şair diyor ya ‘Hadi gel şu Süleymaniye’yi yıkalım desem, iki kazma kürek, iki de ırgat gerek. Hani gel yeniden yapalım desem, işte o zaman bir Sinan, bir de Süleyman gerek’. Bunların ne Sinan’ı var ne Süleyman’ı var. Bunlar ille de yıkalım diyorlar" dedi.


KARAPINAR’A MODERN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesine kazandırılan Karapınar Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Müdahale İstasyonu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Ulaşımdan altyapıya, eğitimden spora kadar her alanda Bursa’yı marka kent yapma yolunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sağlık yatırımlarında da hız kesmiyor. Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla Karapınar Mahallesi’nde yeri Yıldırım Belediyesi tarafından temin edilen Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Müdahale İstasyonu, hizmete açıldı. 480 metrekare taban alanı üzerine toplam 2 kat olarak tasarlanan aile sağlığı merkezinde; 7 adet doktor muayene odası, 2 adet tıbbi müdahale odası, 3 adet gebe izleme ve aile planlama odası, 2 adet aşı ve çocuk izleme odası bulunuyor. Eğitim ve toplantı salonu, laboratuvar ve mutfak, tıbbi atık ve kazan dairesi gibi gerekli tüm mekânların bulunduğu merkezin açılışı törenle yapıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçe belediye başkanları ile mahalle halkı katıldı.


AKTAŞ: “BUGÜN GERÇEKTEN OLMAZ DENİLEN İŞLER BAŞARILDI”
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karapınar’da Kasım 2020’de yapılan tapu dağıtım törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, bölge halkının sağlığı ocağı talebini kendisine ilettiğini hatırlatarak, kısa sürede verilen bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yer sorununun Yıldırım Belediyesi tarafından çözüldüğünü hatırlatan Başkan Aktaş, “Açılışı da iki yıl önce bize bu görevi veren Genel Başkan Yardımcımızla birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten bütün dünyanın başta Amerika ve Almanya gibi gelişmiş ülkeler olmak üzere aklının havsalasının durduğu bir süreçte sağlığın ne kadar önemli ve kıymetli olduğuna hep beraber şahit olduk. Allah'a hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla bundan 20 yıl önce birileri hastanelerde rehin kalırken, birileri “sen SKK’lısın şuraya git, sen BAĞ-KUR’lusun buraya git” derken, bugün gerçekten olmaz denilen işler başarıldı. Cumhurbaşkanımızın, sağlık bakanlarımızın, hükümetimizin vizyonuyla gerçekten olmaz denilen işler başarıldı. Ama asıl bir konumuz daha var ki yine bu bölgede alternatif bir çevre yolu olması kabilinden çok önemli bir çalışma. İhalesi de gerçekleşti” dedi.


Bursa Valisi Yakup Canbolat da aile sağlığı merkezlerinin vatandaşların sağlık sistemine ilk giriş noktası olduğunu hatırlatarak, “Sağlık hizmetlerin çağdaş, kaliteli ve iyi koşullarda verilebilmesi için fiziki şartların çok büyük önem taşıdığı hepimizin malumudur. Son yıllarda sağlık alanında gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimlerimiz vatandaşlarımızın hekimlere ulaşma konusunda önlerindeki engelleri kaldırmış ya da kolaylaştırmışlardır. Açılışı yaptığımız bu aile sağlığı merkezimiz gerçekten mahallemizin güzel bir konumunda, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunacaktır. Bu merkezimizin mahallemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da 2 yıl önce Karapınar’da 50 hektarlık alanda tapu dağıtımı yaptıklarını, 2 ay sonra da 34 hektarlık alanda 1500’ün üzerinde tapuyu daha dağıtılacaklarını söyledi. Aktaştepe bölgesinin sit derecesinin düşürülmesi konusunda da önemli bir mesafe alındığını dile getiren Yılmaz, “Sadece imar planları, güzel dönüşüm projeleri ile değil yine insanımızın hayatına dokunan örnek projelerle her daim halkımızın yanında olduk. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamda daha aktif olmasını sağlayan Kadın Girişimcilik Merkezlerimizde kadınlarımızın yanında olduk. Geleceğe hazırlanan gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kütüphanelerimiz, spor tesislerimiz ve kurs merkezlerimizle gençlerimizin yanındayız. Yıldırım Gençlik Merkezi’mizin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile imalat çalışmaları bitti. Şu anda tefrişat çalışmaları yapılıyor. İnşallah yakın bir zamanda da oranın açılışını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, mahalleye bu sağlık merkezini kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’ye teşekkür plaketi verdi. Daha sonra açılış kurdelesini kesin protokol üyeleri, Karapınar Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Müdahale İstasyonu’nu gezdi. (AA-İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.