SON DAKİKA
Hava Durumu

Pandora'nın kutusu açıldı

FETÖ’ye finans sağlayan İzgün ve Hüdavendigar yemek şirketleri hakkında yapılan inceleme tek suçun bağışlanan kurban etlerini zimmete geçirme

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 05:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 06:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pandora'nın kutusu açıldı
FETÖ’ye finans sağlayan İzgün ve Hüdavendigar yemek şirketleri hakkında yapılan inceleme tek suçun bağışlanan kurban etlerini zimmete geçirmek olmadığını ortaya koydu. Şirketleri yöneten imamların kurumsal malvarlıklarını usulsüz yollarla sattığı ve kara para akladığı görüldü.

 

FETÖ’ye finans sağlayan ve bağış etlerini kendi firmasında kullanan yemek şirketleri İzgün ile Hüdavendigar’ın tüm yönetimi kayyuma devredildi. Kayyum olarak serbest muhasebeci Mali Müşavir Cuma Akarçay, Mali Müşavir Recep Yaşar ve Yeminli Mali Müşavir Aykut Gül görev yapacak. Kayyum atama kararı Bursa 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

ÖRGÜTÜN PARASINI AKLADILAR

Yapılan incelemede her İzgün ve Hüdavendigar adlı yemek firmalarının da FETÖ/PDY için faaliyet sürdürdüğü ortaya çıktı. Kuruluşlar hakkında örgüte bağlı alt örgüt kurmak, kurulan örgüte yönetici ve üye olmak, halkın dini inanç ve duygularını istismar etmek, mal varlığı ve değerlerini aklamak, vergi kanununa muhalefet etmek suçlarından soruşturma yürütülmüştü. Tanık ifadeleri ve bilirkişi raporları, soruşturma evrakları; İzgün Gıda ve paravan şirketi Hüdavendigar Gıda’nın FETÖ’nün doğrudan uzantısı olduğunu gösteriyor.

ŞİRKETLERİ İMAMLAR YÖNETİYORDU

Şirketlerle ilgili yapılan incelemede, yönetim kurulu, ortak ve üyelerin tamamen paravan olduğu, şirketlerin FETÖ’nün atadığı imamlar tarafından yönetildiği ortaya çıktı. Örgütün alt kademe yönetim birimini oluşturan bu imamlar da terör örgütü yöneticisinden aldıkları emirlerle FETÖ’ye finans sağlıyordu. Her iki şirketin de yasadışı yollardan elde ettiği para, çek senet aklamada kullanıldığı ortaya çıktı. Şirketlere yönelik soruşturma kapsamında taşınmaz ve taşınırların FETÖ’ye finans sağlamak için usulsüz yollardan satıldığı görüldü. Şirkete ait 5 aracın 2015 yılında elden çıkarıldığı ve yine şirkete ait Yüce Hünkar tesislerinin 1.000.000,00 TL karşılığında satıldığı görüldü.

SÖZDE YÖNETİCİLER TUTUKLU

FETÖ/PDY’ye Bursa’da geçen ay düzenlenen büyük operasyonla 18 kişi gözaltına alınmıştı.  Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 6'sı tutuklandı, 5 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklular: Uğur Esen, Sadettin Dağlı, Yaşar Köse, Muhittin Serdar Durmuşlar, Kadir Bay. Zanlıların, 2010-2015 yıllarında ihtiyaç sahipleri için kurban kesilmek üzere vatandaşların bağışladığı paraları usulsüz harcadığı, bu paralarla alınan kurbanlıkların etlerini söz konusu yemek şirketine aktardığı belirlenmişti. Şirketin de faturasız ve belgesiz alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde ettiği gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı tespit edilmişti. İzgün firması yöneticilerinin, soruşturma sürerken kurduğu Hüdavendigar yemek şirketinde de inceleme başlatılmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.